Laddar...
Nymans Ur 1851

Certina quartz startar inte efter batteribyte

Diskussion i 'Diskussion' startad av Ponlarsson, 7 januari 2015.

 1. Ponlarsson
  Trådstartare

  Ponlarsson AT-ST driver

  Inlägg:
  1.119
  Från:
  Tidaholm
  Hej, ny här på forumet men har läst länge utan att vara reggad. Hade hoppats att mitt första inlägg här på forumet hade varit av muntrare karaktär, men i alla fall. Igår (tisdag) började min drygt tre år gamla Certina DS Podium Quartz (http://www.certina.com/sv/collection/gent-quartz/ds-podium-3-hands#m=8) att hoppa fyra sekunder i taget, det vill säga visa att batteriet började ta slut. Tog med klockan, som fungerade, till en AD för att byta batteri, men när de satt i det nya batteriet startade inte klockan. Fick lämna in den och de skulle gå igenom den, i eftermiddags fick jag beskedet att kretsarna skulle behöva bytas och att detta skulle kosta 1400.

  Är det rimligt att en klocka som fungerade som den skulle i förrgår och sedan visade lågt batteri igår och idag bara helt plötsligt lägger av? Nu skulle de höra av sig till Certina i Stockholm och återkomma på fredag, så jag väljer att inte skriva ut affärens namn. Är en välrenommerad klockaffär som även säljer dyrare märken som Rolex och Omega.
   
 2. Weberg

  Weberg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  660
  Från:
  Inte från Stockholm.
  Välkommen hit då, din smygläsare;)

  Å ena sidan, märkligt att en batteri-Certina i DS-serien krånglar redan efter tre år. Dessa brukar ju tugga på i en evighet. Å andra sidan, var glad att det "bara" kostar 1400 kr att fixa den. Batteriklockor är, mot vad många tror, inte särskilt billiga att laga. Den senaste månade har jag själv lämnat in två trasiga kvartsare på två olika ställen, både välrenommerade, och ingen av dem kunde jag få lagad. Och då var det ändå välkända märken: en Omega Seamaster och en Tag Heuer 1000. Den sistnämnda kunde de inte ens hitta delar till längre fick jag höra, och Omegan skulle kosta "en förmögenhet" att laga, och jag gavs inte ens ett prisförslag.

  Hursomhelst, frågar du mig finns det två alternativ: betala och var glad, eller kolla runt och se om någon annan kan fixa detta billigare. Det kan skilja ganska mycket mellan olika handlare. Personligen kan jag tycka att butiken du köpt den av borde fixa detta i ren good will, eftersom det är ganska anmärkningsvärt. DS-serien marknadsförs ju som en klocka som ska vara väldigt driftsäker och ha en lång livslängd. Morsan har en äldre DS och den har tickat på i 15 år utan någon service och hon har knappast varit rädd om den.
   
 3. Ponlarsson
  Trådstartare

  Ponlarsson AT-ST driver

  Inlägg:
  1.119
  Från:
  Tidaholm
  Tack för svar. Det jag funderar på är om urmakaren, eller ja, det var en ung tjej och inte ägaren som är urmakare, kan ha haft sönder klockan när hon öppnade den eftersom den fungerade som den skulle innan.
   
 4. eriksson850

  eriksson850 Jek Porkins

  Inlägg:
  11.127
  Från:
  烏普薩拉

  Din Tag Heuer 1000 ska väl ha ett ETA 955.112 eller 955.114? I så fall går det att hitta ersättningsverk på nätet för ett par hundralappar (dock utan att skyddet för spolen är signerat).
   
  Galaxy, Weberg och Rozzy gillar detta.
 5. wadbro

  wadbro Stormtrooper

  Inlägg:
  375
  Pm skickat!
   
 6. Weberg

  Weberg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  660
  Från:
  Inte från Stockholm.
  Kom förresten på att det var min Heuer 1000 (pre Tag). Tror det var 980.086. Spelar det nån roll? De ändrade väl inte så mycket mer än loggan? Hursomhelst, tack för tipset. Hade ingen aning om det. Men jag har alltid nån gammal Heuer liggande så jag ska kolla upp detta anyways.
   
  eriksson850 gillar detta.
 7. eriksson850

  eriksson850 Jek Porkins

  Inlägg:
  11.127
  Från:
  烏普薩拉
  Vet inte om det är samma, men det är utan tvekan ett etaquartz inuti. Så kan du leva med att det inte står heuer på spolskyddet, så borde det inte vara något problem att hitta motsvarande att byta med. :)
   
  Weberg gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield