Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Bali resa!

Diskussion i 'Lifestyle' startad av ATL, 9 februari 2015.

 1. ATL
  Trådstartare

  ATL Algy

  Inlägg:
  61
  Hej alla kära KS medlemmar!

  Det är så att min flickvän har gått lärarutbildningen och tar examen i sommar efter 4år. Det vill vi självklart fira med en fet resa. Vi har kommit fram till att vi vill mer än gärna åka till Bali eller Zanzibar. Men i min flickväns ögon väger Bali mer än Zanzibar. Eftersom vi båda inte vet något om varken Bali eller Zanzibar så tänkte jag att någon här kanske har lite tips. :)

  Hur är vädret? Maten? Aktiviteter? Standarden på hotellen? Pengar? Stränderna?
  Ska man åka dit med resebyrå eller boka allt var för sig? Nackdelar och fördelar?
  Frågorna gäller till både Bali och Zanzibar.

  Jag kommer inte på så mycket mer att fråga men om det är något någon här tycker att det finns något som är bra att vara medveten om när man är på någon av destinationerna så skriv bara. Är grymt tacksam för alla tips jag får. :)

  Adnan
   
 2. wundlander

  wundlander Ole Bramserud

  Inlägg:
  3.717
  Från:
  Stockholm
  lifestyle :stop:
   
  Chatastropher och ssl gillar detta.
 3. Bali blir mitt nästa resmål så kan inte säga något om det. Zanzibar var jag däremot i för exakt 1 år sedan. Kan jag rekommendera det? Minst sagt. Den bästa resan jag någonsin gjort. Den var dock kombinerad med safari i först 3 dagar sedan en vecka i Zanzibar. Fantastiskt trevligt folk, otrolig gästvänlighet! Vi var på nordöstra sidan har jag för mig, eller rent av norra kommer inte exakt ihåg. Vad jag hörde av en annan gäst som oxå bodde på hotellet var att västra sidan kanske skulle vara mer att föredra då det tydligen (?) då det inte skulle vara något tidsvatten eller barriärrev vilket gjorde att man lättare kunde bada i havet. Skulle heller inte vara något sjögräs i vattnet som flöt runt utan det var tydligen cleant. Sedan sa han oxå att hotellen hade högre klass på vänstra sidan av ön men det känns väl ganska relativt, finns säkert lyxhotell på östra sidan oxå..

  Vädret var iallafall toppen. Sjukt stark sol dock så passa er! Maten var helt sinnessjukt god. Aldrig varit med om något liknande (åt på hotellet). Hotellet i sig var charmigt med bungalows längs stranden, personalen otroligt vänliga. Aktiviteter fanns det gott om. Vi var dock bara och snorklade (fantastiskt upplevelse) och tog en guidad tur till Stonetown. (Vårat hotell hade en mapp med olika aktiviteter som man ordnade via hotellet.) Vi bokade hela resan med Anderssons adventures, just då för att vi ville ha safari. Men ska ni till Afrika måste ni ju gå på safari!!!
   
  ATL gillar detta.
 4. cab

  cab Ole Bramserud

  Inlägg:
  3.240
  gruby gillar detta.
 5. Ministern

  Ministern Founder

  Inlägg:
  18.063
  Vad gör denna i Diskussion?
   
 6. vaniljglass

  vaniljglass Nisse på lagret

  Inlägg:
  9.846
  Från:
  Göteborg
  Andersons verkar jäkligt bra.