Laddar...
Erikson Urhandel

Bandstiftsverktyg 114270

Diskussion i 'Diskussion' startad av penrod, 2 juni 2016.

 1. penrod
  Trådstartare

  penrod Plast

  Inlägg:
  28
  Hej,

  Vilket bandstiftsverktyg använder ni som har en Rolex 114270 för att ta av och sätta på länken? Har googlat frenetiskt och många verkar ha köpt verktyg med för breda gafflar(bla horotec).

  Enligt denna tråd verkar en Bergeon 6767-F fungera:

  http://forum.tz-uk.com/showthread.php?367286-Which-spring-bar-tool-for-a-114270

  Men samtidigt hittade jag följande på Amason för just en 6767-F:

  "Solid tool, tips need to be constantly tighten. I specifically bought this for my rolex explorer 114270. I don't know if this was the right size tool but the fork tip could not fit the spring bar unless at an angle which I had the hardest time putts the bracelet back on"


  Tack på förhand!
   
 2. Tomas Eriksson

  Tomas Eriksson Guld Premium

  Inlägg:
  4.194
  Från:
  Prettogettot
  Jag har nog 3-4st 6767-F liggande hemma och passar. "F" = Fine, passar utmärkt på moderna Rolex.
   
  Weasel gillar detta.
 3. Affe

  Affe Una vida loca

 4. Point Blank

  Point Blank Tantal

  Inlägg:
  441
  Från:
  Hufvudstaden
  Jag har en 114270 och 6767, den breda gaffeln är alldeles för stor. Jag tycker den lilla gaffeln är för stor också, jag tog en platt liten instrumentmejsel för att ta bort bandstiften istället vilket gick mycket lättare. Gaffeln går inte riktigt in där länken sitter för mig, kanske går om man våldtar rejält men inget jag hade gjort.
   
 5. Psykel

  Psykel Diamant

  Inlägg:
  6.524
  Som jag har förstått så är den lilla gaffeln för länk och den stora för läder/gummi.
   
 6. penrod
  Trådstartare

  penrod Plast

  Inlägg:
  28
  Tack, nej det jag misstänkte. Använder ju ogärna våld för att få ner den. Förstått att vissa filar till gafflarna på 6767-F och sina Horotecs men känns onekligen bökigt. Hur många mm är din instrumentmejsel?
   
 7. Margarinkungen

  Margarinkungen Viking Line Friends Of KS

  Inlägg:
  5.930
  Från:
  Finska Kongo
  Jag har satt en liten taperemsa på baksidan av bandhornen för att inte repa dom. Sen kör jag med en vanlig bergeon bandstiftsverktyg men gafeln får inte vara större än 1mm i diameter annars får du inte in den. Jag har köpt mitt verktyg på cousinuk rekommenderar inte att du köper billigaste på eBay utan köp ett riktigt verktyg (https://www.cousinsuk.com/product/spring-bar-tool-bergeon-6767f-fine-ends) eftersom dom billiga går sönder och det riskerar då att bli skador på klockan. Lycka till
   
 8. Airman

  Airman Silver

  Inlägg:
  2.636
  Det här var en bra tråd. Jag var precis på väg att köpa mig ett 6767f till min Explorer 14270. Då avvaktar jag. Tack.
   
  Margarinkungen gillar detta.
 9. penrod
  Trådstartare

  penrod Plast

  Inlägg:
  28
  Hej,
  Var idag och införskaffade små mejslar. Är storlek 0,8mm som behövs för att gå ner i hålen. Hålen i sig är nog 1mm, så därav att det är så tajt med Bergeon 6767-F som är just 1mm. Hursomhelst känns det rätt svårt att få loss länken med mejsel måste jag säga, faller väldigt lätt tillbaka i hålet när man "fått ut den" på ena sidan. Så sitter någon på andra tips om ett verktyg som fungerar på just denna modell, eller tillvägagångssätt med mejseln (tapear givetvis redan baksidan) så får ni gärna dela med er. Tack!
   
 10. Margarinkungen

  Margarinkungen Viking Line Friends Of KS

  Inlägg:
  5.930
  Från:
  Finska Kongo
  Jag drar samtidigt i bandet, så släpper den på ena sidan så blir stiftet lite snett och lossnar helt när du lossar det på andra sidan. Tänk på kronans rikting när du sätter tillbaka länken. Annars blir länken lätt upp och ner och du får göra om det igen
   
  penrod och Point Blank gillar detta.
Mollstedt