Laddar...
Nymans Ur 1851

Breitling putsduk bortskänkes till..........

Diskussion i 'Diskussion' startad av leben, 10 november 2012.

 1. leben
  Trådstartare

  leben Oola

  Inlägg:
  7.811
  .........den som skriver en trevlig historia om sin Breitling med tillhörande bilder. Jag är enväldig domare. Post inom rikets gränser ingår :)

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 2. leben
  Trådstartare

  leben Oola

  Inlägg:
  7.811
  Inte alla på en gång nu! ;)
   
 3. Undersköterskan

  Undersköterskan AT-ST driver

  Inlägg:
  1.475
  Från:
  Växjö
  Okies, jag gör ett försök.

  Jag gillar ju det här med urverk. För mig är det tickande lilla underverket i en klockas inre vad klockor i sig handlar om. Resten är trevligt; en fin boett, en vacker urtavla...men urverket, det är ju klockans motor, dess själ och något jag därför lägger stor vikt vid. Nåväl, en tidig juni morgon år 2007 var jag inne och traskade lite på Boströms Ur & Guld här i Luleå, de var AD för Breitling då, en status de tyvärr numera inte uppbär; tror det bottnar i att de sålde för få klockor och att Breitling kanske ville använda sig av lite finare butiker. Av samma anledning förlorade Fritz Ohlsson sin AD-status för Omega för något år sedan, så vill man klämma och köpa riktiga klockor på plats numera måste man åka hela vägen ner till Sundsvall, en nätt liten tripp om 60 mil. Och närmaste Rolex-AD finns i Uppsala, lite drygt 80 mil söder om Luleå. Hursomhelst, det här var ju på den gamla goda tiden. Plockade med mig en Chronolog hem (07-versionen) och där fanns den ju; en himmelskt vacker GMT ! Men urverket, en Breitling caliber 32 (ett närmast omoddat ETA 2893-2), var ju allt annat än upphetsande. Dock, för en gång skull, så struntade jag i Konfucius fina ledord om att "sann storhet kommer från insidan" och föll pladask för den här klockans yttre. En enda bild i Chronolog 07 gjorde allt, så redan dagen efter var jag inne i butiken igen och beställde min första Breitling. Det ska tilläggas att jag vid denna tid var en ganska nybakad undersköterska och då bara tjänade drygt hälften av det jag numera drar in som specialistsjuksköterska i distriktsvård, och det är ju fortfarande inte mycket, så det var den sommarens stora investering. Några veckor senare kunde jag kvittera ut den här lådan...

  [​IMG]

  ...som innehöll den här trevliga ytterboxen...

  [​IMG]

  ...som i sin tur innehöll den här välgjorda innerboxen i bakelite. Här har Omega mycket att lära. Tänk om man kunde få sina dinkor i sådana här boxar, välgjorda och byggda för att stå emot tidens tand...

  [​IMG]

  ...och så satt den där, en sprillans ny Breitling Colt GMT.

  [​IMG]

  Lite papper följde ju också med.

  [​IMG]

  Det var den ultimata Breitling-klockan i mina ögon. En av få som jag kunde bära med hedern i behåll, med sina blott 40,5mm boettdiameter var den mer blygsam flertalet av sina syskon och därmed perfekt för oss med lite spinkigare handleder. Den utstrålade verkligen Breitling-DNA; den karaktäristiska bezeln med rider-tabs och så Breitlings logotype tryckt i guld på urtavlan. Vilken läckerbit !

  Men precis som med kvinnor så handlar det om att hitta någonting att leva med, och då räcker det inte med enbart yttre skönhet, så dinkan fick med tiden allt mindre och mindre wristtime men höll sig ändå kvar i samlingen i nästan fem år innan den flippades. Det var urverket som den slutligen föll på; det är absolut ingenting fel på ETA 2893-2. I sitt finaste utförande med komponenter av högsta klass är det ett vackert, pålitligt och ytterligt precist urverk. Men i jämförelse med de tekniskt avancerande urverk som mina Omega-klockor kan stoltsera med så står det sig rätt slätt, så klockan gick iväg till Martin i Norrköping istället. Jag hoppas den lever ett gott liv numera, förhoppningsvis hos någon som inte delar min fascination för urverk på samma sätt och som därför har överseende med dess slätstrukna inre. En sådan härlig pjäs förtjänar ju ett mer intressant urverk ! :)

  Vänligen
  Forumets undersköterska
   
 4. leben
  Trådstartare

  leben Oola

  Inlägg:
  7.811
  Fantastiskt. Jag har två, en är din!

  Kom igen nu alla andra, ngn måste vara kär i navitimer eller Aerospace :)
   
 5. Ricrob

  Ricrob AT-AT driver

  Inlägg:
  6.284
  Jag är ju tyvärr officiellt inte Bratte-ägare just nu men vi får se i dagarna vad som händer..? Vill ju inte hylla ett märke som jag inte ens äger.. :?

  Eller vafaen, JAG GILLAR BREITLING SOM FAEN, FÖR DE ÄR SNYGGA, COOLA, FETA, BLINGIGA OCH... Jäfligt mysiga helt enkelt! Kommer med största säkerhet kliva på märket igen, vad som händer i dagarna, sådeså!

  Å så fyller jag på med bilder på de Brattar jag ägt so far:
   

  Bifogade filer:

  • image.jpg
   image.jpg
   Filstorlek:
   901,9 KB
   Visningar:
   540
  • image.jpg
   image.jpg
   Filstorlek:
   1,1 MB
   Visningar:
   542
 6. Rber

  Rber X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.900
  För cirka 10 år sedan så träffade min mamma en man som inte hade något uttalat klockintresse, men han älskade sin Breitling. Tyvärr minns jag inte vad det var för modell, men den var stor (eller var det jag som var liten?) och hade kronograf. Han hade på sig den dygnet runt förutom när jag bad om att få pilla lite.

  Mitt bästa minne var en dag när vi var ute med båten och åkte wakeboard. Han skulle hänga upp min bräda i båtens torn och lyckades på något sätt slå i länken så att den går upp eller pajar på något sätt, varpå klockan faller med ett litet plums ned i havet.... Klockan var rejält sliten och det verkade inte vara någon större fara, på vägen hem svängde vi förbi en Breitling AD och hämtade ut en ny. Inga konstigheter!

  Antagligen var det här i 14-års åldern som mitt intresse för klockor startade, även om jag då inte hade någon aning om vad en mekanisk klocka innebar. Jag visste däremot att jag en dag skulle ha en Breitling.

  För att fortsätta på Ricrobs kryptiska inlägg, så är jag INTE officiellet Bratte-ägare, men vi får se i dagarna vad som händer..? ;)

  Jag återkommer!
   
 7. leben
  Trådstartare

  leben Oola

  Inlägg:
  7.811
  Rver och Undersköterskan, jag pm:ar :) :) :)
   
 8. Rber

  Rber X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.900
  Måste bevisa att jag faktiskt förtjänar Lebens givmildhet. Officiellt Bratte-ägare sedan en timma tillbaka!


  Edit: Återigen stort TACK Leben och Ricrob!
   

  Bifogade filer:

 9. leben
  Trådstartare

  leben Oola

  Inlägg:
  7.811
  Coolt. Gratulerar!

  Blir ju komplett nu med en liten putsduk! :D
   
 10. leben
  Trådstartare

  leben Oola

  Inlägg:
  7.811
  Hm, undersköterskan är kanske på resa eller liknande. En vänlig uppmaning till Undis att snarast höra av sig annars försvinner duken till Ricrob. . . . :geek:
   
 11. leben
  Trådstartare

  leben Oola

  Inlägg:
  7.811
  Undersköterskan, sorry.

  Ricrob, grattis!
   
 12. Undersköterskan

  Undersköterskan AT-ST driver

  Inlägg:
  1.475
  Från:
  Växjö
  Så går det när man håller sig borta från forumet några dagar. :|

  Men grattis till Ricrob såklart ! :)
   
Mårtenssons ur Brookfield