Laddar...
Nymans Ur 1851

Den stora tråden för att recensera restauranger, barer, hotell, caféer, etc

Diskussion i 'Lifestyle' startad av Joffrey, 3 april 2016.

 1. Joffrey
  Trådstartare

  Joffrey Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.017
  Från:
  Westeros
  Eftersom jag lever för att käka och laga mat älskar jag också att käka ute! Därför behövs en sån här tråd på KS, där vi kan hylla, såga, eller bara nicka uppskattande åt olika typer av serviceinriktade matmiljöer :) Alla är välkomna att skriva kort eller långt om egna upplevelser, hörsägen är inte optimalt för restaurangupplevelser! Alla är fria att skriva som de önskar, men jag vill föreslå ett system där man graderar på en tiogradig skala efter smak, service, och prisvärdhet. Sen tänker jag att man kan droppa ett totalbetyg om man önskar göra det, då med alla betyg sammanvägda (mellan 0 och 30).

  Jag tänker lägga ut en liten bombmatta med recensioner från olika Stockholmsbaserade restauranger, och jag hoppas flera vill göra mig sällskap i att sprida härliga ställen och varna för riktiga stolpskott :)
   
  Strindberg och B1884 gillar detta.
 2. Joffrey
  Trådstartare

  Joffrey Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.017
  Från:
  Westeros
  Nook - Åsögatan 176, Stockholm
  Besöktes 6 oktober 2015

  Screen Shot 2016-04-03 at 20.19.24.png

  Som present när jag fyllde 21 i höstas gick jag och käkade med familjen på Nook på Söder. Nook är svensk-koreansk fusionsmat, och restaurangen funkar så att man köper en av två möjliga trerättersmenyer, med möjlighet att köpa in snacks innan maten kommer ut. Grejen med Nook är att restaurangen håller extremt hög klass, samtidigt som menyerna kostar antingen 350 kr eller 400 kr. Så det är prisvärt, mysigt, och en service som heter duga. Nook är den restaurangen jag håller allra högst när det gäller "bang for the buck", och Claes Gransjö som driver Nook tror jag kommer bli mer känd i framtiden än han är idag. Så vi åt menyn för kvällen som kostade 400 kr, med tillägg av ett snack som kostade 45 kr.

  Först ut kvällens snack, och den rätt jag gillade minst; Friterad siklöja med löjrom och yuzumajonnäs. Väldigt speciellt att äta eftersom fisken var helt orensad, med inälvor och allt kvar i. Det var ingen höjdare för min del, jag tyckte smaken blev för skarp och det är lite obehagligt att nafsa på en tarm.
  IMG_1591.jpg

  Sen var det förrätten; Pilgrimsmussla med fläderemulsion, ostron, gurka, och pepparrot. Väldigt fräsch rätt, men kändes inte supertajt för mig, något element att binda ihop hela rätten saknades. Trots det fantastiska smaker!
  IMG_1592.jpg
  Sen var det huvudrätten; Rådjursinnanlår, jordärtsskocka, king oysterkräm, och svartvinbär. Magiskt är det rätta ordet! Perfekt stekt kött serverat med fantastiska tillbehör med en utpräglad jordig ton som verkligen lyfte köttet. En total fullträff!
  IMG_1593.jpg
  Sist ut var efterrätten; Soya & Dulce de leche-glass svenska hallon, rostad vit choklad, och pistaschemaräng. Återigen en mycket fräsch rätt som jag tycker föll lite på glassen, den var lite för lite söt för att jag skulle utdömt den som perfekt.
  IMG_1594.jpg
  Sammantaget var det en fantastiskt mysig kväll, med god mat, exemplarisk service, och ett kvitto som inte sved allt för mycket. Jag ger därför betygen:
  Smak 7/10. Det som drar ned är snacket, och pilgrimsmusslan som saknade något som band rätten samman.
  Service 8.5/10. Väldigt hög nivå även fast det inte var perfekt. Exemplariskt trevlig servitör som tog väl hand om oss.
  Prisvärdhet 9/10. Även fast jag är lite kritisk åt maten är detta det skinande exemplet på hur prissättningen i Stockholm borde se ut. Sen är nivån på Nook i allmänhet så enormt hög att de tål lite kritik, man kommer aldrig någonsin gå därifrån missnöjd.

  Jag ger därför totalbetyget 24.5/30 till Nook, som på en bättre kväll hade kunnat sätta full pott hos mig. Hemsidan finns här: http://nookrestaurang.se och jag rekommenderar dem av hela mitt hjärta :)
   
  PIC, Vesper, B1884 och 1 annan gillar detta.
 3. Clark Kent

  Clark Kent X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.820
  @AdamST , jag hade tänkt ställa en fråga om restaurang Agrikultur i Stockholm, och din tråd kom närmast när jag sökte.
  Är du ok med att tråden även fungerar som en frågetråd där man kan ställa frågan om någon besökt en specifik restaurang eller skulle du föredra att hålla den ren med bara recensioner? Tänker att det kanske finns restaurangbesökare som är lite lata och inte orkar skriva en hel recension men kan tänka sig att skriva ett kortare omdöme om frågan dyker upp. I annat fall kan jag starta en separat tråd, men ville stämma av med dig först :)
   
 4. Joffrey
  Trådstartare

  Joffrey Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.017
  Från:
  Westeros
  Nä men det är klart! :) Jag har inte skrivit hör jättemycket själv då jag bedömde intresset som svalt och under tiden startat upp en blogg, därav bristen på recensioner :)

  Som en slump har jag faktiskt en reservation på Agrikultur imorrn, ska bli skoj!
   
  Clark Kent gillar detta.
 5. Clark Kent

  Clark Kent X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.820
  Grymt! Då ser jag fram mot din recension. Jag blev ruskigt sugen på att gå dit efter att ha trillat över en recension på Alltomstockholm.se.

  "Här är buljongerna lätta, fint balanserade och fulla av ljuva smaker. Bäst är den som hälls över en anrättning av spetskål, pinfärsk röding och ramslök."
  "Varm sockerkaka med glass på Järnagrädde, lite blåbärssylt i botten, lättkokt späd rabarber och älgört"

  Inte säkert dock att de rätterna finns kvar, tydligen byts menyn ut varje vecka.
   
  Joffrey gillar detta.
 6. Joffrey
  Trådstartare

  Joffrey Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.017
  Från:
  Westeros
  Verkar verkligen galet bra, om buljongerna är som på Frantzen (där Fasten jobbat innan) kommer det vara himmelskt! Här en brynt blomkålsbuiljong med pilgrimsmussla, benmärg, och rysk kaviar när jag var där :)
  image.jpeg
   
  ZtaFfaN och Clark Kent gillar detta.
 7. Joffrey
  Trådstartare

  Joffrey Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.017
  Från:
  Westeros
  Jag ska skriva något mer matnyttigt, men @Clark Kent GÅ DIT! Så jävla bra, gemytligt, och gott att man smäller av! image.jpeg
   
  ErikGBG och Clark Kent gillar detta.
 8. Clark Kent

  Clark Kent X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.820
  Det ser ju helt fantastiskt ut på menyn och jag ser fram mot att läsa en mer ingående recension. Hm...nu blev jag hungrig :)
   
 9. Empa

  Empa AT-ST driver

  Inlägg:
  1.226
  Nu är jag ingen gourmand av rang och har inte koll på det senaste, men det står HÖ på menyn? Hö = gräs som torkas och kossan äter på vintern?
   
 10. Joffrey
  Trådstartare

  Joffrey Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.017
  Från:
  Westeros
  Hön användes för att röka rätten, väldigt mild röksmak genom den :)
   
  Empa gillar detta.
 11. Joffrey
  Trådstartare

  Joffrey Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.017
  Från:
  Westeros
  Ett axplock av den fantastiska maten, vill ni läsa en längre recension har jag en länk till min blogg i min signatur :)
  11111.jpeg IMG_9210.jpeg Agri3.jpeg
  Jag ger Agrikultur i vart fall 9/10 och en MÅSTE BESÖKA, servicen, maten, och hela platsen ande är verkligen ett måste för alla matintresserade. Jag är verkligen så imponerad av hela konceptet och maten, kommer definitivt besöka dem igen, och helst ofta :)
   
  Clark Kent gillar detta.
 12. Clark Kent

  Clark Kent X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.820
  Suverän recension och en väldigt trevlig blogg, har läst hela nu. Du får gärna påminna här på KS när du har gjort nya besök. Är det något jag hade önskat mig men som jag inte tror går, (rätta mig gärna om jag har fel), är möjligheten att bara välja delar från menyn. Jag äter ganska lite och rätterna såg ut att vara modellen större än den genomsnittliga avsmakningsrätten. Jag vill fortfarande vara lite hungrig när pannkakorna kommer till bordet :)
   
 13. Joffrey
  Trådstartare

  Joffrey Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.017
  Från:
  Westeros
  Det ska faktiskt gå att köra a la carte, om än med förberedelser med köket :) Rätterna var modell större för avsmakning som du säger, men om man hoppar osten så tror jag de flest vuxna är redo för pannakakan utan att vara allt för mätta
   
  Clark Kent gillar detta.