Laddar...
Nymans Ur 1851

Datumbyte vid fel tidpunkt

Diskussion i 'Diskussion' startad av Rber, 3 mars 2013.

 1. Rber
  Trådstartare

  Rber X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.900
  Jag upptäckte i helgen att min Tissot Chrono skiftar datum vid 01:15 istället för 24(00):00. Datumbytet sker "långsamt" och startar runt 00:15 och är genomfört 01:15. Lyckligtvis så har denna fortfarande 7 månader kvar på garantin, så det blir till att kontakta ÅF.

  Men detta fick mig att fundera på varför det kan vara så? I mitt fall kan det väl knappast handla om servicebehov? Hur ser lösningen ut, flytta visarnas position så att man "nollar" dem till ett datumbyte vid 24:00?

  Bifogar en bild för att liva upp tråden lite:

  [​IMG]
   
 2. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  33.999
  Från:
  Jymden
  Det är lite olika på olika klockor och om klockan inte har quick-shift av datum, så är det ganska vanligt att inte visarna står på kl24 när datumet klickar över. Om man stör sig på det eller inte är helt personligt. Vad du kan göra är att plocka av tim och minutvisare, därefter vrida fram klockan tills datumet skiftar och sätta visarna igen vid kl24-position om det är där du vill att de ska vara när datumet har skiftat.

  Själv brukar jag sätta visarna i kl24-position precis efter att datumet har skiftat, vilket i praktiken innebär att klockan börjar skifta datum lite innan för att "klicka över" till nästa datum klockan 24:00.

  Edit: Jag tror inte din återförsäljare kommer att tycka att det är oacceptabelt på den klockan om den inte har quickdate-shift.
   
 3. Rber
  Trådstartare

  Rber X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.900
  Å tusan är det så ligger till. Jag är alltså bortskämd med att de andra jag har (som saknar Quick-change) skiftar över 24:00?

  Yes är helt på det där med att montera visarna som du säger, och det skulle även vara den "professionella" lösningen?

  Nu är ju detta inget som jag ligger sömnlös över som tur är!
   
 4. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  33.999
  Från:
  Jymden
  På A svarar jag ja och på B svarar jag ja :)
   
Mårtenssons ur Brookfield