Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Bajs eller nice!

Diskussion i 'Lifestyle' startad av Affe, 17 april 2016.

 1. Affe
  Trådstartare

  Affe Una vida loca

  Då jag ständigt går i tankar hur jag kan förbättra saker och ting här i huset, utan att det kommer att kosta skjortan, så komma jag till den punkten när jag hade tröttnat rejält på vårat TV och Film rum. Man kan ju fråga sig hur dom tänkte när dom placerade dörren på mitten av väggen, jag har gått och irriterat mig på detta ända sedan vi köpte huset i augusti 2012. Att bygga ut och göra ett riktig hemmabiorum har jag tänkt på, men det kostar lite mer än en Rolex 16610LV som jag är rejält sugen på, så det får jag tyvärr vänta med för tillfället.

  Jaja...nu hade jag kommit till den punkten när jag inte kunde njuta av varken tv tittande eller filmtittande då det såg för jävligt ut rent utsagt, en TV-Bänk är nog tamefan den fulaste möbeln som finns, förlåt alla ni som har det, men det är tyvärr sant ;):D:rolleyes:, men i detta fall så har det tyvärr varit ett ont måste för mig personligen. Och, NEJ! Jag kan inte placera TVn någon annan stans i huset, det är öppen planlösning nästan över allt med fönster på alla väggar, detta är det bästa rummet om jag nu måste ta något ställe där Film och nyheter kan avnjutas.

  Då jag inte bara samlar på klockor som ni kan se utan även på lite filmer, så var detta något jag velat göra länge nu, eftersom vi fick med en jätte fin dörr när vi köpte huset som fanns uppe på loftet, som även matchar dom andra tre dörrarna på ovanvåningen så blev det ju en självklarhet att den skulle in någon stans, och vad passade bättre, än att trycka in den i tv/filmrummet. Det roliga med denna eller dessa dörrar är att en konstnär från byn där vi bor, känd för sina kurbitsmålningar har målat dessa dörrar än gång i tiden, vi kan säkert gå tillbaka 70-80år kanske tom ännu längre. Kan ha varit sonen eller sonsonen till Hjelt Per Persson, det ni. Faktum är att det nästan inte blev denna dörren, då vi inte hade en nyckel, vi var tom förbi en låssmed, men tom han gick bet, då det satt ett riktigt gammalt kammarlås på dörra. Vi fick tips om en kille som håller på att renovera gamla dörrar, fönster etc, tom han gick bet i början, men efter det vi hjälpts åt lite så kom vi fram till en lösning, och modifierade en nyckel som till slut funkade på dörren. Enligt han som hjälpte oss med dörren så kunde denna dörr vara från 1850, den kunde tom vara ännu äldre, så det är ju rena kulturarvet vi satt in i TV-rummet.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Här har ni dörrarna i övre vardagsrummet, och dörren som vi satte in i TV-rummet.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]


  Nu är det så att jag snart fyller "gubbe" 50 bast, är inte ens 1 vecka kvar dessvärre. Egetligen så skulle man ju ha firat detta med att köpa sig en ny klocka, men då jag inte riktigt vet vad jag vill ha för tillfället så, Hm, iof så ligger en 16610 LV tidiga versionen nära till hands, en sådan har jag velat ha länge nu faktiskt. Men jag tror jag väntar lite med detta, jag har haft en liten dröm att få ett biorum, så jag tror jag köper mig en projektor och duk istället i 50 års present. Jag tror jag gör det faktiskt, för det känns rätt i lilla magen för tillfället.

  Före.
  [​IMG]

  Det första som behövdes göras var att ta bort tapeten.
  1.JPG 2.JPG 3.JPG

  Tyvärr görs detta inte på en dag.
  4.JPG 5.JPG 6.JPG

  När tapeten var borta, så var det dags att mäta ut var den nya dörrjäveln skulle sitta :p.
  7.JPG 8.JPG 9.JPG

  Så där JA, det gick ju som en dans.
  Tips från snickaren, skall ni dra ut en spik från tex en golvlist, så drar ni ut spiken från från baksidan av golvlisten, på det viset så lossnar inte färgen på framsidan av listen, på så sätt så slipper man spackla och måla om den när man återanvänder den.
  10.JPG 11.JPG 12.JPG 13.JPG

  Nu är det dags att såga ut för den nya dörren, detta görs enklast med en TIGER-såg, Grrrr.
  14.JPG 17.JPG 19.JPG 20.JPG

  När detta är klart och dörren sitter på plats, så är det dags att regla upp det gamla hålet.
  21.JPG 22.JPG

  På med spånskivorna och in med isoleringen, sedan är det bara att börja spackla och prova att TVn pallar nya väggen :D.
  24.JPG 25.JPG 27.JPG 26.JPG
  23.JPG


  Nu är det dags att börja borra hål i golvlisterna för alla kablar och in med VP-rören så det blir enklare att föra igenom kablarna osv.
  28.JPG 30.JPG
  29.JPG
  31.JPG

  Dessa VP-rör kapas lättast av, med ett Multiverktyg, denna maskin kan jag verkligen rekommendera alla.
  34.JPG
  35.JPG


  När detta är klart, så snyggar du till hålet med en genomförare som egentligen är till för skrivbord för att penetrera kablarna osv.
  36.JPG 37.JPG

  Nu var det dags att dra en kabel, eller rättare sagt ett helt gäng av kablar.
  38.JPG 40.JPG
  41.JPG 42.JPG 43.JPG

  Någon dag så var rotölen med och lekte, kommer dock inte ihåg vilken dag det var.
  39.JPG

  Tyvärr så hade vi något av kaos här hemma i 2,5 veckor ca skulle jag säga, det blev jag varse om av Los Tantos fler än en gång kan jag säga er mina damer och herrar, Hahaha. På dom här bilderna så ser det ändå väldigt städat ut skall ni vet, för detta var på sluttampem av den lilla ombyggnationen :p .
  [​IMG]
  44.JPG 45.JPG


  Nu var vi nästan färdiga, dock lät vi TVn sitta uppe några dagar, bara för att få en känsla om den satt på rätt höjd, och det kan jag meddela att den inte gjorde, den sänktes med exakt sju centimeter efter det vi tapetserat och målat klart.
  [​IMG]

  Först hade vi tänkt att måla direkt på väggen, med det slutade med att vi först tapetserade med en vävtapet och därefter målade med en nyans av grått.
  [​IMG]
  [​IMG]
  Denna lilla idé blev jag riktigt nöjd med.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Nu var det dags att koppla lite el för att kunna ha alla enheter på andra sidan vägen en vad TVn är. Det som kommer att finnas där är följande, Yamaha Receiver RX-A2010, Blu-Ray spelare Panasonic DMP-BDT 310, Appel TV 3e generationen, Sony PS3 och Sony PS4.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Lite hyllor måste man ju ha, så att jag kan fortsätta att samla på filmer. Det skall även upp hyllor för enheterna, detta görs enklast med väggskenor och hyllkonsoler alla Elfa. [​IMG]
  [​IMG]

  Nu är det dags att börja koppla in grejerna, in med högtalatkablarna och alla HDMI kablar i Receivern, dessa kablar döljer jag med några hyllplan som jag sågade till och satte även kardborreband på, då blilr det lätt och ta bort ifall man behöver fixa till någon kabel, ur eller om någon skall till.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Allt detta styr jag med en HUB och Multifjärrkontroll från Logitech, i detta fall så kör jag med en Harmony Elite.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Det är dags att börja städa och snygga till lite.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Violá, då var det klart då, då var det bara hem och bädda, jag är riktigt nöjd, jag säger att det blev Nice och inte Bajs, nu kan jag äntligen slappna av och börja avnjuta film och TV-tittande som sig bör. Vi får väl se, när jag har tid att åka till El Stockholmo för att göra ett besök på Hemmabiobutiken i Sumpan för att kolla på projektor och duk. Fram tills dess så får min gamla trotjänare en Panasonic Plasma TX-P55VT30E duga ett tag till, det ända jag ångrar med denna plasma är att jag inte köpte den i 65 tum :mad:.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG].html]
  [​IMG]


  Pallen är bara en tillfällig lösning för centerhögtalaren, kommer så fort jag kan tillverka en liten nätt hylla i plugget där den kommer att få ligga på.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Gillar även lite filmsaker, så är det någon som känner till någon bra sida förutom ebay där man kan hitta lite coola saker så får ni gärna hojta till.
  [​IMG]

  Favoriterna är dessa tre.
  [​IMG]

  Före.
  [​IMG]

  Jaja...tack som fan till er som tog er tid att skugga igenom denna lilla tråd, själv skall jag gå och kolla på TV, innan det blir bädden.

  Ha en trevlig kväll, MVH Affe Mannen :p:cigar::cool::smug::D.
   
  Senast ändrad: 18 april 2016
  Carlspecial, Dixie, Jarran och 65 andra gillar detta.
 2. joca

  joca Platina Premium

  Inlägg:
  5.544
  Från:
  Stockholm
  Bra jobbat!
  Härliga bilder och bra skrivet :)
   
  Affe gillar detta.
 3. theargonaut

  theargonaut Diamant Premium

  Inlägg:
  11.922
  Från:
  Sthlm
  Nice! Snyggt jobbat!
   
  Affe gillar detta.
 4. Daytona96

  Daytona96 Silver

  Inlägg:
  2.295
  Från:
  Linköping
  Snyggt jobbat!:)
   
  Affe gillar detta.
 5. sherwan

  sherwan Silver Friends Of KS Premium

  Inlägg:
  2.762
  Från:
  Stockholm
  Bra jobbat, fan du är händig du, blev jättebra :)
  Ang film saker, dra ett PM så ordnar vi det, finns många saker som du kommer gilla, mycket limiten editions signerade saker mm finns inget i lager du gillar kan jag special beställa det andra ifrån leverantörn åt dig ;)
   
  Affe gillar detta.
 6. MrPlow

  MrPlow Silver

  Inlägg:
  1.586
  Jag blev helt slut av att bara läsa om allt du gjort! Nice!
   
  Affe gillar detta.
 7. Affe
  Trådstartare

  Affe Una vida loca

  Åhå...man tackar gånger 2 ;):D.
   
 8. Kiddy

  Kiddy Tantal

  Inlägg:
  721
  Snyggt! Ska du inte hänga upp centerhögtalaren istället för att ha den på en stol?
   
  Affe gillar detta.
 9. Affe
  Trådstartare

  Affe Una vida loca

  Tackar, Tackar...FUCK va nice broder, det skall jag ha i åtanke, tror jag gillar det mesta faktiskt. Hör av mig när det blir på tapeten, Hehe.
   
  sherwan gillar detta.
 10. Equilibrium

  Equilibrium Diamant

  Inlägg:
  8.322
  Från:
  Munkgruvan
  Jag blir alldeles matt över hur mycket drivkraft det verkar finnas inom dig. Kalasfint :)
   
  Affe gillar detta.
 11. Affe
  Trådstartare

  Affe Una vida loca


  Jupp, det kommer jag att göra, Hehe, skall tillverka en lite nätt hylla i skolan tänkte jag, fram tills dess så får palldan duga ett tag till.
   
  Kiddy gillar detta.
 12. Affe
  Trådstartare

  Affe Una vida loca

  Tackar, den finns så länge jag är motiverad, nu var detta något jag velat gjort länge då jag hatar TV-bänkar, att jag fått lite ont här och där efter denna lilla ombyggnation var det klart värt, nu kan jag njuta framför tvn och samtidigt slicka såren :D.
   
  Equilibrium gillar detta.
 13. Fixxxer

  Fixxxer Diamant Friends Of KS

  Inlägg:
  11.210
  Och här är jag, halva din ålder, och tycker det är jobbigt att byta glödlampor... ;)

  Grymt bra jobbat!
   
  Affe gillar detta.
 14. willbur

  willbur Silver Premium

  Inlägg:
  1.861
  Från:
  Stockholm
  Du borde få utmärkelsen "Händigast på KS"
   
  Affe gillar detta.
 15. Chuck

  Chuck Diamant Premium

  Inlägg:
  8.448
  Wow! Gött gjort en dag ska jag oxo få tid över till sånt, biorum är ju en dröm.
   
  Affe gillar detta.
 16. MaziK

  MaziK Silver

  Inlägg:
  2.152
  Grymt bra jobbat!

  Vi har ju en hel tråd för sådant här ...

  Jag gillar inte heller tv-bänkar :D därför har vi inga numera :)
   
  Affe gillar detta.
 17. Mudfold

  Mudfold Tantal

  Inlägg:
  259
  Från:
  Landet
  Snyggt affe!! :cool:
   
  Affe gillar detta.
 18. Affe
  Trådstartare

  Affe Una vida loca

  Hehe...bland dom händigaste kanske iaf :p, topp 50 borde vara nära :D.
   
 19. Affe
  Trådstartare

  Affe Una vida loca

  Haha...så kan det vara ibland, finns massor av andra saker som jag drar mig starkt för, men när det kommer till att fixa med huset så är det bara inspirerande och roligt :hungry::cigar::D.
   
 20. Affe
  Trådstartare

  Affe Una vida loca

  Tackar, det kommer en dag för dig också @Chuck det törs jag nästan lova dig, gäller bara att få tid över och försaka något annat roligt som man kanske vill ha. I detta fall så blir det en ny klocka för min del.
   
 21. KenKun

  KenKun Platina

  Grym du är!
  Önskar att jag var lika händig!
  Du borde dock ha en liten hylla för centern, istället för den där fula pallen?
   
  Affe gillar detta.
 22. KenKun

  KenKun Platina

  Jag gillar också snygga lösningar :)

  image.
   
  Affe gillar detta.
 23. Pauledward

  Pauledward Silver

  Inlägg:
  2.158
  Från:
  Stockholm
  Fantastiskt välplanerat och en mer än nice @Af Sjodahl !! Det är så inspirerande att se dig lyckas med dessa kreativa lösningar! :)
   
  Affe gillar detta.
 24. aosehus

  aosehus Silver

  Inlägg:
  1.800
  Från:
  Zürich
  Bra gjort!
   
  Affe gillar detta.
 25. hollow123

  hollow123 Silver

  Inlägg:
  1.806
  Från:
  Göteborg
  Snyggt!
  Fatta vad kung du kommer bli på NHL när duken kommer upp på väggen ;)
   
  Affe gillar detta.
 26. Fredde76

  Fredde76 Titan

  Inlägg:
  228
  Mycket snyggt, men sorteringen av Bondfilmerna är ju direkt smärtsam att titta på ;)
  58_zpsfqrlpmuz.jpg~original.
   
  Linkan, Urkvinnan, Affe och 1 annan gillar detta.
 27. JLW

  JLW Blanda inte ihop mig med JLC!

  Inlägg:
  4.088
  Vilken trevlig dalstuga Affe"gubben"! Ska bli kul att se duken på plats:smug: Planerat vilken projektor det blir?
   
  Pauledward gillar detta.
 28. JLW

  JLW Blanda inte ihop mig med JLC!

  Inlägg:
  4.088
  "Pallen är bara en tillfällig lösning för centerhögtalaren, kommer så fort jag kan tillverka en liten nätt hylla i plugget där den kommer att få ligga på"

  Affe har tänkt på allt ;)
   
  Affe gillar detta.
 29. KenKun

  KenKun Platina

  Ah, my bad :)
   
  Affe gillar detta.
 30. JLW

  JLW Blanda inte ihop mig med JLC!

  Inlägg:
  4.088
  Mycket text och bilder!
   
  Affe gillar detta.