Laddar...
Nymans Ur 1851

Bekant med kopia

Diskussion i 'Diskussion' startad av Tunan, 17 september 2014.

 1. Tunan
  Trådstartare

  Tunan Rebel soldier

  Inlägg:
  140
  Hej.

  Lär bara dela med mig av en otrevlig klockhändelse jag var med om idag.

  Har en bekant och gammal arbetskamrat som jag träffar på lite spontana "kaffekoppar" ibland och idag var en sådan dag.

  Till historien hör att personen i fråga var till Turkiet för ett tag sedan och till min stora besvikelse så noterade jag via sociala medier att han hade inhandlat en Panerai kopia.

  Då vi jobbade ihop blev han medveten om mitt klockintresse och min syn på kopior , då vi pratade en del klockor på jobbet.

  Vid dagens kaffe glider han in med Paneraikopian på armen och ser rent av stolt ut över den och visar gärna upp den utan att nämna ens att det är en kopia.

  Jag hade inte mage att säga något , vet inte om det var för att jag inte ville bli tagen för en arrogant översittare som klankade ned på hans klocka när jag själv att med min panna på armen.

  Vad gör man i dessa situationer ?
   
 2. Brogren

  Brogren Y-Wing pilot

  Inlägg:
  600
  Om du har en äkta panna har du, i mina ögon, full rätt att "klanka" ner på honom.
   
  Jensab och Apansson gillar detta.
 3. Tunan
  Trådstartare

  Tunan Rebel soldier

  Inlägg:
  140
  Klart jag har en äkta panna :)

  Tyckte bara situationen blev smått bisarr då han frågade om "jag hade min på mig " :)
   
 4. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.752
  Från:
  Östersund
  "Vad fan, ta av dig den där skiten, sånt där turk-kraffs kan du inte gå runt med.."

  Sen är Panerai ett märke som de flesta inte vet vad det är för nått om man nu inte gillar klockor så han kommer säkert undan med att den är fejk då folk knappast hajar vad det är. Rolex, Bratte, Omega är ju annars de märken som vi mellanmjölkare vet är dyra typ.
   
  Chatastropher, Hugii och Apansson gillar detta.
 5. Cryssarn

  Cryssarn X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.294
  Från:
  Nashville
  Har en väldigt god kompis som sysslar med kopior. Den enda gången jag kläckt ur mig något var när jag fick reda på vad han ger för dom. Var inte dryg eller något, men berättade bara vad han kan få för den pengen beggat och nytt.
   
  Apansson gillar detta.
 6. Mw79

  Mw79 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.909
  Om han själv skryter om den kör på, vem är översittaren om han själv försöker spela cool med en kopia. Däremot någon med en kopia men som inte försöker spela häftig eller tror något skiter jag i. Må vara patetiskt med kopior men finns många som köpt kopior för den är snygg utan att tro att de är kungar på Stureplan för det.
   
 7. Joseph

  Joseph Y-Wing pilot

  Inlägg:
  513
  Från:
  Stockholm, Sweden
  Visst kan det vara frustrerande att se någon skryta över en kopia/parfymklock, men jag försöker att inte se ned och håna dessa "ofrälsta". Hade personen i fråga varit nära vän hade jag försökt upplysa honom på ett schysst sätt. Hade det varit en ytligt bekant/kollega hade jag kastat ut mig en trevlig kommentar och haft god ton. What ever makes people happy. Önskar jag hade blivit överlycklig över en fakebreitling, istället för att behöva lägga x antal kronor. Ignorance is a bliss.

  Vet att jag själv säkert bryter mot oskrivna regler inom annat som andra anammat som livshobby. Jag hade inte uppskattat om någon hånfullt påpekat att x vin inte kan drickas till y maträtt. Ni förstår poängen.
   
  Kim, eriksson850, Bramster och 3 andra gillar detta.
 8. R0B

  R0B AT-ST driver

  Inlägg:
  1.209
  Jag var med om en liknande sak idag! En kollega kom in på kontoret med en fake rolex. Vi jämförde hans fake med min och jag fick faktiskt lära mig något nytt. Han visade att detta var en hyfsat bra kopia som tom hade den ätsade kronan i glaset kl 6. Vilken krona?? Hade ingen aning om att det satt en krona inristad i glaset. :) Hans syntes betydligt tydligare, men med skarp lampa hittade jag min också. Coolt!

  Beträffande kopior blir man ju lite småförbannad. Men denna hade införskaffats av en bekant och han hade fått den i present, plus att han inte för en sekund försökte påstå att den var äkta.
  Det som är läskigt är att vem som helst utan klockintresse skulle ta den för en riktig rolex.

  Har han på den i morgon ska jag ta en bild!
   
 9. Mr_Jonas

  Mr_Jonas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  Göteborg
  Varit med om en liknande händelse i somras. Det var en bekant som hade en fejk exp2 på näven. Jag sa, den är fejk eller? Ser lite skum ut. Och han svarade japp, men gillar utseendet.
  Då sa jag till honom att det finns kopior utan Rolex på tavlan. Släng din fejk och köp en sådan.
   
  Jakobb och Kejsaren gillar detta.
 10. Mw79

  Mw79 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.909
  Det där är en sak. Han gillade den men försöker inte spela high roller och hävda att den är äkta. Stör mig som fan på folk som har fake för att försöka hävda sig. Tycker inte mycket mera om folk med äkta som bara har det för att hävda sig för den delen men blir så mycket mera patetiskt med en kopia, blir bara fel och patetiskt på så många nivåer.
   
  Mr_Jonas gillar detta.
 11. slimjim

  slimjim Rösten från Bro

  Inlägg:
  5.318
  Från:
  Ön
  Fattar inte, vad spelar det för roll? De görs ju ändå i samma fabriker, med samma delar. Dessutom av samma killar. Dock under en annan tid på dygnet. Man är ju bra puckad om man köper en dagtillverkad klocka för 50k i stället för en från nattskiftet för 5k.
  image.jpg
   
  kaell, _uragenten_, Jakob B och 15 andra gillar detta.
 12. Mr_Jonas

  Mr_Jonas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  Göteborg
  Åfan, är det så? Då lönar det sig att åka till Turkiet och köpa några. Säljer dom i Sverige och gör en jäkla bra vinst. Att ingen har tänkt på det innan? I vilka länder säljs dessa äkta nattskiftsklockor? Kanske något närmare Sverige :)
   
  Tunan gillar detta.
 13. slimjim

  slimjim Rösten från Bro

  Inlägg:
  5.318
  Från:
  Ön
  ..om en kille kommer fram och säger: only for you, specialprice. Så vet du att du är hemma. Man kan ha tur att träffa dessa renhåriga och ärliga säljare överallt!
   
  Chatastropher, Tunan, Kim och 1 annan gillar detta.
 14. Mr_Jonas

  Mr_Jonas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  Göteborg
  Jag har inget emot homage. Ett alternativ om man gillar en klocka men inte har degen.
  Men har man en kopia på handen ska man ha skit. Kan inte fatta hur folk kan gå runt med det. Samma gäller väskor, kläder etc.
   
 15. snoozarn

  snoozarn AT-AT driver

  Inlägg:
  5.117
  Från:
  Stockholm
  Bara säga sanningen, fake är fake och så kan man säga vad man har för syn på det. Aldrig okej även om det är någon mindre intresserad, fått den, inte skryter med den osv. Man stödjer ju och har finansierat den usla fake industrin,finns inga ursäkter till det.
   
  Luckyluciano, Tunan, Hugii och 1 annan gillar detta.
 16. UNO

  UNO Y-Wing pilot

  Inlägg:
  833
  Från:
  Bullshit City
  Ingen idé att riskera vänskap för att vara världssamvete.
  Men OM det är en chef eller leverantör som har en kopia D Å ! !

  NOLL respekt(framförallt gentemot chef)
  Avsluta alla uppdrag som du kan avsluta.

  Personer som bär fejk är inte lämpliga som chefer eller i ledande roller.
   
  Warwian, Wii, Aquaracer2 och 4 andra gillar detta.
 17. Cryssarn

  Cryssarn X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.294
  Från:
  Nashville
  Håller med. Har ingen större lust att riskera någonting bara för han har den usla smaken att bära fake. Så länge han inte skryter osv om det så håller jag mig på mattan
   
  Tunan gillar detta.
 18. Holmqvist

  Holmqvist AT-AT driver

  Inlägg:
  5.263
  Från:
  Södraste Sverige
  Råka spilla ett glas vatten över hans klocka. Sen är problemen lösta. :)
   
  Chatastropher, ANkk, Svanis115 och 5 andra gillar detta.
 19. Erik1

  Erik1 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.334
  Från:
  Stockholm
  Stött på några stycken som är genuint stolta över sina fejk klockor. "kolla hur lik den är!" "den ser ju bra mycket dyrare ut än din"

  Däremot tar killen som sitter och viftar med sin Ingersoll priset. Basunerar ut hur han köpt den för 10 lök ifrån stayhard.se(?!) Skrattar bort det hela men kollar lite nyfiket när jag kom hem sen, inte oväntat gick den på tre. Dock automatisk så det får jag ge honom.

  Oftast händer det som tur är när man är på fester med folk man inte känner så väl. För mig därefter och pekar såklart inte ut någon jag inte känner, men fortfarande löjligt. Inte riktigt något att hetsa upp sig om, folk gör och säger bra mycket dummare saker.
   
  alfgren och Xaero gillar detta.
 20. Hugii

  Hugii X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.390
  Om ni pratar klockor i vanliga fall då fattar jag inte att ni inte pratade mer klockor den här gåbgen. Var och när har du köpt den och hur mkt betalade du. Det är kanske så att han inte skäms för en kopia och berättar så som drt är eller så kan den vara äkta. Ved vet vi. Jag har oxå varit i turkiet men kan garantera på heder och samvete att mina klockor är äkta hehehe

  Som sagt jag förstår inte varför inte prata så som ni brukar alltid gör och orata mkt klockor ;) har han mage att köpa en kopia då har han mage att prata om den oxå ;)
   
 21. Affe

  Affe Una vida loca

  Enkelt! Han hade inte varit min vän längre :D, och då kan man ju säga vad tusan som helst utan att trampa han på tårna och tänka på konsekvenserna ;), M´key!
   
  Boris Balkan, yonsson, Compiss och 2 andra gillar detta.
 22. Xaero

  Xaero Rebel soldier

  Inlägg:
  134
  "Ingersoll - Bankrupt since 1921", jo det verkar ju vara en klocka man vill skryta med att man gett 10K för. Vilken knast.
   
 23. Götlaborg

  Götlaborg Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.769
  Från:
  Götlaborg
  Det finns så otroligt mycket personer där ute som är fake rätt igenom utan någon genomskådar dem. Var nu glad att du vet var du har denna personen ;)
   
 24. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.852
  En överdrivet synlig etsad krona är ofta ett snabbt och enkelt sätt att avslöja en kopia. På en äkta ska hålen ha olika djup och därmed se olika stora ut.

  Så här tar du enkelt fram din:

  [​IMG]
   
  Boris Balkan, ROB-1832, Tunan och 5 andra gillar detta.
 25. Tre333

  Tre333 Rebel soldier

  Inlägg:
  173

  Whatever floats your boat :)

  Instämmer att det ibland kan vara aningen frustrerande med de som skryter om sina fake klockor. Kan man "testa" kopior som någon skrev genom att sänka ner dem i ett glas med vatten? Tänker att är det en äkta borde det inte vara något problem med är det en fake så får den som äger den "förklara sig" :)
   
 26. WR

  WR Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.035
  Var i Turkiet för någon månad sedan. Tycker att det kan vara lite kul att kolla alla dessa fakeur. Nå väl jag provade en Daytona, ägaren/säljaren talade sig varm för just denna och visade en tysk katalog med riktpriser på originalur?? Han förklarade hur mycket jag skulle spara på att handla ett fakeur av honom som var MINST lika bra som originalet.

  Hur slutade då det hela?

  Jag blev handgripligen utkastad från butiken:) jag blev helt enkelt liiite för otrevlig.
  Frågade hur han rakryggad kan sälja sån här skit ihopskruvad av barnarbetare osv.

  När jag kom farande ut i hundranittio genom dörren undrade hustrun vad fn jag höll på med:)
  Det undrar jag med så här i efterhand, bättre att ligga på stranden än att ödsla tid på skit;)
   
 27. hedbrg

  hedbrg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  733
  Körde i min ungdoms dumma dagar en fejkrolle i tvättmaskinen, den tickade på lika bra efter tvätten. (Det dumma var självklart fejkrollen, inte att den kördes i tvätten)
   
  jabla gillar detta.
 28. Pistol_Pete

  Pistol_Pete Y-Wing pilot

  Inlägg:
  823
  Från:
  Världsmedborgare
  Jag var med om en intressant situation för ett tag sedan. Jag satt i möte som beställarstöd åt min kund och skulle hjälpa till så att rätt tjänster beställdes till rätt pris. På andra sidan bordet satt en trevlig säljare med något ännu trevligare på handleden. Skjortärmen var i vägen så efter mötet bad jag att få se på uret. Då reagerade säljaren starkt och sa med hög röst att klockan (en Hublot Big Bang) var fejk och inköpt på semester i Turkiet.

  Jag är ingen expert på Hublot men det var antingen en välgjord fejk, eller så tyckte säljaren att det var pinsamt att ha en klocka för sisådär 100K samtidigt som han försökte sälja in tjänster till min kund.
  Jag vet fortfarande inte om den var fejk eller äkta (eller vilket av alternativen som är töntigast).
   
  jabla gillar detta.
 29. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.756
  Från:
  Jymden
  Vad man gör? Man gör allt för att framstå som en arrogant översittare!
   
  pnt, seikoswede, vikgul och 5 andra gillar detta.
 30. Apansson

  Apansson Torpare

  Inlägg:
  7.400
  Ja för fan, det är ju därför vi lägger såna sjuka pengar på såna här saker! Det är hela poängen, att visa att man är "lite finare, lite bättre" än pöbeln. :D
   
  alfgren, Boris Balkan, Tunan och 4 andra gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield