Laddar...
Nymans Ur 1851

Certifikat Panerai ?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Tunan, 21 juni 2014.

 1. Tunan
  Trådstartare

  Tunan Rebel soldier

  Inlägg:
  140
  Hej alla !

  Har mest varit intresserad av Rolex tidigare och har handlat med ett par stycken.Den butik som jag alltid har kontakt med i olika ärenden så som service m.m. är Nymans ur.
  Ska man få hjälp av Nymans ur med exempelvis service på en Rolex så lär den vara såld av en auktoriserad rolex handlare dvs stämpeln på certifikatet lär vara utfärdad av en auktoriserad handlare.

  Nu har jag av olika anledningar bestämt mig för att sälja min Rolex Deepsea till förmån för en något billigare Pam 351.

  Som jag förstått det hela så är det bara Nymans ur som servar Panerai i Sverige så frågan är nu om de har samma bestämmelser för Panerai som Rolex ? någon som har erfarenhet av detta ?
   
  ssl gillar detta.
 2. SSL

  SSL Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.874
  Fråga Nymans?
   
  Affe och Strindberg gillar detta.
 3. Tunan
  Trådstartare

  Tunan Rebel soldier

  Inlägg:
  140
  Jag antar att det finns en rad personer här som har bra koll på Panerai och således säkerligen kan svara på min fråga och med tanke på att det är helg och jag tidigaste kan få tag i Nymans ur på måndag så kändes detta som det snabbaste och enklaste sättet att få ett snabbt svar.
   
  ssl gillar detta.
 4. time2catch

  time2catch Stormtrooper

  Inlägg:
  233
  Från:
  hufvudstaden
  lite spontant tänkte jag på denna tråd:
  https://klocksnack.se/threads/panerai-cert-pin-kod.20761/

  kanske inte ger direkt svar på din fråga men lite om certet iaf, så som din rubrik antyder. mycket spekulationer då man inte vet svaren bättre än de som kommer att utföra själva servicen. Rutiner eller tillvägagångssätt kan ju komma att ändras med tiden.
   
 5. Tunan
  Trådstartare

  Tunan Rebel soldier

  Inlägg:
  140
  Ja min tanka var bara att eftersom det endast finns ett ställa att lämna en panerai till i Sverige (nymans) för service så borde det vara ganska vanligt förekommande hos alla panerai ägare och där av ganska lätt att få svar på frågan, men jag får helt enkelt ringa nymans på måndag och fråga. :)

  En annan fundering ,hur kan butiker som inte är AD sälja nya Panerai ? var får de sina klockor ifrån ? förstår inte riktigt hur det fungerar, upplys mig gärna :)
   
 6. Snårtas

  Snårtas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.971
  Från:
  Västerort
  När jag lämnade in min PAM177 så frågade de inte efter nåt cert iaf.
   
 7. Tunan
  Trådstartare

  Tunan Rebel soldier

  Inlägg:
  140
  Ok, intressant ! i så fall öppnas en helt annan marknad på exempelvis chrono24 :)
   
 8. Grafton

  Grafton X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.713
  Jag har lämnat min Panna på Nymans ett par gånger för service, ingen har frågat efter några papper.
   
 9. Davvan

  Davvan C-3PO

  Inlägg:
  5.207
  Från:
  Fettefleur......
  Ministern gillar detta.
 10. Tome

  Tome Stormtrooper

  Inlägg:
  283
  I princip: Den Panerai du köper av en gråhandlare är ny i avseendet oanvänd. Däremot är den troligen tillverkad 6-12 månader tidigare och AD måste ligga ute med pengar då lyxmärkena kräver att AD köper in vissa volymer. Har du då dåligt cash flow i din klockbutik så vill du skeppa ut lite volymer av osålda klockor. Eftersom du inte kan rea ut klockorna pga att du är en respekterad AD butik så får du sälja dom till en annan handlare - som inte är AD och därmed kan sänka priset och få klockorna sålda.
  Det jag gjort är att be om en bild på cert och sedan stämt av med den AD som står på cert. Funkar fint :)
   
  Tunan gillar detta.
 11. Tome

  Tome Stormtrooper

  Inlägg:
  283
  Tilläggas bör att jag egentligen förespråkan köp ifrån AD i de flesta lägen - undantaget när det är svårt att få tag på klockan i fråga, eller när det blir så oskäligt stor skillnad i pris att man kan ta besvären med att inte ha samma service som om man köpt den ifrån AD. Att spara ett par tusingar är inte värt besväret med gråhandel.
   
 12. I praktiken så har certet spelat ut sin roll när garantin gått ut, brukar väl bara efterfrågas om det gäller garantireparationer men certet är ju viktigt vid försäljningar samt för att sova gott på natten och veta att ens klocka är komplett...
   
Mårtenssons ur Brookfield