Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Vet vem jag ska fråga när jag köpt mitt vinlagrings skåpEn trevlig ganska mogen Bordeaux så här en torsdags kväll
Härligt! Kan tänka mig att många blev lika glada över valet att byta från tunga fat som de i Piemonte blevOrben 2011 Rioja, fin frukt med inslag av vanilj, plommon och rostade fat, nya tidens Rioja mer frukt mindre fat influenser.
Det är ju så att folk ny förtiden vill ha mera fruktdrivna viner som kan drickas unga.Härligt! Kan tänka mig att många blev lika glada över valet att byta från tunga fat som de i Piemonte blev
Blir en flaska ikväll, dock troligtvis en Fourny & FilsPassande tillfälle för icke årgångschampagne är alltid nu!
Såg det, det som inspirerade mig! Drack den på nyår, mycket trevlig champagne för pengarnaTrevligt! Drack en igår, riktigt fin med stark syra trots årgången. Grym med ostron!
Igår blev det en väldigt god dessertvin, en Ca'Rugate L'Eremita Reciota della Valpolicella.
Kryddig bred doft av torkade frukter, choklad och örter. Smaken var väldig nyanserad, söt och kryddig med smak av lakrits, vitpeppar och lite choklad även här.
Tog detta tillsammans med en god getost och gillade den så mycket att jag beställt hem ett par flaskor till mig själv
Jag och frun tror vi är inne på rätt spår nu med Amarone viner då vi båda verkar gilla dom mest än så länge. Spännande resa verkligen.Recioto är förvånansvärt gott! Härligt
Jag och frun tror vi är inne på rätt spår nu med Amarone viner då vi båda verkar gilla dom mest än så länge. Spännande resa verkligen.
Barolo är bättre IMO, men då har jag inte druckit särskilt mycket amaroneVetefan om amarone är rätt väg att gå... Rätt skräpigt om du frågar mig.
För mig passar det inte ihop med kryddighet/mycket kropp och massa sötma.
Har också lite svårt med översötman, det jag tycker att det passar bäst till en lagrad Parmesanost av bra kvalitetVetefan om amarone är rätt väg att gå... Rätt skräpigt om du frågar mig.
För mig passar det inte ihop med kryddighet/mycket kropp och massa sötma.
Barolo är bättre IMO, men då har jag inte druckit särskilt mycket amarone
Tycker generellt sett att italienska viner är mer prisvärda, men bortser man från prislappen är franska viner såklart väldigt intressanta. Rhone och Bordeaux är ju aldrig fel...Vi gillar ju lite mer smakrika viner "karaktärsfulla" typ. Fått för mig nu efter några Amarone att det är dit vi vill. Men satt och funderade om det finns något Fransk motsvarighet värd att pröva kanske. Tips? *vi tänkte boka in en vinprovning snart som extra vägledning också. Mvh
Tycker generellt sett att italienska viner är mer prisvärda, men bortser man från prislappen är franska viner såklart väldigt intressanta. Rhone och Bordeaux är ju aldrig fel...
Jag gillar inte söta viner så mycket, undantaget dessertvin, så jag tackar och bockar för tipsenAbsolut. Barolo är en annan dimension av hantverk och kvalitet. Det är konstigt att just amarone har fått den populariteten i Sverige men det är bara att acceptera att svenskar gillar röda viner med ~15% alkohol, mycket sötma/tillsatt socker. (Visserligen passar det relativt bra till det svenska köket, men har svårt att tro att det är den primära orsaken.)
Gillar du röd kryddighet så skulle jag rekommendera att kolla på olika delar av t.ex. Toscana eller Côtes du Rhône (t.ex. välkända Châteauneuf-du-Pape som är känt för kryddiga och mustiga viner) Från Italien finns diverse Chianti Classico eller Brunello som är fyllt med kryddighet i flera dimensioner.
Edit: det ska tilläggas att dessa viner är generellt sett helt torra så sötman får du inta i dessertvinet