Laddar...
Nymans Ur 1851

Breitling aerospace - hjälp med trasig display

Diskussion i 'Hemslöjd, modd och fix' startad av Helagoes, 2 november 2012.

 1. Helagoes
  Trådstartare

  Helagoes Ewok

  Inlägg:
  2
  Hej,
  Jag äger en Breitling Navitimer Aerospace från cirkus 1991-1992. Klockan är i fint skick men har en liten irriterande defekt. Den lilla displayen som visar datum, vecka mm. lyser extremt dåligt, vilket gör det svårt att se. Frågan är om detta går att laga hos en urmakare och vad skulle det kosta? Kostar det mer än en ny klocka eller är det värt att laga den? Alla tips och tricks tas tacksamt emot!

  Bifogar en bild för att underlätta lite för er.

  Henrik
   

  Bifogade filer:

  • image.jpg
   image.jpg
   Filstorlek:
   87,3 KB
   Visningar:
   787
 2. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.726
  Från:
  Jymden
  Har du bytt batteri nyligen?
   
 3. Helagoes
  Trådstartare

  Helagoes Ewok

  Inlägg:
  2
  Ja, byter regelbundet, nästan för ofta (varje halvår). Men det påverkar inte styrkan på skärmen, tyvärr.
   
 4. _robban

  _robban Stormtrooper

  Inlägg:
  337
  Från:
  Göteborg
  Det är om jag fattar rätt den undre display som du nu har lite frågor om.
  I mina ögon så ser det ut som om denna display är rätt och slätt kass och har läckt ut. Att byta batteri eller liknande hjälper inte utan blir till att byta hela urverket med displayer och allt eller om man har riktig tur och får fatt i ett donator urverk då byta enbart denna display.
  Tror (inte hundra) att urverk som du ska ha är ett ETA 988.352
   
 5. Davvan

  Davvan C-3PO

  Inlägg:
  5.248
  Från:
  Fettefleur......
  Dra ett pm till mig.....kanske har en lösning.
   
 6. yolo

  yolo Ewok

  Inlägg:
  10
  Från:
  Stockholm
  "Väcker" en gammal tråd för att hjälpa någon i den sits jag var i för ett år sen ungefär. Första fotot i denna tråd ser precis ut som min skärm gjorde efter ett misslyckat batteribyte.
  Bild på hur man ska placera locket när man stänger den, finns en skåra som ska matcha med kronaxeln - försöker man stänga utan att matcha detta och har ett batteri i så får man köpa nytt urverk... igen.
  Screen Shot 2017-10-15 at 21.56.00.png

  Hela historien:
  Köpte en Aerospace (E65362) med dåligt batteri - skulle byta batteriet själv och råkade krossa LCDn helt för att jag klantade mig med lockets placering när jag skulle stänga den (rätt vanligt fel som många nybörjare gör märker man när man börjar googla på det).
  Lämnade in hos AD för att se vad det skulle kosta att laga - fick tillbaka prisförslag på ~14k för uppgradering till SuperQuartz (SQ), att bara byta displayen var tydligen omöjligt. Armbandet var också rätt slitet så ett nytt sådant skulle gå på ytterligare 6k. Dvs. 20k i reparation för att få en fungerande 10k klocka ... inget för mig.

  Så jag bestämde mig för att göra ett försök att återuppliva stackarn på egen hand.
  Efter massvis med googlande lyckades jag tillslut köpa på mig en ETA 988.333 (allwatchparts.com) som är väldigt likt orginalkalibern (E10.391).
  Siffrorna på displayen är lite mindre nertill men annars är det i stort sett samma, funktionen "repetition minutes" saknas och det finns Add/Split chrono.

  Första tanken var att bara använda displayen ... allting fungerar men det är riktigt funky text på skärmen med lite slumpade läckor mellan siffrorna, inget att rekommendera. Så det slutade med var att byta hela urverket, bytet i sig var väldigt enkelt - dimensionerna är exakt samma, det är i princip plug-n-play att byta urverket.

  Bytte även till grönt nato på den, ingenting orginal längre utom tavla, visare och boett, så varför inte gå all-in :)
  Resultatet
  DSC02234.JPG
   
  Senast ändrad: 21 oktober 2017
  Savagear114, Torsse, PerS och 2 andra gillar detta.