Laddar...
Nymans Ur 1851

Borsta Bandhorn/luggarna 16610

Diskussion i 'Hemslöjd, modd och fix' startad av gustavc, 27 maj 2014.

 1. gustavc
  Trådstartare

  gustavc Rudi

  Inlägg:
  272
  Från:
  Byggden
  Jag vart osäker på om tråden skall ligga här eller i diskussion, men vi kör ändå!

  Jag har alltid förespråkat CapeCod som ett alternativ för att ta bort mindre repor, vi vet alla hur bra det funkar. I torsdags var jag på besök hos en vän och gav honom ett 2pack med capecoddukar.

  Nu visar det sig att han råkat komma åt översidan av ena bandhornet och råkat polera upp ytan något i ytterkant. Inget som inte går att åtgärda förhand.

  Nu till den gyllene frågan vad bör man använda för kornighet på ev. slippapper för att åtgärda detta, på Rolex Armband funkar grön scotsbrite men borstningen på bandhornen är något grövre?

  Någon som bättrat på dessa borstningar själv?
   
 2. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  15.556
  Spontant skulle jag avråda från både cape cod och sandpapper om det inte är så att man verkligen vet vad man gör. Få kan hålla ytorna plana på sportrolex. Vill gå så långt att säga att det nästan är omöjligt. Jag har gjort det själv men då var inte utgångsytan plan eller fin. Den grovhet rolex har på sina bandhorn har jag mycket svårt se att man kan matcha för hand.
   
 3. gustavc
  Trådstartare

  gustavc Rudi

  Inlägg:
  272
  Från:
  Byggden
  nej det gäller så klart att maska av och vara väldigt försiktig. Sen var inte min plan att han skulle kliva på Suben.. Aja han får skicka ner den hit så får vi lämna in den till Engströms!