Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Bra ställen att avyttra vintageklockor.

Diskussion i 'Vintage' startad av Ako, 2 september 2016.

 1. Ako
  Trådstartare

  Ako X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.184
  Från:
  Malmö
  Jag skulle vilja ha förslag på bra internationella sidor att avyttra vintage, jag har haft annonser ute på bla certina 1000m och en flightmaster men inte fått dessa sålda här på ks. Jag vill inte gå ner i pris då jag anser att mina priser är rimliga, jag vill inte heller annonsera på blocket pga jobbiga "köpare"
  Vilket forum rekommenderar ni för en (helst kostnadsfri ) försäljning ?
   
  PJW gillar detta.
 2. Karatekid

  Karatekid Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.093
  Från:
  Lund
  Flightmastern gör sig bra på chronotrader och tror du kan få loss certinan där med. Onödigt att gå ner i pris pga avsaknad av marknad...
   
  Mernis Bajra, Kettil, Ariste och 2 andra gillar detta.
 3. frere

  frere X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.491
  Reclaim k&s! Även om annonserna idag drunknar bland snabba-cash-klockor och natoband så tycker jag att det är kul att du lägger ut dem här med. Det höjer ju kvaliteten på k&s och i förlängningen kanske vi får till en vettig svensk vintagemarknad (kanske rentav på en egen underavdelning...?)

  Tror också på chronotrader i första hand annars.
   
  inox, Karatekid, Kettil och 11 andra gillar detta.
 4. Karatekid

  Karatekid Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.093
  Från:
  Lund
  Vissa klockor går inte alls att sälja på ks tyvärr..
   
  Kettil, Scaramanga och Ako gillar detta.
 5. Ako
  Trådstartare

  Ako X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.184
  Från:
  Malmö
  Jo det är klart, men min känsla är att ks på klocksnack vintage , undantaget rolex är en ganska liten marknad , jag säljer helst här men jag har en bestämd prisbild som jag själv tycker är realistisk...
   
  Kettil, PJW och Gummo gillar detta.
 6. Mickeek

  Mickeek Ewok

  Inlägg:
  5
  Har och ett par jag skulle vilja sälja också. Måste komma upp i 20 inlägg först..:)
   
  PJW, Ako och theargonaut gillar detta.
 7. frere

  frere X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.491
  Absolut, jag håller helt med er, K&S för vintage är rätt kackigt. Hittills. Men samtidigt går många udda och dyra objekt mellan klocksnackare "under bordet" via spontana PM, hintar i vintagedelen, på gtgs, på instagram, på internationella forum etc. Nu är det ju bara för att jag följer chronotrader son jag vet att det finns en yachtingraf till salu i sverige, t ex;)

  Ju fler som lägger upp en nischad men fin vintageklocka (som min polerouter eller akos certina), desto större är chansen att folk som jagar vintage börjar kolla K&S. Och är det tillräckligt många annonser så tänker jag att @Denke kommer att välsigna oss med ett eget underforum i K&S för vintage, men finns det inga såna annonser så kommer nog inte heller underforumet...
   
  Kettil, Moorflax, PJW och 8 andra gillar detta.
 8. Karatekid

  Karatekid Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.093
  Från:
  Lund
  Du har helt rätt men ibland känns det aningen hopplöst. Ska bli skärpning dock! Lovar härmed att alltid annonsera på K&S ;):D
   
  Kettil, Cougan, Weasel och 5 andra gillar detta.
 9. PJW

  PJW X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.013
  Från:
  stan
  Kul för oss! Och som sagt, även om det inte blir sålt direkt så vill jag mena att det är vi som gemensamt bygger en seriös vintagescen i Sverige. Vill mena att utbud i viss mån föder efterfrågan, i detta fall...
   
  Kettil, Karatekid, JohanSA och 3 andra gillar detta.
 10. Anders W

  Anders W AT-ST driver

  Inlägg:
  1.303
  Från:
  Stockholm
  Kan vara bra att alltid kolla igenom Köpes här på KS. Jag har sålt flera vintageklockor på det sättet.
   
  Ako gillar detta.
 11. Ariste

  Ariste Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.301
  +1 på allt, speciellt kittlar tanken på att klocksnack med en underavdelning för vintage kan locka över en del seriösa säljare från Tradera som enligt mig blir allt sämre.
   
  BCKSTRM, frere, eriksson850 och 6 andra gillar detta.
 12. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  6.931
  Nu ska sägas att jag aldrig ens kollar K&S av den enkla anledningen att det är så långt mellan intressanta objekt att jag inte ens börjar att kika.. En separat köp- och säljdel för vintage hade säkert höjt intresset för att handla bra vintage här på KS. Tyvärr innebär det säkert extra maintenance av forumledningen så jag ska inte på något sätt kräva det. Jag tror dock att det varit väldigt intressant och ytterligare höjt tempen för bra vintage.

  Jag tror att många med mig hellre kikar på Instagram, VRF, Chronotrader etc istället för att bläddra bland nasarna här som säljer allt från gråuttagna 2v-klockor till natoband och annat skräp.
   
  Omen, BCKSTRM, Diogenes och 6 andra gillar detta.
 13. vaniljglass

  vaniljglass Nisse på lagret

  Inlägg:
  9.547
  Från:
  Göteborg
  VRM känns som att det har blivit rejält mycket sämre, eller är det bara jag?
   
 14. Mr_Jonas

  Mr_Jonas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.880
  Från:
  Göteborg
  Vilka sidor hittar du dina objekt? Eller är det genom kontakter?
   
 15. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  6.931
  Jo. Dock fortfarande ett hyfsat ställe att sälja på om man har bra objekt. Sålde en gilt 5512 där för någon vecka sedan och fick bra betalt. Dock sällan man hittar bra objekt att köpa då det antingen är tråkig kvalité eller dealer-klockor. Every now and then dyker det dock upp guldkorn. Kollar dock inte alls VRM lika slaviskt som förr i tiden.

  Antingen via kontakter eller på Instagram. Ofta en kombination av bägge. :)
   
  Mr_Jonas gillar detta.
 16. Arnholm

  Arnholm Stormtrooper

  Inlägg:
  469
  Från:
  Spawnpoint
  Isåfall följer jag inte rätt personer. Tips? :)
   
 17. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  6.931
  Beror väl helt på vad du letar efter. Du fyndar sällan eller aldrig från de som vet vad de sitter på. Du får dock bra objekt.
   
 18. Arnholm

  Arnholm Stormtrooper

  Inlägg:
  469
  Från:
  Spawnpoint
  Jag jagar det mesta vintage till vettiga priser. Jag följer vissa på instagram som äger vad många skulle anse vara grail-ur. Då och då gör de sig av med en, men det är i regel utanför min budget. Har inte några hundra papp att lägga, tyvärr.

  Har ännu inte hittat någon som säljer vettiga vintage för upp till 20k, men jag letar nog fel.
   
 19. frere

  frere X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.491
  Sammanfattningsvis säljs alltså de finaste klockorna antingen öppet på obegripliga 90-talsplattformar, halvöppet på sociala medier eller slutet mellan entusiaster. Samtidigt som KS (med modern teknik, relativ köptrygghet och 10 000 användare) har två köp-och-sälj-avdelningar varav en är inriktad på natoband och gråsubbar och en på felköpta sneakers och avlagda smartphones, som vintagejägarna därför inte besöker.

  Låter det inte som att det borde vara krattat och klart för en seriös vintagemarknad med bas på KS? Svenska marknaden må vara ganska liten men den blir ju inte större av att vi undviker det som borde vara den självklara handelsplatsen. Självklart kan man inte kräva något, men kul vore det, och kanske inte oändligt mycket jobb förutsatt att det inte skulle råka ta skruv internationellt, förstås.
   
  Karatekid, BCKSTRM, Diogenes och 4 andra gillar detta.
 20. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  6.931
  Well.. Folk som postar fina saker vet ju om att det är fina saker. Därav så kostar det oftast därefter. Vill du fynda fina saker billigt så är knappast Instagram rätt kanal. Ska du lyckas med det så ska du springa på de ursprungliga ägarna som ofta saknar koll. De dyker upp via vanliga köpsajter typ Blocket, mindre auktioner, pantbanker eller genom att du har tur. Annars så brukar priset oftast reflektera objektet.

  Det finns säkert massor med skoj kring 20k. Men då kan man inte heller tro att man ska hitta klockor för många gånger mer. :)
   
  NiklasArvid gillar detta.
 21. Arnholm

  Arnholm Stormtrooper

  Inlägg:
  469
  Från:
  Spawnpoint
  Absolut, jag förväntar mig inte att hitta någon gammal kronograf från Patek för en hundring, men det mesta jag har sprungit på hittills har varit på gränsen till överpris. Men som sagt, jag får leta vidare, och då kanske på andra ställen. Tack ändå!
   
 22. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  6.931
  Eller så har du kanske bara fel förväntningar. Priserna har rusat helt galet de senaste åren och det som är fint kostar premium. :)
   
  NiklasArvid och Ariste gillar detta.