Laddar...
Nymans Ur 1851

Cash is not king

Diskussion i 'Diskussion' startad av WR, 13 mars 2015.

 1. WR
  Trådstartare

  WR Ole Bramserud

  Inlägg:
  4.092
  "
  IT: SWATCH HAR SNART OCKSÅ KLOCKOR MED BETALNINGSFUNKTION

  Direkt-SE 2015-03-13 15:42
  STOCKHOLM (Direkt) Swatch, som är världens största klocktillverkare, ska också börja tillverka klockor som kan användas att betala med. Genom att klockorna får bluetooth och NFC kan de också visa notiser från mobiltelefonen, skriver nättidningen Cnet.
  Men trots att Swatch nu också börjar göra "smarta klockor" har de inga planer på att krångla till saker och ting i onödan.
  "Vi vill inte tillverka en liten mobiltelefon till din handled. Andra kan göra det. Samsung har gjort det, Sony har gjort det. Alla gör det", sade Swatchs vd Nick Hayek i ett samtal om bolagets finansiella resultat enligt Reuters.
  Swatch har totalt 18 procent av den globala klockmarknaden om man räknar in bolagets högprofilerade märken Omega, Longines och Calvin Klein. De nya Swatchklockorna med bluetooth och NFC kommer att börja säljas redan i maj.
  I Kina kommer betalning med klockorna att bli möjligt genom ett avtal med China Unionpay. Ett avtal med Visa ska enligt Cnet också vara på väg."
   
  Erik1 gillar detta.
 2. Aron

  Aron Rudi

  Inlägg:
  242
  Från:
  Borås
  Det mest förvånande med det måste väl ändå vara att Calvin Klein anses som ett högprofilerat märke inom klockor!! För mig är Calvin Klein fortfarande kalsonger mm!
   
 3. WR
  Trådstartare

  WR Ole Bramserud

  Inlägg:
  4.092
  Kanske vi får se en ny Omega 300$
   
 4. Erik1

  Erik1 Ole Bramserud

  Inlägg:
  3.392
  Från:
  Stockholm
  Faktiskt ganska intressant. Speciellt med de nya kortläsarna som har en sensor på sidan, bara hålla fram handleden och knappa loss!
   
Mårtenssons ur Brookfield