Laddar...
Nymans Ur 1851

Certina Powermatic eller Small Second som dressare?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Broderjimmy, 21 augusti 2016.

 1. Broderjimmy
  Trådstartare

  Broderjimmy Y-Wing pilot

  Inlägg:
  521
  Från:
  Haag
  Efter mycket tänkande har jag kommit fram till att jag behöver uppgradera min nuvarande uppsättning av klockor med ett något dressigare alternativ som komplement till mer formella tillställningar. Jag har sedan tidigare en Certina DS Action (en fantastiskt liten pjäs) som jag är oerhört nöjd med och jag funderar därför på att köpa ytterliggare en Certina.

  Jag har hittat två, relativt snarlika alternativ, Certina Powermatic (http://www.klockia.se/certina-ds-1-powermatic-c029.807.16.081.01) samt en som jag tidigare har sökt efter här på KS, en Certina DS-1 Small Second (http://www.klockia.se/certina-ds-1-small-second-c006.428.16.051.00). Jag tycker att Small Second är oerhört vacker med sin lilla sekundvisning och hela klockan andas "dressigare". Å andra sidan har vi powermatic med dess grafitgrå tavla och rosé detaljer och som också är en ren dressare.

  Så jag ställer därför frågan till er, vilken hade ni kört på? Får man ens plats med en Small Second på ett vettigt sätt på handleden? (41mm samt 14mm på höjden)

  Stort tack på förhand!

  Jimmy
   
 2. Sundström

  Sundström X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.647
  Jag hjälpte syrran att fixa en morgongåva till sin man nu i sommar, en powermatic 80 med samma färg på tavlan som i din första länk. Dock är det arabiska siffror vid 12, 9 och 3, men det är sak samma i sammanhanget.
  Enligt mig är klockan perfekt som ett sport/dress-alternativ, men någon regelrätt dressare är det inte. Den är för stor.
  Av de två du länkar till hade jag absolut valt den första, mest pga urverket och för att den ändå är liiite mindre.
  Hade jag fått välja fritt med kravet att det skulle vara nyköp så hade jag faktiskt valt den här istället.
  Longings Heritage Conquest L1.645.4.52.4
  https://www.longines.com/#!/watches/heritage-collection/l1-645-4-52-4
  [​IMG]
   
  Traditional gillar detta.
 3. Broderjimmy
  Trådstartare

  Broderjimmy Y-Wing pilot

  Inlägg:
  521
  Från:
  Haag
  Tack för tipsen! Jag börjar misstänka att jag ännu inte är helt inne på dressare, men kanske mer åt något "sportigt/dressig" som du beskriver. Powermatic är grym och väldigt snygg, men jag känner mer för Small Second i nuläget. Tror du det skulle funka, eller är det bara helt att begrava de tankarna?

  Den modellen av Heritage Conquest var grymmt snygg! Tyvärr spräcker den min budget lite (upp till -7000), men jag ska se hur begagnatmarknaden ser ut!
   
 4. månljus

  månljus AT-ST driver

  Inlägg:
  1.133
  Från:
  Stockholm
  Av dom där två tycker jag faktiskt tvärtom än du, tycker Powermatic är dressigare och hade även kört på den.
   
 5. sjökvist

  sjökvist AT-ST driver

  Inlägg:
  1.377
  Jag hade kört på powermatic, den var riktigt snygg och har en grym gångreserv
   
 6. Sundström

  Sundström X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.647
  Annars finns ju den här som blir någon sorts mellanting mellan de modeller du länkar till i första posten.. http://www.klockia.se/certina-ds-powermatic-80-automatic-c026.407.16.087.00
   
  Traditional gillar detta.
 7. Broderjimmy
  Trådstartare

  Broderjimmy Y-Wing pilot

  Inlägg:
  521
  Från:
  Haag
  Jag tackar för tipset! Jag har också fastnat för Powermatic, den känns som ett lagom alternativ och jag tror det hade passat bra. Speciellt den jag länkade, eftersom den har en boett i silver (som passar de bälten och manschettknappar som jag redan äger) och även har taveldetaljer i rosé (något som jag blev fullständigt kär i efter att ha sett Royal Capital). Vi får se hur det blir, men folket här verkar ju gilla Powermatic betydligt mer än Small Second!

  Tack för länken, den ser ju också helt fantastisk ut även om jag har gått och förälskat mig i rosédetaljerna på den första jag länkade.
   
 8. Sundström

  Sundström X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.647
  Den finns även med roséindex.. [​IMG]
   
  Traditional och Broderjimmy gillar detta.
 9. Broderjimmy
  Trådstartare

  Broderjimmy Y-Wing pilot

  Inlägg:
  521
  Från:
  Haag
  Då jag hade ett annat ärende (service av min Action Diver) besökte jag ett välsorterad AD och kände på både Powermatic och Small Second. Efter detta kan jag bekräfta att ni hade rätt i detta också. Small Second är riktigt fräck, men tyvärr lite för stor för att fungera som ett bra sport/dress ur.
  Powermatic är också den ganska stor, på gränsen till för stor, men kommer nog att passa betydligt bättre.

  Tack för alla tips och råd!
   
  Traditional och Sundström gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield