Laddar...
Erikson Urhandel

Dilemma: SubC och/eller DSSD

Diskussion i 'Diskussion' startad av Dr.Rolex, 4 oktober 2015.

 1. Dr.Rolex
  Trådstartare

  Dr.Rolex Rebel soldier

  Inlägg:
  144
  Från:
  Norrifrån
  Hej! Här kommer min första egna trådstart på forumet! Jag spenderar mycket tid att läsa alla era intressanta trådar men nu tänkte jag själv utnyttja era tankar.

  Timmen är slagen, och jag är i behov av goda råd.
  För att ge en bakgrund, såhär ser min "samling" ut i dagsläget:
  image.jpg

  Student, 24 år.
  Certinan fick jag i studentpresent, lång trotjänare. Därefter köpte jag Rolexen i början av 2015. I somras köpte jag Bambinon och nu i veckan SKX:en.

  Nöjd med vad jag har, riktigt fina klockor allihopa. Men! Tankarna är helt inriktade på en Deepsea. Har provat ett par gånger hos AD och den är ju "stunning", minst sagt. Med 19 cm handleder (190 cm lång, 95 kg) passar den bra. Känner mig kär i klockan, om man nu kan vara det. Såhär ser det ut:
  image.jpeg

  image.jpeg

  image.jpeg

  Och nu till problemet: student som man är finns ju inte obegränsade tillgångar, men jag tror inte jag kan släppa Deepsean utan besparingarna får gå till en sådan. Frågan är dock om jag ska sälja min 114060 och byta till en svart 116660 (isåfall köpa tex en ny för 79k som säljs av Pluswatch på C24?) eller om man kan motivera att istället köpa den blå DSSD (om man lyckas få tag i en) och behålla 114060.. Jag tänker att en submariner kan ju aldrig vara fel i en samling, men kanske blir den ändå överflödig om man har en ytterligare så pass lik, men ändock grymmare dykare.. Jag har alltid gillat blå urtavlor och även funderat kring en DJ 2 med blå tavla. Jag har bara sett D-Blue på bilder och tycker den är fin. Enligt vad man kan läsa sig till ska man dock se den i verkligheten för att den ska komma till sin fulla rätt.
  Något som hör till historien är att jag efter jul är färdig läkare, vilket innebär att klocka tyvärr bara kan bäras utanför arbetstid...

  Så, utifrån förutsättningarna, vad hade ni kära klocksnackare gjort?
  Tack för all input!

  //
   
  zeke_varg, Scudetto och Strindberg gillar detta.
 2. KenKun

  KenKun Tie Fighter pilot

  Som läkare är man väl aldrig ledig? ;)
   
  Equilibrium och Xalle gillar detta.
 3. Palenkovich

  Palenkovich Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.930
  Dssd är en kvalitetsmässigt riktigt skön pjäs, grymt häftig klocka helt enkelt. Begränsningen är oftast att inte många kan bära upp den snyggt beroende på storleken, inte minst höjden. Med tanke på dina mått tycker jag dock det funkar utmärkt. Hade således lätt satsat på en Dssd, och då helst med den blå tavlan. Tror 114060 kommer kännas överflödig om du plockar in en Dssd, så hade jag nog känt iaf..
   
 4. Compiss

  Compiss Rebel Commander

  Inlägg:
  10.810
  Från:
  Kina
  För det första så är klockorna inte alls speciellt lika, så du kan givetvis ha båda. Skulle det inte funka ekonomiskt så sälj sub och kör på den tyngre modellen. Skulle du ligga sömnlös av avsaknaden så får du väl ha sub som den klocka du köper när möjlighet finns.
   
 5. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.560
  Ta och kör på en DSSD…riktigt gedigen klocka som sitter riktigt bra enligt min erfarenhet!
   
 6. Nicklas.S

  Nicklas.S X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.016
  Deep-Sea D-Blue är snyggast och inget man ser på var mans handled. Eftersom du kan bära upp den så säger jag kör.
   
  Dr.Rolex och Eurenius gillar detta.
 7. Josef B

  Josef B Bestraffaren

  SubC är så vanligt. Deepsea är så annorlunda och är den mest kvalitétsmässiga Rolex som jag fått äran att äga.
   
  erolorhun och Magnlar gillar detta.
 8. Eurenius

  Eurenius Den norrländska rörtången

  Inlägg:
  5.801
  Från:
  Höga Kusten
  Har du möjligheten så gå på den blå Deep Sea :n
  Känns som en ickefråga. Den är hur cool som helst.
   
 9. Chatastropher

  Chatastropher Stormtrooper

  Inlägg:
  395
  Från:
  Straight outta Skälby
  Deepsea!! Blå!!!
   
 10. BadkarsPiraten

  BadkarsPiraten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.465
  Från:
  Ulricehamn
  Blåa deepsean eller inget.
   
 11. finnirgens

  finnirgens Y-Wing pilot

  Inlägg:
  772
  Deepsea är min drömklocka! Coolaste dykaren i min bok. Kanske inte lika användbar som SubC som går till praktiskt taget allt. Har du möjlighet att köpa en DSSD gör det. Jag föredrar inte den blå, men det är jag det. Om du behöver sälja Suben gör det. Suben går att köpa igen.:)
   
 12. Luckyluciano

  Luckyluciano Ninjasköldpaddan

  Inlägg:
  3.949
  Från:
  Stockholms djungel
  Satt grymt bra på dig. Det är en dipsy du ska ha. Har du möjlighet att behålla suben så är det bara en bonus men dipsyn satt grymt på dig.
   
  Dr.Rolex gillar detta.
 13. Dr.Rolex
  Trådstartare

  Dr.Rolex Rebel soldier

  Inlägg:
  144
  Från:
  Norrifrån
  Nej, det finns ju en liten risk för det.. och blir det så kommer jag nog trotsa alla kläd- och hygienregler och bära klockan i vilket fall ;) En av infektionsöverläkarna (där hygienregler bör vara extra viktigt) kör dagligen sin gamla Datejust på ett rassligt jubilee, ser lite malplacerad ut i sammanhanget men jag gillar det ändå.

  Ja, man undrar ju i vilka situationer man kommer att välja Sub istället för DSSD, speciellt eftersom att jag ju mest troligt inte kommer att bära den annat än utanför jobbtid.. Precis som du säger är det ju inte alla som kan bära upp den, och ännu färre som tycker den lämpar sig till vardagsklocka vecka in och vecka ut, men för mig är det ju annorlunda eftersom jag bara kan ha på mig den begränsad tid under dagarna och helgerna, dvs det blir inte lika viktigt att det är en perfekt allround utan den får vara lite tung och klumpig utan att det gör så mycket..

  Anledningen att ha kvar Sub skulle då vara för att ha en svarttavlad klassisk Rolex. Men enligt resonemanget ovan är det ju en överhängade risk att den kommer kännas överflödig.. Och som du säger finns ju alltid den möjligheten!

  Jag är egentligen 50/50 kluven mellan färgerna själv. Ena dagen är jag helt inne på blå, nästa dag svart. Konsensus i tråden är ju helt klart Blå DSSD. Men är detta bara en tillfällig fluga tro? Visst det är upp till ens egna preferenser om man gillar blå-svarta tavlan eller ej, men samtidigt vill man ju inte köpa en så dyr klocka som är "ute" inom kort. Kanske blir dock aldrig en sådan klocka ute? Det är ju dock Rolex första av detta slaget.. Om det blir fler återstår att se.
   
 14. Dr.Rolex
  Trådstartare

  Dr.Rolex Rebel soldier

  Inlägg:
  144
  Från:
  Norrifrån
  Kul att höra att flera här tycker så! Man blir ju rätt blind när man står där i butiken och tittar på sin egen handled och ska försöka bedöma. Expediten tycker ju att allt sitter perfekt förstås.
  Alla svar i tråden gör ju att beslutet att det blir en DSSD känns mer och mer rätt. Blir en lagom examenspresent till mig själv =)
   
 15. Dr.Rolex
  Trådstartare

  Dr.Rolex Rebel soldier

  Inlägg:
  144
  Från:
  Norrifrån
  Hittade den här, bra jämförelsebild:
  image.jpeg
  (Lånad bild från Google)
   
 16. Greven

  Greven Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.373
  Bra samling där @Dr.Rolex , speciellt Seikon ser ju riktigt najs ut! ;) Till frågan: Du verkar vara rätt man för uppgiften. Kör på Deepsea säger jag!
   
  Dr.Rolex gillar detta.
 17. Luckyluciano

  Luckyluciano Ninjasköldpaddan

  Inlägg:
  3.949
  Från:
  Stockholms djungel
  Du är rätt man för jobbet att bära upp den. Visst är den hög och tung men det är en vanesak. I övrigt sitter den riktigt bra på dig och undrar snarare hur suben sitter på dig? Känns som att du skulle bära upp suben som andra bär upp en datejust vilket blir litet för en dykare enligt mig. Dykare ska vara rejäla i mina ögon. Inte för stor men den ska ändå ta plats. Suber går dock till mer men tycker dina övriga klockor fyller användningsområdena. :)
   
 18. Dr.Rolex
  Trådstartare

  Dr.Rolex Rebel soldier

  Inlägg:
  144
  Från:
  Norrifrån
  Tackar! Ja eller hur, en mycket stark nykomling som nästan inte lämnat handleden förutom under gårdagens kostymbravader. Gillar verkligen att den bygger rätt högt på handleden när den sitter på Zulu! Har mätt höjden och den ligger precis kring en DSSD så det är ett utmärkt test för att se om jag klarar det till vardags, och det går ju utmärkt! Fint att höra, nu finns ingen återvändo! :D
   
  Greven gillar detta.
 19. Dr.Rolex
  Trådstartare

  Dr.Rolex Rebel soldier

  Inlägg:
  144
  Från:
  Norrifrån
  Håller med! Såhär sitter suben på mig:
  image.jpeg
  image.jpeg

  Helt klart i minsta laget för en dykare precis som du säger!
   
  Luckyluciano gillar detta.
 20. Luckyluciano

  Luckyluciano Ninjasköldpaddan

  Inlägg:
  3.949
  Från:
  Stockholms djungel
  Inte så litet som jag trodde men ändå på gränsen. Dipsyn sitter bättre på dig än suben enligt mig så jag tycker du ska köra på den, få som kan bära upp den klossen
   
 21. Dr.Rolex
  Trådstartare

  Dr.Rolex Rebel soldier

  Inlägg:
  144
  Från:
  Norrifrån
  Kommer att köra på en DSSD! Nu gäller det bara att slutgiltigt bestämma färg och sen att få tag i en! Frågan är om man ska sälja suben nu eller spara den ett tag och se vad som händer...
   
  Scudetto och Strindberg gillar detta.
 22. don segundo

  don segundo X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.719
  Det låter som du redan bestämt dig för Deepsea och du verkar kunna bära upp storleken bra, så kör på den. Gillar som de flesta den blåtavlade.
  Att behålla Sub:en eller inte blir då mer en fråga om hur mycket pengar du vill/kan lägga på klockor.
   
 23. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.560
  Några Bilder (handled på 18-18,5 cm)
  [​IMG]

  SubC och DSSD
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 24. Dr.Rolex
  Trådstartare

  Dr.Rolex Rebel soldier

  Inlägg:
  144
  Från:
  Norrifrån
  Så är det. Självklart kan man ju ha precis hur mycket pengar som helst upplåst i klockor om det nu är det man vill göra med sina pengar och har råd med det.
   
  don segundo gillar detta.
 25. Dr.Rolex
  Trådstartare

  Dr.Rolex Rebel soldier

  Inlägg:
  144
  Från:
  Norrifrån
  Jättebra bilder! Äger du båda?
   
 26. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.560
  När bilderna togs ägde jag båda, men sålde subben strax därefter, eftersom jag kände att det blev två snarlika klockor att äga.
  Sedan dess är även DSSD såld…så nu äger jag ingen av dom.:)
   
 27. Dr.Rolex
  Trådstartare

  Dr.Rolex Rebel soldier

  Inlägg:
  144
  Från:
  Norrifrån
  Jag förstår! Det är nog många som känner att det blir mycket med båda, åtminstone om båda har svart tavla.
   
 28. Josef B

  Josef B Bestraffaren

  Kolla om du kan köpa blå tavlan separat? :)
   
 29. Dr.Rolex
  Trådstartare

  Dr.Rolex Rebel soldier

  Inlägg:
  144
  Från:
  Norrifrån
  Ingen dum idé, eftersom det ju bara är det som skiljer. Har dock för mig detta har diskuterats här på forumet eller amerikanskt forum och slutsatsen var att de ytterst få blå tavlorna som fanns kostade oerhört mycket.. Det kan ju dock komma att ändras på ett par år framåt. Kommer inte ihåg detaljerna annat än att något talade kraftigt emot det. Ska se om jag kan hitta tråden.
   
 30. Dr.Rolex
  Trådstartare

  Dr.Rolex Rebel soldier

  Inlägg:
  144
  Från:
  Norrifrån
  Om vi säger att jag ändå beslutar mig för att köpa en svart DSSD (inte helt övertygad om den blå tavlan utifrån bilder ännu, men måste väl se den i verkligheten för att slutgiltigt kunna bedöma - ni som sitter på en blå DSSD, vad jag vet ett fåtal på forumet, får jättegärna slänga in bilder här, gärna i lite olika ljussituationer!), finns det då något som talar emot att köpa tex denna: https://www.chrono24.se/rolex/deep-...5--id2864020.htm?urlSubpath=/user/notepad.htm (Pluswatch verkar bara ha bra omdömen, klockan är ny och ska ha allt i sin ordning) alternativt denna: http://luxurywatches.se/rolex/116660_2015_unworn.html (bra pris för ny i Sverige, oanvänd), istället för att betala 100k+ hos AD?
  Återkommande fråga, jag vet, men tänkte ändå höra med er även i detta fall! Handlar ju dels om väldigt mycket pengar överhuvudtaget, och känslan att dra iväg 80k till Italien är väl inte jättelockande men jag kan nog tänka mig göra det i alla fall. Samtidigt "tjänar" man 20k på att ta den från Italien, vilket inte är en helt liten summa i sammanhanget. Beslut beslut...
   
Mårtenssons ur Brookfield