Laddar...
Erikson Urhandel

Certina DS First Chrono vs. Certina DS First Ceramic

Diskussion i 'Diskussion' startad av Stageline, 26 juni 2015.

 1. Stageline
  Trådstartare

  Stageline Ewok

  Inlägg:
  9
  Godkväll, ytterst trevligt forum detta. Hursomhelst, skall fatta mig kort.
  Har aldrig ägt en riktig klocka men varit en flitig ''scrollare''. Idag bestämde jag mig för att det börjar bli dags att fatta ett beslut. Gick in på Nymans och kände och klämde på en TAG Heuer Aquaracer Grande Date Chronograph CAN1010.BA0821. Väldigt mycket ''jag'' i den klockan, men ändå inte helt hundra. Störde mig som fan på siffrornas typsnitt på bezeln och placeringen av datumvisningen, samt att klockan inte kändes 20k på utsidan. Grabben i butiken tyckte att jag borde kolla på Certina vilket jag gjorde men blev inte alls tillfredsställd av det som han hade hemma i butiken.
  Tog mitt pick och pack och gled tillbaka till kontoret för lite eftermiddags-scrollning. Av någon anledning hamnar jag på Klockmasters hemsida och deras Certina avdelning. DET SA KLICK, inte bara en gång utan TVÅ!

  1. Certina DS First Chrono
  http://www.klockmaster.se/prod/Certina-DS-First-Chrono_55903/DS-First-Chrono_4688/SWE/SEK

  2. Certina DS First Ceramic
  http://www.klockmaster.se/prod/Certina-DS-First-Ceramic_60955/DS-First-Ceramic_4687/SWE/SEK

  OBS! Har hunnit se klockorna IRL. Ska in och prova och känna lite imorgon (uppdaterar efterhand). Men så här på rak arm vad säger ni, fördelar och nackdelar med de båda. Vilken är bäst att leva med under en längre tid? Tillfälligt byte till NATO eller gummi, vilken är bäst lämpad? Vilken kommer göra sig mest rätt tillsammans med en skinnjacka? osv...

  Alla kommentarer och all form av vägledning är välkommet. Har någon ett helt annat klockförslag på lager så är det helt ok.

  Tanken är att hålla sig mellan 5 - 10k för detta ingångsur för att sedan ta ett ordentligt kliv upp på 40-60. Efter att ha kollat runt en hel del så känns det spontant som att segmentet 15 - 30 är kefft enligt mina specifikationer på klocka.

  Väl mött!
   
  Senast ändrad: 26 juni 2015
 2. Buckshot

  Buckshot Y-Wing pilot

  Inlägg:
  631
  Du har valt bra klockor. Kvalitet till ett bra pris. Jag har själv en 11 år gammal DS First Chrono som aldrig har gett mig några problem. Jag handlar alltid mina Certinor på http://www.lindahlsurmakeri.se
  Dom har inte så mycket i affären, men dom kan ta hem alla Certina klockor. Och bra priser på service.

  Vilken du väljer är upp till dig. Jag gillar Chrono men Ceramic har en nyare design
   
  Senast ändrad: 26 juni 2015
 3. Savagear114

  Savagear114 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.356
  Jag tycker chronon ger ett bättre helhetsintryck och är snyggare. Och jag gillar bandhornen mycket mer på den också. :)
   
 4. Sjobedan

  Sjobedan X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.592
  Från:
  Malmö.
  corbendallasx, hooods, yonsson och 1 annan gillar detta.
 5. Har haft en DS Ceramic och kan säga att det är en mycket fin klocka. Själv skule jag skippa kronograf-funktionen på en dykare, men det är bara jag.
   
 6. Camo00

  Camo00 AT-AT driver

  Inlägg:
  7.188
  Från:
  Malmö
  Ceramic är grymt snygg irl, men den blingiga, blanka ringen känns lite överkurs på First-serien. Hade valt chronon, jag med!
  Har haft en DS First trehands-dykare och de är myyycket klocka för pengarna!
   
 7. Stageline
  Trådstartare

  Stageline Ewok

  Inlägg:
  9
  Till min besvikelse så verkar det vara väldigt svårt att få tag på en Certina DS First Chrono (http://www.klockmaster.se/prod/Certina-DS-First-Chrono_55903/DS-First-Chrono_4688/SWE/SEK). Det är en utgående modell som varken Nymans eller Klockmaster kan få tag på. Frågan är vad man gör nu?

  Ska jag nöja mig med en Certina DS First Ceramic?
  (http://www.klockmaster.se/prod/Certina-DS-First-Ceramic_60955/DS-First-Ceramic_4687/SWE/SEK). Tror den kan bli riktigt sexig med ett mesh-band.

  Hittade även denna, Certina DS Action, ny modell för iår tydligen, http://www.lindahlsurmakeri.se/prod.asp?id=6190. Finns även med chrono, http://www.lindahlsurmakeri.se/prod.asp?id=6178. Någon som sett den i verkligheten? Titan eller stål?

  Väldigt rörigt just nu...
   
 8. Bottenviken

  Bottenviken Ewok

  Inlägg:
  47
  Från:
  Västerbotten
  Men, ska du verkligen köpa ett quartsur för dom pengarna? Själv skulle jag nog gärna vilja ha ett automatur... Jag vet hur det är när man börjar grubbla - jag funderar själv och ju mer jag funderar desto osäkrare blir jag - lycka till :)
   
 9. Stageline
  Trådstartare

  Stageline Ewok

  Inlägg:
  9
  Bottenviken gillar detta.
 10. Bottenviken

  Bottenviken Ewok

  Inlägg:
  47
  Från:
  Västerbotten
  Snygga klockor alla tre. Du har bra smak! Ska bli kul att få se hur du gör... Men, som sagt, jag skulle satsa på ett automatur. När du drabbas av klockdjävulen så kommer du inte att vara nöjd med ett quartsur :)
   
 11. Stageline
  Trådstartare

  Stageline Ewok

  Inlägg:
  9
  Tack desamma! Planen är ju att rocka Sub och deep sea i framtiden så det känns rätt att vänja handleden med dykur redan nu.
  Ska be Nymans plocka hem båda modellerna i både stål och titan så får man se vart det landar.
   
 12. Buster

  Buster Friends of KS

  Inlägg:
  589
  Från:
  Staffanstorp
 13. Sjobedan

  Sjobedan X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.592
  Från:
  Malmö.
Mårtenssons ur Brookfield