Laddar...
Erikson Urhandel

Damm innanför glaset efter service?

Diskussion i 'Diskussion' startad av rogman, 10 januari 2013.

 1. rogman
  Trådstartare

  rogman Ewok

  Inlägg:
  39
  Hej klockvänner.

  Måste kolla med er vad ni tycker.
  Haft min Omega Speedmaster Pro på en vanlig service hos en AD här hemma i Sverige.
  Betalat det vanliga, alltså runt 4,5K Kr för detta. Nytt hesaliteglas och packningar demontering av urverk, rengöring ev. utbyte av slitage.....ja ni fattar, eller hur?
  Har returnerat denna klocka 3 gånger till samma AD för att den inte gick att få konsekvent i gångprecision, vinglade mellan att forta 10 sek/dygn och tappa lika mycket i en annan position.
  Denna AD fick ännu en chans att åtgärda detta då dom inte heller var nöjda med hur klockan betedde sig, nu fick dom 2 månader på sig och skulle skicka klockan när den var klar.
  Nu till saken! Den går utmärkt nu! Precis som min gamla speedy alltid har gjort, men i denna vinterkyla tillsammans med fleecetröja som alstrar lite statisk elektricitet har gjort att det dyker upp lite smått och gott innanför hesaliteglaset.
  Det längsta "föremålet" som skulle kunna vara ett strå av en ögonfrans eller ögonbryn är ca 1 cm, i övrigt 5-6 tussar som är 3-4 mm som vandrar runt och ibland dras med av någon visare.

  Nu till frågan: Hur skulle ni göra? Låta denna AD öppna klockan för 5:e gången på 6 månader ( det handlar om att den måste åka med posten värde) ? Hitta annan AD och svälja kostnaden som lagts ned på denna service med allt strul? Eller att inte försöka titta på klockan och försöka bortse från det där som är innanför glaset?

  Kom igen nu, vad skulle ni ha gjort?
   
 2. 80talisten

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Det där låter inte okej, jag hade lämnat tillbaka den för att få det åtgärdat.
   
 3. RicVin

  RicVin Gamorrean Guard

  Inlägg:
  10.854
  Tillbaka till gå.... Förstår att det blir jobbigt att skicka tillbaka den till "slarvADn" men det är det enda rätta tycker jag. På dem bara!
   
 4. rogman
  Trådstartare

  rogman Ewok

  Inlägg:
  39
  Självklart kan jag ju hitta en annan urmakare, men om man betalar fullt pris för en service så känns det lite bittert att behöva betala till en annan urmakare att reda upp vad den första urmakaren inte lyckats med, men att ändå ha behövt betala fullt pris till den första. Ungefär så känner jag, allt går att fixa, det är bara att betala!
   
 5. 80talisten

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Lämna det till samma som genomförde servicen, det är ju din rätt och ingår i garantin.
   
 6. Rozzy

  Rozzy E-3PO

  Inlägg:
  6.157
  Från:
  Stockholm
  Lämna tillbaka till ADn. Har de lite skam i kroppen borde de presenta dig med något som plåster på såren för dåligt utfört arbete och dit tålamod.
   
 7. rogman
  Trådstartare

  rogman Ewok

  Inlägg:
  39
  Jo det blir ju en ny sväng till samma AD, det som tar emot är att behöva skicka med posten även om jag sänder som värde. Och att veta att packningar byts och att den trycktestas efter att boettlocket skruvats på igen. Jag tror att många av er också skulle börja fundera på hur många "genvägar" en urmakare kan ta om ni råkade ut för detta?
   
 8. par

  par AT-AT driver

  Inlägg:
  6.273
  Vilken ad är det? Det låter som man ska hålla sig borta.
   
 9. rogman
  Trådstartare

  rogman Ewok

  Inlägg:
  39
  Vilken AD det är tar vi inte ännu, dom ska få en chans att rätta till detta. Återkommer i tråden hissa/dissa om så är aktuellt.
   
 10. China

  China Guest

  Tråkigt att du råkat ut för en klåpare. Men jag tycker att du trots allt ska returnera klockan ytterligare en gång, och kräv att få ersättning för allt besvär och portokostnader. Om de misslyckas igen, kräv en gratis fabriksservice.

  Three Strikes and You're Out.
   
 11. calzone

  calzone Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.848
  Ungefär som att få hår på pizzan :p...Ne men tråkigt ligg på dom som en igel och få det gjort gratis !
   
 12. freddan

  freddan Ewok

  Inlägg:
  22
  Jag har haft liknande problem med en omega för ett par år sedan och jag låg faktiskt på som en igel. 6 besök blev det. Mest irriterad över att jag inte kunde använda den. Det verkar ibland som om våra reparatörer slarvar en hel del. Bytte glas på min en av mina beaters nyligen (ingen dyrgrip, 80'tals pulsar) men när jag fick tillbaka den var glaset så tunnt så hela vridringen hade ett glapp på 2mm från glaset. Också mycket tröttsamt då man vill använda sin klocka. Det gäller nog att hitta sin egen reperatör som man kan ha en dialog med. Börjar tröttna på att lämna mina till ett butiksbiträde som skickar klockan till reparatör. Redan där är ju kommunikationen bruten.

  // Fredrik
   
 13. rogman
  Trådstartare

  rogman Ewok

  Inlägg:
  39
  Tack för alla svar, det blir en sväng till med posten så får vi se vad som händer.
  Ska plocka fram macrogluggen och dokumentera och skicka till denna AD först så att dom är med på vad det handlar om.
  @freddan Håller med om det med butiksbiträdet, så har jag haft det i detta fall också, antingen vid besök i butiken så är det "tanten bakom disken" jag fått prata med, urmakaren finns någonstans bakom skynket men aldrig synlig. Eller i telefon samma sak, lite tragiskt då det inte blir någon riktig kommunikation.

  Bjuder på några bilder!
  [​IMG]
  [​IMG]
   
Mårtenssons ur Brookfield