Laddar...
Erikson Urhandel

Den bästa Carreran gick upp i rök

Diskussion i 'Diskussion' startad av ArneF, 18 december 2014.

 1. ArneF
  Trådstartare

  ArneF Friends of KS

  Inlägg:
  72
  I våras presenterade Tag Heuer stolt en ny Carrera med den likaså nya in-house calibern CH80 med bl a 80 timmars gångreserv. Urtavlan påminner om den bästa Carreran från 60-talet, Pandan, men har fått modernare design med röda accenter. Storleken har ökat till 41 mm, men 60-talsklockorna var ju ofta små. Med det svarta racingarmbandet med röd insida har klockan fått ett oemotståndligt utseende och väcker, åtminstone hos mig, ett stort ha-begär.

  Bilden är tagen från nätet
  CH80 foto.jpg

  Det här måste vara den bästa Carreran någonsin. Serien har ju blivit väldigt spretig på senare år med både ETA-, 1887- och El Primero-calibrar, om man tar med Grand Carrera.

  Några månader senare kom så beskedet att TH stoppar både klockan och urverket, för att i framtiden koncentrera sig på 1887 calibern, som sedan 2010 tillverkas in-house. Synd eftersom CH80 kalibern gav mersmak. Nu i december kom beskedet att TH:s VD avgår efter bara ett drygt år på posten. TH skickade ut ett pressmeddelande att de ändrar strategi och vill gå tillbaka till "rötterna" och koncentrera sin produktion till ett lägre prissegment.

  De har också sagt upp personal, så nog finns det ekonomiska skäl att ändra verksamheten. Men det är osäkert om det är rätt väg att gå genom att ta bort den bästa Carreran någonsin. Så tycker åtminstone jag.
   
  Syven, Pistol_Pete, AdmAndrssn och 2 andra gillar detta.
 2. Jakobb

  Jakobb X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.206
  Oj, den hade jag missat. RIktigt snygg! Påminner mycket om IWC Yacht Club, en favorit!

  [​IMG]
   
  Eurenius gillar detta.
 3. sp00ky

  sp00ky Ewok

  Inlägg:
  31
  alla är snygga :)
   
Mårtenssons ur Brookfield