Laddar...
Erikson Urhandel

DAVIDSW

Diskussion i 'Diskussion' startad av k0nkas, 6 december 2012.

 1. k0nkas
  Trådstartare

  k0nkas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.924
  Vet att flera här och på TTT handlar från USA, tex från DAVIDSW. Priserna är ofta bra men med moms och tull är det billigare att köpa dem på hemmaplan - så vad är tricket? Skickas det först till tex Schweiz för att sedan tas över gränsen och vidare frånTyskland?
   
 2. Zed

  Zed Swissera Forumsponsor

  Inlägg:
  3.089
  Från:
  Göteborg
  Jag tror att det handlar om ren tur. En god vän beställde efter min inrådan en DSSD från David. Klockan skickades med FedEx direkt till Sverige och min vän slapp tullavgifter och moms. Det är ett lotteri.
   
 3. max

  max Dancing Queen

  Inlägg:
  2.203
  Från:
  Kungsholmen
  Tror att de flesta håller tummarna och att den stora anledningen till att köpa där borta är att utbudet är enormt mkt större och de skriver på engelska på alla sidor till skillnad från italien osv där man inte fattar ett jota när man surfar på sidorna.
  Sen kan man ju alltid göra kalkylen mellan att åka över och ta klockan på armen vs momsen men då skall man ju upp i lite summor.
  Vid försändelse bör du räkna med momsen och om du skulle slippa momsen så blir det en glad överraskning istället för att räkna utan och få en kalldusch som tar bort mkt av glädjen med nya klockan.

  Såklart kan du skicka klockan via släkting i land med låg skatt/moms men det blir ju lite roddigt, extra leveranstid och har man ingen släkting lämpligt placerad så blir det ju ganska riskabelt dessutom.
   
 4. k0nkas
  Trådstartare

  k0nkas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.924
  Tror inte en sekund på att någon chansar! Gissar också att ett paket med ett deklarerat värde på 100 000 kr fastnar per automatik i tullen?
   
 5. Zed

  Zed Swissera Forumsponsor

  Inlägg:
  3.089
  Från:
  Göteborg

  Nu var det ju så att David i min väns fall hade skrivit ner värdet rätt rejält. Klockan var dock fullt försäkrad ändå.
   
 6. max

  max Dancing Queen

  Inlägg:
  2.203
  Från:
  Kungsholmen
  Hur försäkrade han över det angivna fraktvärdet? Känns som att "nej avsändaren har ju själv angivit att paketets innehåll var värt 20k så vi ersätter det" är svaret vid en anmälan?
   
 7. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  35.500
  Från:
  Jymden
  Menar farbror att han vill ha tips på hur man genom att skriva ner värdet på ett paket kan undgå tull och moms? ;)
  Vissa säljare gör sådant utan att man frågar, andra om man frågar. Den tredje däremot gör det inte.
   
 8. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  7.258
  Klockan deklarareras lågt eller märks som retur efter service. Service är ofta korkat iom tullen då frågar om utförseldokument. Lågt värde via Fedex och sen fullt belopp försäkrat via ParcelPro är standard. Jag skulle tro att dessa säljare har vana nog att få in saker utan att myndigheterna ska veta vad det är värt. Det som kan vara värt att tänka på är att den som tullar ofta kan vilja se betalningskvitto på sakerna. Står det då 2000kr och du betalat mycket mer så lär du få tulla på beloppet du kan visa upp. Kan du inte visa upp något så riskerar du att de sätter värdet själv eller att det går tillbaka till sändaren. Jag vet inte hur värt man tycker det är att spara några tusenlappar för att riskera rätt allvarliga brott men alla gör som de vill. Ett alternativ är alltid att plocka upp sakerna i USA..
   
 9. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  35.500
  Från:
  Jymden
  Med andra ord: Öppnar de paketet och ser ett kvitto på 20000kr, så kan det bli problem.
  Det var bland annat därför jag köpte min senaste för 1000kr mer i EU istället för från Asien.
   
 10. BluesmanV8

  BluesmanV8 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.481
  Intressant, det här. Köpa klocka i det land där det är billigast. Vad kan då tillverkningskostnaden vara?
  1/10 av försäljningspriset?
  Vi blir fuckade hela tiden. Därför samlar jag på vintage, som är underprissatta, med tanke på hantverk, funktion och kvalitet.
   
 11. Målarn

  Målarn The Steak

  Inlägg:
  5.931
  Från:
  Förorten
  Jag sålde ju guld Speedyn till Hawaii vilket säkert alla på klocksnack vet redan :D!!
  Men iaf, klockan skickades dit som "i behov av reparation + att jag hade köpt klockan utav David Bui under dehär året" för att han har 1års garanti på alla klockor han säljer..
  Värdet på FedEx paketet skrevs till $8500, dvs priset han betalade till mig för klockan.
  På så sätt slapp han betala deras dyra tullavgifter osv och hans försäkringsbolag försäkrade klockan åt oss, så om nåt hade hänt på vägen dit så hade jag ändå fått fullt betalt :)..
   
 12. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.862
  Jag ser det som gratis semester och plockar upp själv.
   
 13. Porsan

  Porsan Capitão de mar e guerra

  Inlägg:
  4.076
  Från:
  De sju haven...
  Tredjepartsförsäkring som gäller, annat bolag än transportbolaget som försäkrar, skulle säga att det är väldigt vanligt i klocksvängen. För dessa bolag spelar beloppet deklarerat på paketet ingen roll.
   
Mårtenssons ur Brookfield