Laddar...
Nymans Ur 1851

Byte av urverk

Diskussion i 'Hemslöjd, modd och fix' startad av Sparvel, 23 oktober 2014.

 1. Sparvel
  Trådstartare

  Sparvel Rebel soldier

  Inlägg:
  70
  Har en Certina som länge legat i lådan utan att den blivit använd. Fick den i studentpresent så jag har inte kunnat sälja den på grund av affektionsvärdet.
  En dag fick jag för mig att jag skulle använda den men upptäckte att den inte fungerade. Tänkte att batteriet var slut. Gick till Stjärnurmakrana på Solna centrum, som dom tidigare hette, för att få batteriet bytt och klockan trycktestad. Hämtade ut klockan senare under dagen och glad som jag var åkte jag från Stockholm för helgen. 20:45 insåg jag att klockan hade stannat och blev något förbryllad. Ställde om klockan efter den rätta tiden och klockan tickade på. Dagen efter hade klockan stannat igen kl 20:45..... va fan.... Hur svårt kan det vara att byta ett batteri utan att ha sönder urverket tänkte jag... jävla urmakare... Då jag kom tillbaka till Stockholm gick jag, något sur, till Stjärnurmakarna för att påvisa dåligt utfört arbete. Dom påstod att det var mycket svårt att komma åt några känsliga delar vid ett batteribyte på min klocka då verket är helt inkapslat (ETA G10.211). Dom tog in klockan på översyn och hörde av sig några dagar efter. Urverket var trasigt.....tydligen inte helt ovanligt på ETA G10.211......2500kr för att fixa det.... CSN, ge mig mer pengar!
  Då jag själv pillat med lite klockor innan, tänkte jag att jag nog kan byta urverket själv.
  Jag tog tillbaka klockan och beställde ett verk på Ebay. En vecka senare och hämtade jag urverket, gick hem och satte igång. Gick tyvärr lite snabbt mellan varven så jag missade att fota en del.... IMG_2964.JPG IMG_2970.JPG
  Har byggt en liten press för att sätta på visarna. Fungerade faktiskt ganska bra. IMG_2971.JPG
  IMG_2973.JPG Tusan..... Dom kom på lite snett....Får leva med det tills jag har ett bra verktyg till att ta av visarna med. Hade två små skruvmejslar som jag bände loss visarna... resulterade i 15 minuters krypande på golvet för att hitta 30min visaren, den flög längre än jag trodde. Hela 2 meter!
  IMG_2978.JPG
   
  David, mace, Gummo och 7 andra gillar detta.
 2. Minuteman

  Minuteman X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.185
  Snyggt jobbat!
  Alltid bra att ha t.ex en plastpåse över visarna när man tar bort dem för att inte riskera att de flyger.
   
 3. jabla

  jabla Sarlacc

  Inlägg:
  27.904
  Från:
  Helsingborg
  Snygg visarpress!
   
  swedesoc och rogart-63 gillar detta.
 4. rogart-63

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.994
  Från:
  Vettet.
  Snyggt jobbat . Själv är bäste dräng ibland . Snygg visarpress . Tar du upp beställningar ?;)
   
 5. mackan_108

  mackan_108 Stormtrooper

  Inlägg:
  425
  Från:
  Stockholm
  bra jobbar!