Laddar...
Nymans Ur 1851

Byta visare på en Tissot?

Diskussion i 'Hemslöjd, modd och fix' startad av Dalomo, 31 mars 2013.

 1. Dalomo
  Trådstartare

  Dalomo X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.061
  Från:
  Stockholm
  Tjena KS,

  Fick för 10 år sen en denna klocka i studentpresent. Det var innan mitt klockintresse tog fart på riktigt och den användes rätt flitigt. Sen har den sakta men säkert dött ut i användande och har en rätt stabil plats i lådan numera. Då det är en klocka jag inte vill flippa pga sentimentala värdet har jag alltid lite dåligt samvete att den bara ligger där. Jag är av arten som vill bruka alla klockor jag har. Så började med att i all enkelhet byta lite band på den. Nato funkar bra och nu ett läder som jag trivs med. Dock har det alltid varit något som inte känts helt hundra och jag tror att det är visarna jag stör mig lite på. Tänker mig att något lite spetsigare och elegantare skulle passa. Så, frågan är alltså är det någon som har någon erfarenhet av att byta visare på en modernare Tissot? Är det specifika visare till alla klockor eller finns det någon sorts standard? Tänkte såklart höra med lokala urmakaren men slänger ut frågan här med. Tack för alla svar jag kan få. Bor i Sthlm så om någon har något bra tips på urmakare är jag tacksam för det med.
   

  Bifogade filer:

 2. Jens

  Jens Greedo

  Inlägg:
  3.083
  Från:
  Mordor
  Börja med att kolla upp vad det är för urverk i klockan. Det är väl ett quartz-verk i den?
  I och med att det är en Tissot så är det säkert ett Esa-verk.
  När du beställer nya visare så är de ofta anpassade efter verket.
  Hade det suttit ett ETA 2824-verk i den t.ex så hade funnits en uppsjö att välja mellan, men nu är det en Quartz kronograf vilket gör det hela lite mer tröligt, tror jag iaf.
  Borde finnas nån med mer info här på forumet.

  Jens
   
 3. Camo00

  Camo00 AT-AT driver

  Inlägg:
  7.042
  Från:
  Malmö
  Visare är billiga, så Du kan alltid köpa ett par olika storlekar från ex cousinsuk.com och prova... Mät hur långa visare Du vill ha och beställ till quartz så bör Du hitta rätt!
   
 4. Dalomo
  Trådstartare

  Dalomo X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.061
  Från:
  Stockholm
  Tackar för tipsen.