Laddar...
Erikson Urhandel

Auktioner, Klockkvaliten - Kaplans, Auktionsverket, Bukowskis

Diskussion i 'Diskussion' startad av Blue Note, 1 oktober 2016.

 1. Blue Note
  Trådstartare

  Blue Note Rebel soldier

  Inlägg:
  91
  Hej!
  Som färsking inom denna spännande och esoteriska värld är det lätt att känna sig en smula vilsen. Jag är sugen på krångla till det och inleda mitt samlande med en gammal möglig Rolle från åren 1960-75.
  Nu i höst kickar ett gäng kvalitetsauktioner i Stockholm igång. Jag tänkte försöka komma över något sportigare, modell äldre. Något jag oroar mig för är att köpa något som utger sig för att vara något det inte är.

  Hostar man upp stora slantar (för mig) så vill man ju inte gå på, för andra, uppenbara minor. Retuscheringar, utbytta delar, ihopplock är sånt som skrämmer mig!
  Kan man räkna med att personal på plats vid visningarna har den detaljkunskap som krävs för att avgöra ovan nämnda farhågor? Och brukar dom vilja stötta en entusiastisk men försiktig spekulant i djungeln, eller förväntas man stå på egna ben?
  Tacksam för svar!
   
  Arnholm, Fadershan och Hugii gillar detta.
 2. Gummo

  Gummo Joker Moderator

  Inlägg:
  9.816
  Från:
  Stockholm
  Du förväntas stå på egna ben och grundligt läsa in dig på den modell du söker samt undersöka den klocka du tänker buda på. Det händer att även auktionshus missar saker. De kommer ha visningar och du kommer säkert kunna ställa frågor direkt till deras experter. Ju bättre påläst och ju tydligare frågor du ställler desto bättre hjälp kommer du få. Intressanta Rolex från den tiden från auktioner brukar bli flitigt diskuterade här på ks så info kommer du säkert få. Lycka till och lägg undan lite av oktoberlönen;)
   
  Jakobb och rillesnille gillar detta.
 3. Blue Note
  Trådstartare

  Blue Note Rebel soldier

  Inlägg:
  91
  Ok! Då vet jag vad jag ska förvänta mig. :) Håller utkik här på forumet när det börjar närma sig!
   
 4. IlGattopardo

  IlGattopardo Rebel soldier

  Inlägg:
  121
  Från:
  Hell
  Glöm inte påslaget.
   
 5. steffe

  steffe AT-ST driver

  Inlägg:
  1.265
  Lite OT kanske men ändå på samma spår: Jag tänkte själv gå på en Kaplans-auktion i höst och buda på vintage. Behöver man registrera något online eller räcker det bara att gå dit vid öppning den dagen? Kan vara värt att nämna att jag har inloggningsuppgifter till deras hemsida.
   
Mårtenssons ur Brookfield