Laddar...
Nymans Ur 1851

Beg AP Royal Oak.. Modeller? prislägen ?

Diskussion i 'Diskussion' startad av antikmartin, 16 januari 2013.

 1. antikmartin
  Trådstartare

  antikmartin Stormtrooper

  Inlägg:
  362
  Från:
  Hudiksvall
  Någon som är insatt i Royal Oak ? Den har ju funnits sedan tidigt 70tal och med enormt många ref.nr....

  Är lite sugen på en beg ROO , men hade inte tänkt sträcka mig så långt upp i pris( från lägsta nivåerna til max -60 ) så här kommer mina frågor :

  Vad kan en automatisk ROO 36mm från 80 talet i skapligt bra skick vara värd här i Sverige och är dessa lite mindre modeller fortfarande heta på marknaden eller bör man leta sig framåt i årsmodeller och storlek om man skall kunna få tillbaka insatsen framöver ?

  Hur skiljer det sig på verken ? ( var väl Jaeger i början ,men till hur länge och var det Inhouse sedan eller finns fler fabrikat/ varianter på verk ? )

  Designen är ju enormt viktig när det gäller denna klocka och utan stållänk blir det ju ett lite annat intryck,men fortfarande riktigt snyggt ..Är det dumt om man går på en lite nyare än 80tal att köpa en med skinnband ?

  När kom 39mm och 41an ? Prisskillnad uppåt på dessa modeller ?

  Övriga synpunkter om dessa klockor ?

  kort sagt : bästa refnr att leta efter ?l
   
 2. Singular

  Singular Företag Forumsponsor

  Inlägg:
  2.188
  Finns inga ROO (alltså offshoremodellen) i den storleken förutom damkronografen som är mer eller mindre helt ny. Menar du den lilla herrstorleken på "vanliga" RO så är det knappast det hetaste man kan sitta på, men likväl säljbar (till finlemmade gentlemän som mig). I "skapligt" skick talar vi kanske 35 000 kronor. Den är klart billigare än jumbovarianterna, så i vilken mån det är värdebeständigt är svårt att tala om. I vilket fall som helst är RO ett hypemonster just nu.

  Om vi bara ser till de "vanliga" modeller (finns säkert nån monsterkomplikation som skiljer sig) var det JLC hela vägen fram till 15300-generationen som släpptes 2005, om jag inte minns fel.

  Det är i praktiken bara 15300 som funkar med skinnband (och alla Offshorevarianter, men de kan vi bortse från). Det finns lite riktigt fula gamla RO med ett märkligt skinnband som fästs på Hublotmaner med skruvar...

  En mycket stor del av klockan är just länken och integrationen med denna. Som alltid; köp med länk, skaffa sedan skinnband om det finns ett sug.

  39 har alltid funnits. 41:an kom i år och ligger lite högre i pris (jämfört med motsvarande i 39mm, 15300). Jämfört med 36/37-varianterna betydligt högre pris.

  Fantastiskt härliga klockor, men skick både i det yttre (eftersom finishen är en så stor del av modellen) och inre (eftersom det är avancerade urverk som inte vem som helst kan pilla på, dessutom tämligen dyrt med service och delar) är extremt viktigt.

  14790 om det ska vara litet, 15300 om det ska vara stort.
   
 3. Charles_

  Charles_ X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.555
  Ypperligt svar!
   
 4. antikmartin
  Trådstartare

  antikmartin Stormtrooper

  Inlägg:
  362
  Från:
  Hudiksvall
  Blev lite fel, Syftade endast på vanliga Royal Oak, dvs inte offshore..
  Tack för infon, skall börja leta nu så får vi se om det dyker upp någon lämplig klocka innan våren...
  .
   
 5. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  6.895
  Värt att nämna är att om du köper en gammal AP så bör du ha koll på skicket. Dessa kostar snabbt löjliga pengar att serva om man har otur. Finns otal exempel på folk som köpt en "billig" RO som sen kostat 20k till hutlöst många tusen att få ordning på. Då är 15300 med cal3120 klart enklare och billigare i drift.
   
 6. Målarn

  Målarn The Steak

  Inlägg:
  5.932
  Från:
  Förorten
  +1 !!! Kan bli riktigt jävla dyrt att serva....
   
 7. Chuck

  Chuck AT-AT driver

  Inlägg:
  6.148
 8. Rozzy

  Rozzy E-3PO

  Inlägg:
  5.965
  Från:
  Stockholm

 9. Servicepriser Nymans

  Mellan 10-12lax beroende på modell

  http://www.nymansur.com/service
   
 10. Målarn

  Målarn The Steak

  Inlägg:
  5.932
  Från:
  Förorten
  Dvs Dyrt :D??
   
 11. Jo, men är väl nästan lika i relation till nypriset ca 10%, dyrare klocka dyrare service antar jag....men jobbigt ändå att lägga 12 loppor när servicen kommer, men många AP ägare verkar ju sälja innan dess just pga det....
   
 12. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  6.895
  Det jag menar är när något går sönder. Finns exempel på 70-, 80- och 90-talsklockor som lämnats på service med estimat på långt över 3000 EUR. Normalservice om allt är ok är möjligtvis något dyrare än andra märken men så är ju också nypriset. Det som är tråkigt är om den går sönder och saker måste bytas ut. Att då ha köpt en "billigare" modell för ~35k och få en servicenota på klockvärdet kan göra den gladaste klockentusiasten väldigt ledsen.
   
 13. Håller med men dyrare klocka dyrare service gäller där oxå.... :cool:
   
 14. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  6.895
  Sure.

  Det är dock bättre att gå efter 15300:an som har ett enlare in-house verk snarare än de andra som har det exklusiva JLC-verket. Går saker åt fanders med ett 3120 så kommer det att vara mycket billigare. Därav min första post i tråden. :)

  15300:an är inte billigare än äldre RO-modeller att köpa. Den är däremot mer ekonomisk att äga.
   
 15. Målarn

  Målarn The Steak

  Inlägg:
  5.932
  Från:
  Förorten
  Gäller det 116710 och 116718 också :D??
   
 16. max

  max Dancing Queen

  Inlägg:
  2.203
  Från:
  Kungsholmen
  Bucklar du caset på 116718 också så ska du se att priset lätt sticker iväg :D
   
 17. Målarn

  Målarn The Steak

  Inlägg:
  5.932
  Från:
  Förorten
  Hahaha luuugn nu!! Det kommer Inte att hända, tror jag iaf :D
   
Mårtenssons ur Brookfield