Laddar...
Erikson Urhandel

Byta kronhals på Breitling

Diskussion i 'Diskussion' startad av alex1012, 1 mars 2015.

 1. alex1012
  Trådstartare

  alex1012 Liftwaffe

  Inlägg:
  27
  Hej,
  Någon som vet hur mycket det kostar att byta kronhals på en Breitling SuperOcean? Hos AD eller annan?
  Mvh
  alex1012
   
 2. Tapiren

  Tapiren Rudi

  Inlägg:
  308
  Bump, jag har samma fråga, någon som gjort detta?
   
 3. tictac62

  tictac62 Rudi

  Inlägg:
  438
  Från:
  Bästkusten
  Är det chronograf modellen så, är det nog så att Boetthalsen är fast svetsad i boetten och får man byta hela boetten.
  men oftast är bara att byta kronan, så brukar kronan gänga fast sig i boetthalsen, men det händer ju att halsen behöver bytas. Pris på ny boett varierar, men oftast kan man byta bara mellan boetten. bäst är att maila service på Timepromotion så får ni rätt pris direkt
   
  Camo00, Margarinkungen och Flow gillar detta.
 4. Tapiren

  Tapiren Rudi

  Inlägg:
  308
  Tack för ett utförligt svar!

  Det är en enklare modell, Colt Ocean, men den var en gåva jag fick för 15 år sedan så den betyder mycket för mig. Jag har noterat att kronan "rappar" när jag skruvar tillbaka den efter att ha ställt datum på den.

  Jag vill ju helst inte inte byta boett eftersom det är en så "stor" del av klockan men är det så får jag göra det.

  Åter igen, tack för ett bra svar!
   
 5. tictac62

  tictac62 Rudi

  Inlägg:
  438
  Från:
  Bästkusten
  Tror det räcker att bara byta kronan, men på colt modellen kan dom säkert byta boetthalsen också,tror dom äldre är gängade, då kan byta det men bäst svar får dom om du mailar eller ring till timepromotion i täby, ha certificatet i närheten så får du rätt svar direkt så kan lämna till AD sedan
   
 6. Tapiren

  Tapiren Rudi

  Inlägg:
  308
  På min Colt var/är kronhalsen inte en lös del, så reparationen landar på hiskeliga 9000kr med lite tillbehör såsom krona och täthetsservice.

  Inte mycket att bråka om egentligen, det är mer än vad klockan är värd men den har ett affektionsvärde för mig. Är 9000kr ett rimligt pris tycker ni mer erfarna?
   
 7. tictac62

  tictac62 Rudi

  Inlägg:
  438
  Från:
  Bästkusten
  Jag bytte en boett för 5-6 år sedan kostade 6000:-, men det är nog där det landar, för bezeln mm ska flyttas över till nya Middle case, synd att dom har lödad/svetsat fast boetthalsen, i dessa modeller Vem har du fått kostnadsförslaget av?
  @Tapiren
   
 8. Tapiren

  Tapiren Rudi

  Inlägg:
  308
  Nymans ur, men det är säkert rätt pris, jag ville bara kolla runt vad ni andra tyckte. Kostade det 6000kr för fem år sedan har det väl i princip följt den allmänna kostnadsökningen.

  Eftersom klockan var en examenspresent från mina föräldrar är det viktigt att jag kan behålla den, och att den är i användbart skick.
   
 9. tictac62

  tictac62 Rudi

  Inlägg:
  438
  Från:
  Bästkusten
  Ja det är väl bara att bita i det sura äpplet, ett tips är att borsta med en torr tandborste så du håller gängorna och kronan och området rent!
   
  Tapiren gillar detta.
 10. Tapiren

  Tapiren Rudi

  Inlägg:
  308
  Nu är den hemma igen, 8500kr landade kalaset på, hutlöst mycket pengar men jag gillar klockan så det var värt varenda öre, en liten polering gav nästan lite nykänsla så jag är svinnöjd:)
   

  Bifogade filer:

  • br2.jpg
   br2.jpg
   Filstorlek:
   142,1 KB
   Visningar:
   56
  tictac62 gillar detta.
 11. Vart gjordes den utmärkta servicen? Jag har genom åren använt mig av väldigt många (aldrig blivit så nöjd så jag stannat, mycket tack vare "släpp i påse" och repor som jag inte tolererar när man lämnar in till proffs och betalar dyra pengar. Jag står nu mellan Krons (där jag servat förr och känner mest meh) och KM Globen (där jag aldrig servat förr men hört mycket gott om samt att de svarar på mail väldigt fort) för min Blackbird.
   
 12. Tapiren

  Tapiren Rudi

  Inlägg:
  308
  Krons Ur, jag har ingen direkt uppfattning om dem men klockan köptes där för 14 år sedan så det blev ett naturligt val när den behövde repareras. De ringde och förankrade den kostnad som tillkom och den var klar i utsatt tid, jag är helt helt nöjd med denna service även om jag inte kan uttala mig om dem i stort.
   
Mårtenssons ur Brookfield