Laddar...
Erikson Urhandel
Stäng notis
Du har väl inte missat KS julfest?

Den årliga julfesten planeras för fullt, och går av stapeln den 13/1 kl 18:00 i Stockholm.

Hoppas att vi ses där!

Mer information i tråden >>

Den stora "hjälp mig köpa en..."-tråden

Diskussion i 'Diskussion' startad av ozzyozzy, 21 augusti 2015.

?

Bra ide med en samlad hjälptråd?

 1. JA!

  16 röst(er)
  72,7%
 2. Nej, kolla i tråd XXX och lär dig använda sökfunktionen för tusan!

  6 röst(er)
  27,3%
 1. ozzyozzy
  Trådstartare

  ozzyozzy Stormtrooper

  Inlägg:
  493
  Jag har märkt att jag ganska ofta sitter på Chrono24 och fingrar på köpknappen men tänker "njae, jag chillar och ser om den kommer upp på KS istället". Mest för att det blir en form av "peer review" av klockorna, experterna här på forumet lär hojta till om ngn annons ser alldeles bananas ut, man kan kolla good guys-trådar m.m.

  Det jag önskar var att det fanns en "hålla i handen"-tråd där man kan posta klockor man ser på andra ställen, t.ex. Chrono24, HQ Milton, 10pastten m.fl. och då förhoppningsvis få någon som hojtar "SERVICETAVLA FÖR BÖVELEN" eller "POLEEEEEEERAD!" innan man köper/inte köper. Jag tänker mig ett upplägg där man postar länkar på förslag man är sugen på i denna tråd och förhoppningsvis kommer någon kunnig medlem och kan kommentera det hela. Självklart är det eget ansvar som gäller och man kan inte skylla på ngn om man gör ett snedköp, men jag tror den samlade expertisen här skulle kunna leda till att fler vågar klicka hem dyra, fina dinkor. Självklart är det ju även positivt om någon hittar klockan någon annanstans än var frågeställaren har kikat och postar tips.

  Det finns ju ett potentiellt minus man kan tänka på, och det är att någon annan kniper klockan om den får lovord här, men det är risken man får ta antar jag.

  Så, är det här sjukt onödigt och kan tas i andra trådar (jag har försökt hitta lämplig) eller en god idé? Jag tänker att det blir färre strö-trådar kring detta och mer som en plats där allt samlas. Shoot!
   
  Senast ändrad: 21 augusti 2015
  Savagear114 och theargonaut gillar detta.
 2. ozzyozzy
  Trådstartare

  ozzyozzy Stormtrooper

  Inlägg:
  493
 3. PerS

  PerS Rebel soldier

  Inlägg:
  135
  Från:
  Göteborg
  Jag är på jakt efter en 16610 med SEL och lug holes. Har hittat en på Chrono24 som är servad för en månad sedan hos en AD och är sugen på att slå till. Den är polerad och bezel insert och glas är bytt, men ser ni något annat som skulle avskräcka er från ett köp?
  http://www.chrono24.se/rolex/submariner-date-sel-full-set--id3986335.htm

  Tack på förhand!
   
Mårtenssons ur Brookfield