Laddar...
Nymans Ur 1851

Dags för första klockan

Diskussion i 'Diskussion' startad av Äerl, 26 januari 2014.

 1. Äerl
  Trådstartare

  Äerl Ewok

  Inlägg:
  3
  Nu är det äntligen dags för min första riktiga klocka, och jag skulle vara väldigt tacksam om jag kunde få hjälp av någon/några vettiga personer här på forumet.

  Jag har länge funderat på en Tissot PRC200(http://www.klockia.se/tissot-prc200-t055-417-11-057-00.html) som jag tycker ser riktigt bra ut, till ett pris som jag är redo att lägga. Vad tycker ni om denna klocka? Har ni annars någon annan att rekommendera i samma prisklass ungefär?

  Tack på förhand.
   
 2. Ernesto

  Ernesto AT-AT driver

  Inlägg:
  6.295
  Är du bara ute efter nytt eller funkar vintage?
   
  Norra gillar detta.
 3. Weberg

  Weberg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  669
  Från:
  Inte från Stockholm.
  Välkommen hit då! får väl jag säga eftersom ingen annan verkar vaken (eller nykter, ähum). Jag tycker att det är en riktigt fräsch klocka - sportig och elegant till ett schysst pris. Skulle du tröttna på den till sommaren så är det ju inte hela världen.

  Det enda jag kan tycka är att ett automatiskt urverk smäller lite högre än ett batteridrivet. Det känns lite lyxigare att går runt och känna att det lurar ett litet mekaniskt konstverk under den där snygga tavlan, istället för ett trist batteri. Fördelen är väl att en kvartsare är lite oömmare och inte behöver (dyr) service.
   
  Norra gillar detta.
 4. slimjim

  slimjim Rösten från Bro

  Inlägg:
  5.314
  Från:
  Ön
  Jag har faktiskt ett ex av den där! Dock har jag modellen innan med en lite annan font, samt att den ligger på 40mm. annars skall det vara samma.
  Är mycket nöjd med min. Absolut. Och hade den som daglig klocka i något år. Dock så är det som de andra säger en annan känsla i automatiska klockor. Har kvar min och använder den i bland när jag behöver en lite stöttåligare klocka än min longines.
   
 5. Norra

  Norra Y-Wing pilot

  Kolla vintage. Mekaniska och eleganta klockor, ex. omega från 60-talet. Finns även mycket Longines, Lemania, Certina, även Tissot mm. Glöm alla gigantiska kronografer, och glöm all tråkkvarts.
   
 6. SSL

  SSL Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.874
  Jag är tyvärr inte vettig, så jag kan inte stå till tjänst.
   
  Alexander Frandsen gillar detta.
 7. JayJay

  JayJay X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.410
  Jag har inget emot kvarts. Dock har jag av någon anledning svårt för det på analoga kronografer, känns avtändande på något sätt. Förövrigt är det där säkert ur kvalitétssynpunkt en alldeles utmärkt klocka, emellertid är det något med estetiken som stör mig men som jag har svårt att sätta fingret på. Finns det några andra modeller du funderat kring?
   
  Icaras och 4cie gillar detta.
 8. 4cie

  4cie X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.878
  Vad har du för budget för klockköpet?
   
 9. Äerl
  Trådstartare

  Äerl Ewok

  Inlägg:
  3
  Tack tack för alla svar, lite svar på era frågor:
  * Är ute efter att köpa en ny klocka.
  * Jag vet att det är ett minus att det inte är automatiskt urverk, men för mig spelar det inte så stor roll i nuläget, vill bara ha en snygg klocka i princip, så om man blir mer intresserad av klockor där efter så kan man gå upp några prisklasser senare och köpa en automat. Är inte lika seriös som er på forumet än.
  * Budgeten ligger runt 3000-4000.

  Tycker att klockan är mycket snyggare i "verklig miljö" än på produktbild, t.ex . Snyggt strap också.
   
  Icaras gillar detta.
 10. Norra

  Norra Y-Wing pilot

 11. Stomatologen

  Stomatologen Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.887
  Från:
  Kiruna
  Har märkt att väldigt många fastnar för PCR200, precis i början av sitt intresse för klockor. Råder dig dock att i lugn och ro kolla igenom flera märken, både nytt och begagnat :)
   
  4cie och Norra gillar detta.
 12. Norra

  Norra Y-Wing pilot

  +1
  Or better yet, spara lite och köp en mekanisk. Inte nödvändigtvis chrono (då kan du köpa en auto redan idag). Du kommer snabbt att tröttna på quartz och kommer aldrig använda dig av kronograffunktionen. Så var det med mig i alla fall :)
   
 13. Doncorleone

  Doncorleone Y-Wing pilot

  Inlägg:
  532
  Från:
  Söder om Söder
  Hej och Välkommen!

  För inte många månader sedan var jag också på jakt efter en "riktig" klocka och bestämde mig efter mycket tips här på KS för en Certina DS Action Diver. GRYM automatisk klocka för pengarna som tål att användas. Är en så kallad OWG hittils och bär min varje dag. Klockan finns att köpa på nätet för 4800 SEK på Klockia.se och finns fysiskt hos vissa Klockmaster butiker.
   
 14. Äerl
  Trådstartare

  Äerl Ewok

  Inlägg:
  3
  Tror det blir en prc och en automatare i framtiden.
   
  Alexander Frandsen gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield