Laddar...
Nymans Ur 1851 Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Certina DS-1 Automatic

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av Galaxy, 30 november 2014.

 1. Galaxy
  Trådstartare

  Galaxy X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.298
  Tjena!

  Snart köper jag förhoppningsvis ny klocka, och för att fylla det sista hålet är det nu dags för mig att sälja den klocka jag använt mest i klocksamlingen under det senaste året. En Certina DS-1 Automatic, ref. C006.407.16.038.01 i fint skick. En perfekt klocka åt det dressiga hållet, men jag har använt den lika ofta till shorts och t-shirt som kavaj. Klockan kommer med fullset, alltså box, cert, kvitto samt garantanual.

  Klockan sitter på ett välanvänt läderband med ett original Certina-viklås. Klockan har en del mindre hairlines/repor både på boetten och claspen. Dessa är dock ingenting man reflekterar över när klockan sitter på, och dessa har tillkommit vid vanlig användning. Vad jag kan se inga djupa dings eller dylikt. Finns dock en lite mer distinkt repa vid boettsidan vid kl. 9 som jag inte lyckats fånga på bild, men det är ingenting jag stör mig på. Den har använt i stort sett dagligen, och har alltså därför en del naturliga bruksspår.

  Listar på 4 750 kronor på Klockia, och runt 6 490 i de fysiska butiker jag sett. Jag köpte dock klockan tidigt i januari 2014 i Spanien. Den lämnades i juni månad in på garantiärende, efter att tiden sackat efter, och fick sedan tillbaka den i väl fungerande skick i juli. Sedan dess har jag använt den i stort sett dagligen, där den hållit både tid och gångavvikelse mycket bra.

  Kort sammanfattad tekniska specifikationer, det mesta saxat från Klockia:
  Urtavla: Silver
  Glas: Antireflexbehandlat Safirglas
  Diameter: 39 mm
  Tjocklek: 12 mm
  Boett: Rostfritt stål
  Armband: Läder
  Vattentät: 10 ATM - 100 m (på med ett gummi så är den alltså badbar)
  Urverk: Automatiskt ETA 2824-2
  Komplikationer: Datum

  Returrätt om klockan inte är som beskrivet i annonsen, då betalar jag givetvis frakten mot beskrivning om vad som inte var som förväntat, och den ska komma tillbaka i samma skick som när den skickades.


  Pris: SÅLD (2500 SEK)

  Och så några bilder:
  [​IMG]

  Fantastisk tavla med olika strukturer och guldindex (det som ser ut som smuts mellan kl.5 och 6 vet jag inte vad det är, finns inte där nu i alla fall, något som låg på glaset förmodligen).
  2014-10-09 14.00.36.png
  [​IMG]
  2014-11-30 11.58.41.jpg

  Och sist men inte minst har klockans suttit på vid ett möte med f.d. statsministern! Ett riktigt partytrick att kunna visa upp en dinka som använts i detta sammanhang, nu inklusive fotobevis! ;)
  [​IMG]

  Tack för annonsplats!
   
  Cryssarn och Sullstrom gillar detta.
Sjöö Sandström