Laddar...
Erikson Urhandel

Beg affär och AP kunskaper?

Diskussion i 'Diskussion' startad av cab, 31 december 2012.

 1. cab
  Trådstartare

  cab Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.218
  Är lite sugen på en beggad AP ROO men känns väl inte helt säkert att köpa en klocka för ca 100k från en privatperson(f2f) utan referenser. AP är ju inte direkt kända för att vara billiga om något skulle vara strul med urverk osv.

  Klockan är från 2007 och ej tidigare servad det är ju 5 års intervaller så det borde ju vara dags nuom man går slaviskt efter årtal.

  Klockan fick nytt glas inkl trycktest, täthetsservice och putsning i år av Nymas ur. Detta pga av repa i glaset, borde ju varit en rätt bra smäll om det blir en repa i glaset. Kan urverket skadats?

  Har någon här gjort upp beg affärer hos tex Nymas eller Kaplans? Vad kostar det och vad hjälper de till med?

  Har själv bara köpt klockor runt 10k när det handlat om begagnade klockor tidigare och mina kunskaper om AP är väldigt begränsade.


  Mvh
  cab
   
 2. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  6.911
  Varför inte be säljaren lämna den på service och sen köper du den för priset ni är överens om + vanliga servicekostnaden som på en ROO med 3120-verk är kring 8k om inget oväntat dyker upp. Då vet du att den allt är som det ska och klockan är nyservad. Kostnaden är du ändå beredd på iom den är i serviceintervallet.
   
Mårtenssons ur Brookfield