Jonaz
Rolex
Kör appen vivinoHur gör ni för att spara noteringar etc.? Själv kör jag en workbook i Excel. Kan ge ett litet smakprov vid tillfälle!
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Kör appen vivinoHur gör ni för att spara noteringar etc.? Själv kör jag en workbook i Excel. Kan ge ett litet smakprov vid tillfälle!
Dekantera vinet ungefär 30-40 minuter innan servering dvs slå upp på karaff. Ingen bra ide att slå upp i glasen så tidigt, dels så blir vinet för varmt, jag rekommenderar alla rödviner att serveras vi 16 grader, tempen höjs snabbt i glasen. Trevlig kväll med fin fru.Lite tips från er kunniga till mig nu då, har gjort detta till frun som kommer hem runt 18. Tänkte , kan jag hälla upp vin i glasen nu så det får luftas eller är det för länge ? Är på jakt efter en karaff men äger ingen för tillfället. Men vi båda har bestämt oss för att försöka oss på att bli lite mera vinkunniga och börja utforska marknaden efter favoriter.. så ni som känner er manade får jätte gärna svara på hur och vad man kan tänka på. Smakerna utav kvalitet osv. Jag gillar rött vin de är typ så långt jag kommit smakmässigt , oochutav er i tråden att dömma så är det franska viner som är bäst . Kanske där jag kommer börja så småningom men ikväll blir det denna. Smuttat och tycker den känns fruktig besk och söt. Ett gott vin för oss men känner inte några hasselbär med en tvist av plommon osv. Help me briljera för min fru
Ps. Ni som lägger upp viner här och rekommenderar dom. Berätta gärna pris, om dom går att få tag på på bolaget. Eller legat i ett skepp på havsbotten i 100år och omöjlig att få tag på t.ex. för jag går efter er kunniga här och hoppas på lära mig mera. Tack för mitt långa inlägg som blev längre än jag tänkt. Haha men men trevlig helg och semester för er som har det! Njut av många härliga kvällar/dagar med ett glas i hand.
Dekantera vinet ungefär 30-40 minuter innan servering dvs slå upp på karaff. Ingen bra ide att slå upp i glasen så tidigt, dels så blir vinet för varmt, jag rekommenderar alla rödviner att serveras vi 16 grader, tempen höjs snabbt i glasen. Trevlig kväll med fin fru.
Det är min personliga åsikt, jag har hållt på med vin i 40 år och tycker detta är ett bra referens värde.Tid beror helt på vinet, 30-40 min är lagom några men många viner kräver mycket mer tid än så. Angående temperatur är det spot on
Cervera brukar ha rätt vettiga karaffer för en billig peng, behöver inte vara i tusen kroners klassen.Alright däremot är temperaturen ett problem då jag inte har en vinkällare på 18c . Men de var Nice endå såklart. Tack för tips. Nästa steg är definitivt en karaff , någon som har till salu kan ju slänga iväg ett PM . Inget märkvärdigt. Tänkte typ köpa något på second hand annars. Något eget och klassiskt typ. Mvh
Luftar du en ung, riktigt tung och stram Barolo i 40 minuter så är den nästintill odrickbar relativt vad den smakar med luftning under längre tid, som exempel. Däremot viner som är äldre kan missgynnas av för mkt luftning.Det är min personliga åsikt, jag har hållt på med vin i 40 år och tycker detta är ett bra referens värde.
Delamotte champagne är riktigt bra, behöver några år på nackenHos svärfar. Nere i källarn och botaniserade lite.
Mycket gott...
Ett vin som skulle peakat för 8 år sedan och var hälften så dyrt som det andra var min favorit. Har väl något fel på smaklökarna
Är knappast en vinkännare men har sparat en bild från ett riktigt monster min väns far i Normandie bjöd mig på. En annan dimension..
OBS inte mina händer..
Håller med dig, många viner tycker jag till och med är bättre dagen efter.Luftar du en ung, riktigt tung och stram Barolo i 40 minuter så är den nästintill odrickbar relativt vad den smakar med luftning under längre tid, som exempel. Däremot viner som är äldre kan missgynnas av för mkt luftning.
Du är ju på en annan nivå i den här tråden! Otroliga viner du dricker!Det är ju helt fantastiskt efter 58 år och smakar så bra och inte nog med det passade kanon till en Fonseca Delicias samt till lufttorkad skinka.....
Har sparat en del under åren, det är ibland man känner för att öppna något speciellt. Tyvärr tar ju dessa viner slut.Håller med dig, många viner tycker jag till och med är bättre dagen efter.
Du är ju på en annan nivå i den här tråden! Otroliga viner du dricker!
Helt rätt att öppna bra flaskor, har förråd på grappe och ser allt för många som byggt upp fantastiska samlingar som de aldrig får en chans att pröva.Har sparat en del under åren, det är ibland man känner för att öppna något speciellt. Tyvärr tar ju dessa viner slut.
Ja det är ju till för att drickas. En provning är inte helt fel.Helt rätt att öppna bra flaskor, har förråd på grappe och ser allt för många som byggt upp fantastiska samlingar som de aldrig får en chans att pröva.
Kanske finns något intresse av att styra ihop en vinprovning efter sommaren?
Härlig amerikansk pinot noir