Laddar...
Erikson Urhandel

Davosa?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Subby, 5 januari 2016.

 1. Subby
  Trådstartare

  Subby AT-ST driver

  Inlägg:
  1.274
  Från:
  Stockholm
  image.jpeg image.jpeg Hej alla!

  Jag har fått upp ögonen för 2 av Davosas modeller men det är inte riktigt lätt att hitta bra recensioner och åsikter om dem. Vad tycker ni generellt om Davosa och dessa 2 modeller? Ni kan även komma med förslag med klockor som liknar de två modellerna jag bifogar. Prisklass 5-6k.

  Bilder från internet.
   
  swedesoc gillar detta.
 2. azcii

  azcii X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.717
  Från:
  City 17
  Har haft en Classic Automatique som var min första schweiziska klocka, och en Trailmaster. Mycket klocka för pengarna, sålt båda nu då jag behövde pengarna till annat, men tror inte du blir missnöjd med tanke på priset du betalar. Jag vet att massdrop har haft många davosor på 50%, så håll utkik där!
   
 3. Undersköterskan

  Undersköterskan AT-ST driver

  Inlägg:
  1.475
  Från:
  Växjö
  Köpte på mig några stycken (Classic Automatique, Classic Mechanique, Ternos Diver och den där svarta du har längst ner till vänster - Argonautic) från Micke J på Urtid runt 2006/07. Alla sedan länge sålda eller bortgivna som presenter. Helt okej kvalitet i prisklassen men Davosa är väl inget riktigt märke och gör absolut ingenting själva. Om jag minns rätt ägdes varumärket av en familj i Tyskland (Micke J gjorde hembesök hos dom, se om du kan hitta det reportaget eller ta kontakt med honom) och klockorna sattes samman i schweiziska Tramelan (möjligen av Hasler & co ?). Flera av modellerna köps in av tillverkare som trycker dit Davosas varumärke eller vilket annat märke som helst som beställaren önskar och designen är därför inte unik eller utvecklad av Davosa själva - av denna anledning finns exempelvis Argonautic helt identisk med ett annat märke och modell - har glömt bort vilken, men endast logotypen på urtavlan skiljer alltså klockorna åt.

  Personligen hade jag lagt pengarna på en "riktig" tillverkare med historia. Finns gott om sådana i prisklassen.

  Vänligen
  Forumets undersköterska
   
  Beastie, Subby och durutti gillar detta.
 4. Undersköterskan

  Undersköterskan AT-ST driver

  Inlägg:
  1.475
  Från:
  Växjö
Mårtenssons ur Brookfield