• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Den stora tråden om Champagne

Btotheb

Omega
Garanterat en NV som troligtvis är från 77.
Ett jobbigt champagne år generellt.
Kommer inte att vara bra, även om den har förvarats optimalt. Borde säljas då vissa NV är ovanligare än årgång, då de inte var tänkta att sparas.


Tack för ditt svar! Om den nu inte kommer vara bra, är den värd någonting vid en försäljning?

Noterar också att flaskan ju är mycket snarlik den två poster upp, bortsett från märkningen med årtal.
 
R

Red Scream

Guest
Tack för ditt svar! Om den nu inte kommer vara bra, är den värd någonting vid en försäljning?

Noterar också att flaskan ju är mycket snarlik den två poster upp, bortsett från märkningen med årtal.
Meh! Här har du ju chansen att dricka en riktigt gammal champagne - som dessutom är g r a t i s . . . (ok, bortsett från alternativkostnaden). Skit i att sälja - poppa!
 

namkrad

Cartier
2-Faktor
Idag firade vi en 15-åring med en 15-årig skumpa, från en årgång som knappt några hus gjorde årgångsvin. Men den var riktigt bra med brödig doft, smak av mineral och citrus med eftersmak av grape, 90p.
CE42AE9F-D5CE-4066-BE4D-2D5A95210E0F.jpeg
 

Sthlm-Nicklas

Panerai
2-Faktor
1996 Bollinger grand année
Känd som en av de bättre moderna årgångarna.
70% chardonnay, 30% pinot noir.

Rekommenderas stark då den kan vara annorlunda från mycket annat.
Mycket äpplen och citron samt en kort eftersmak mandarin. Otroligt ovanlig sur citronkaramell smak. Måste provas. Troligtvis bäst mellan 2018-2024.

97p
Screenshot_20180704-193439_Gallery.jpg
 

mikjon

Omega
Kvällens champagne den enklaste Bollinger men med lagring i källaren ca 4 år gör den till en mycket bra champagne, inslag av röda bär, grapefrukt, lätt citruston, bra mousse och en fin mognadston, kan skönja en viss uns till fatton, fin fyllighet. Ett par tre år till skulle inte skada. Dessa glas framhäver champagne oerhört.
19636224-13F5-4455-A709-EF44E66B6D80.jpeg
 

Zingo

Rolex
Kvällens champagne den enklaste Bollinger men med lagring i källaren ca 4 år gör den till en mycket bra champagne, inslag av röda bär, grapefrukt, lätt citruston, bra mousse och en fin mognadston, kan skönja en viss uns till fatton, fin fyllighet. Ett par tre år till skulle inte skada. Dessa glas framhäver champagne oerhört.
19636224-13F5-4455-A709-EF44E66B6D80.jpeg
Gillar glasen.
Sörjer fotbollen och tröstar med ny match med Roedrer.
A6583090-0CF1-494C-B768-8F4D11F45196.jpeg
 
R

Red Scream

Guest
Kvällens champagne den enklaste Bollinger men med lagring i källaren ca 4 år gör den till en mycket bra champagne, inslag av röda bär, grapefrukt, lätt citruston, bra mousse och en fin mognadston, kan skönja en viss uns till fatton, fin fyllighet. Ett par tre år till skulle inte skada. Dessa glas framhäver champagne oerhört.
19636224-13F5-4455-A709-EF44E66B6D80.jpeg
Kan bara hålla med - Bollys standardskumpa mår mycket bra av ett par års lagring!
 

mikjon

Omega
Champagne upplevelser som verkligen gjort intryck

1959 Dom Perignon.
Mycket svag mousse nära ett stilla vin men med härlig hasselnötskaraktär, svag vaniljton.

1964 Dom Perignon.
Underbar utvecklad vaniljton, hasselnöts ton, honung, elegant, fin mousse.
2 flaskor provade varav en stod ut något extra med en oerhörd komplexitet, Sauternes liknande färg.
38524C67-4CFF-426D-903D-024DC9CB74EA.jpeg

1990 Dom Perignon Magnum.
Inslag av rostade vaniljtoner, honung, tryffel, lång elgant eftersmak.

1988 Krug.
Sådan elegans, inslag av honung, brioche, fatton, äpple, liten lätt smörighet. Flera flaskor provade.

1989 Krug.
Elegant i vanlig ordning, inslag av vanilj, honung, svag rökighet, mycket komplex.

1989 Krug Clos du Mesnil.
Så förförisk och elegant, inslag av citrus, melon, vanilj, svag honungston, stram syra.

Krug Rose.
2 flaskor från debutåret 1983, inslag av mogna röda bär, lätt nötighet, som en smekning i munnen, underbar rose.


Plus en massa andra underbara champagner.
 

Spoon

Omega
Champagne upplevelser som verkligen gjort intryck

1959 Dom Perignon.
Mycket svag mousse nära ett stilla vin men med härlig hasselnötskaraktär, svag vaniljton.

1964 Dom Perignon.
Underbar utvecklad vaniljton, hasselnöts ton, honung, elegant, fin mousse.
2 flaskor provade varav en stod ut något extra med en oerhörd komplexitet, Sauternes liknande färg.
38524C67-4CFF-426D-903D-024DC9CB74EA.jpeg

1990 Dom Perignon Magnum.
Inslag av rostade vaniljtoner, honung, tryffel, lång elgant eftersmak.

1988 Krug.
Sådan elegans, inslag av honung, brioche, fatton, äpple, liten lätt smörighet. Flera flaskor provade.

1989 Krug.
Elegant i vanlig ordning, inslag av vanilj, honung, svag rökighet, mycket komplex.

1989 Krug Clos du Mesnil.
Så förförisk och elegant, inslag av citrus, melon, vanilj, svag honungston, stram syra.

Krug Rose.
2 flaskor från debutåret 1983, inslag av mogna röda bär, lätt nötighet, som en smekning i munnen, underbar rose.


Plus en massa andra underbara champagner.
Få förunnat att testa dessa flaskor! :) När drack du 59’an och 64’an?
 
R

Red Scream

Guest
Champagne upplevelser som verkligen gjort intryck

1959 Dom Perignon.
Mycket svag mousse nära ett stilla vin men med härlig hasselnötskaraktär, svag vaniljton.

1964 Dom Perignon.
Underbar utvecklad vaniljton, hasselnöts ton, honung, elegant, fin mousse.
2 flaskor provade varav en stod ut något extra med en oerhörd komplexitet, Sauternes liknande färg.
38524C67-4CFF-426D-903D-024DC9CB74EA.jpeg

1990 Dom Perignon Magnum.
Inslag av rostade vaniljtoner, honung, tryffel, lång elgant eftersmak.

1988 Krug.
Sådan elegans, inslag av honung, brioche, fatton, äpple, liten lätt smörighet. Flera flaskor provade.
Champagne upplevelser som verkligen gjort intryck

1959 Dom Perignon.
Mycket svag mousse nära ett stilla vin men med härlig hasselnötskaraktär, svag vaniljton.

1964 Dom Perignon.
Underbar utvecklad vaniljton, hasselnöts ton, honung, elegant, fin mousse.
2 flaskor provade varav en stod ut något extra med en oerhörd komplexitet, Sauternes liknande färg.
38524C67-4CFF-426D-903D-024DC9CB74EA.jpeg

1990 Dom Perignon Magnum.
Inslag av rostade vaniljtoner, honung, tryffel, lång elgant eftersmak.

1988 Krug.
Sådan elegans, inslag av honung, brioche, fatton, äpple, liten lätt smörighet. Flera flaskor provade.

1989 Krug.
Elegant i vanlig ordning, inslag av vanilj, honung, svag rökighet, mycket komplex.

1989 Krug Clos du Mesnil.
Så förförisk och elegant, inslag av citrus, melon, vanilj, svag honungston, stram syra.

Krug Rose.
2 flaskor från debutåret 1983, inslag av mogna röda bär, lätt nötighet, som en smekning i munnen, underbar rose.


Plus en massa andra underbara champagner.
Kul! Älskar champagne men så gamla har jag inte provat. Bäst hittills är nog en Bolly GA-96 som jag drack 2013. Annars är det mest tillfällen med mycket X-faktor... :)
 
Om man skulle beställa hem någon rosé-champagne (förslagsvis på SB för att göra det enkelt) till semestern för < 1000-lappen, vad skulle ni rekommendera för några då? :)
 

Joakim

Sugen
2-Faktor
Vi sätter oss strax i bilen mot champagne, övernattningar i epernay, bouzy och cramant. Någon producent vi inte får missa? (Fortsätter därefter till Jura, tips även där?).
 
Topp