Laddar...
Nymans Ur 1851

Dom blir bara bättre och bättre!

Diskussion i 'Diskussion' startad av Robi74, 22 juli 2013.

 1. Robi74
  Trådstartare

  Robi74 Rebel soldier

  Inlägg:
  189
  Fejken alltså! Kolla in den här snubben! Vad tycker alla modern rolex ägare där ute om hans jobb, har han gjort det bra? Jag har ju aldrig gillat den moderna rolex klockan, för mig är det bara Vintage som gäller. Någon som kan komentera hans jobb?

  http://blog.tc-sub.com/?m=1
   
  ErikGBG gillar detta.
 2. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.735
  Från:
  Östersund
  Jag vet inte vad man ska säga :woot:
  Utan att ha läst igenom alla inläggen så förstår jag att det handlar om en replica, vilket aldrig är ok!
  Dock verkar det ligga otroligt mycket jobb bakom. Ska han starta en serietillverkning av fake Rolex?
   
 3. Ricrob

  Ricrob AT-AT driver

  Inlägg:
  6.285
  Ju bättre, desto sämre.. Skjut av bara.
   
  vonbahr gillar detta.
 4. DW6900MS

  DW6900MS X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.807
  Från:
  Borås
  Skummande lite snabbt igenom bilderna. Oroväckande...
   
 5. Robi74
  Trådstartare

  Robi74 Rebel soldier

  Inlägg:
  189
  Ja, man skall nog vara på sin vakt!
   
 6. Andrew

  Andrew Y-Wing pilot

  Inlägg:
  551
  Från:
  Danmark typ
  Du borde läsa igenom forumets grundprinciper innan du postar denna typ av inlägg.
   
  yonsson gillar detta.
 7. Fabian

  Fabian Manboy

  Inlägg:
  4.571
  Från:
  Stockholm
  Är det inte bra att diskutera fakes så man slipper råka illa ut??
   
  80s, andheg, ZQT och 5 andra gillar detta.
 8. Robi74
  Trådstartare

  Robi74 Rebel soldier

  Inlägg:
  189
  Precis min tanke med den här posten!
   
 9. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.851
  Om tråden går åt rätt håll kan den definitivt anses vara "undervisande och kunskapshöjande". Skrämmande utveckling, hur som helst.
   
  Robi74 gillar detta.
 10. Robi74
  Trådstartare

  Robi74 Rebel soldier

  Inlägg:
  189

  Tack!
   
 11. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.851
  En observation är att även om man inte har hanterat den riktiga varan tillräckligt för att kunna avslöja det här slöddrets skräp är det ändå lätt att se skillnad genom att ställa tiden. På en modern Rolex snurrar visarna medurs när kronan vrids medurs, på i alla fall dessa kopior kommer visarna istället att snurra moturs.
   
  Rookien, Ministern, Icaras och 3 andra gillar detta.
 12. Andrew

  Andrew Y-Wing pilot

  Inlägg:
  551
  Från:
  Danmark typ
  Det är möjligt att tråden kan gå åt rätt håll men formuleringar av trådskaparen som "Dom blir bara bättre och bättre", "kolla den här snubben!" och "har han gjort det bra?" går rakt emot de enkla principer som är satta för forumet.

  Utdrag ur forumets riktlinjer:
  Vad kan vi inte diskutera?
  Vi diskuterar inte varumärkesförfalskningar annat än som jämförande diskussioner i syfte att lära sig mer om vad som skiljer en kopia från ett original. En sådan tråd skall ALLTID innehålla bilder och referenser till ett original och andemeningen med tråden skall vara undervisande och kunskapshöjande. Det innebär att en tråd där rubriken exempelvis är "Kolla vilken bra kopia etc" inte är okej. Är du osäker, skippa att posta tråden eller kolla med Admin. Ämnet är känsligt och vid tveksamheter avgör alltid Admin vad som är okej.
   
 13. China

  China Guest

  Jag instämmer med Andrew även att det behöver uppmärksammas att piratkopiorna blir bättre och bättre. Däremot så är det kanske inte så lyckat att länka till guider för att förfalska Rolex. Jag tycker inte att den sortens kunskap skall spridas, det är illa nog att sidorna för hemmafixare med ambitioner att bli priatkopierare existerar. Sedan är det väl bara bra om diskussionen om hur man skiljer på fejk och äkta klockor tar fart, men länken tycker jag är lite magstarkt även att Robi74 hade goda avsikter med sin trådstart.

  Nu har jag gnällt färdigt.;)
   
  Norrlänningen och Andrew gillar detta.
 14. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.735
  Från:
  Östersund
  Jag föreslår en ändring av rubriken så det står klart och tydligt vad det handlar om samt att inlägget kan redigeras en aning för att förtydliga. Precis som Andrew skrev är inläggets innehåll inte vinklat åt det håll som reglerna säger.

  Dock kan säkert utvecklingen av tråden bli intressant att följa :)
   
 15. Robi74
  Trådstartare

  Robi74 Rebel soldier

  Inlägg:
  189

  Det här tror kag inte stämmer david, vad bildar du det på? Det är ju Eta urverk som används här! Varför skulle visarna snura moturs när du ställer tiden! Det stämmer ej.
   
 16. 440

  440 Ewok

  Inlägg:
  11
  För att visarna på ETA-urverk ska snurra medurs vrider man kronan moturs. Vissa andra urverk vrider man medurs för medurs.
   
  David gillar detta.
 17. Robi74
  Trådstartare

  Robi74 Rebel soldier

  Inlägg:
  189
  Eta som han använder är 2824/2824-2 det är rena eta verk! Dom beter sig som ett vanligt rolexverk till och med samma beat ect ect.
   
 18. Robi74
  Trådstartare

  Robi74 Rebel soldier

  Inlägg:
  189
  Om ni tar er tid och läser igenom hans blogg så tror jag att vi alla har mycket att lära här! Han har ju ett tydligt Mål, att göra den ultimata suben! Bra info om vad man skall akta sig för!!!
   
 19. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.851
  Menar du att den Glycine Combat SUB med ETA 2824-2 jag har framför mig nu, där visarna snurrar moturs när jag vrider kronan medurs, är en dålig kopia med ett kinaverk? Skandal!
   
 20. Robi74
  Trådstartare

  Robi74 Rebel soldier

  Inlägg:
  189

  Sorry, kag är ute och cyklar mu!
   
 21. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.851
  För det första gäller det inte "vilket Rolex-verk som helst" eftersom t.ex. Rolex cal. 1575 som sitter i GMT Master 1675 måste vridas moturs för att visarna ska snurra medurs. För det andra: Nej.
   
 22. DrDre

  DrDre X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.729
  Ordet "bra" behöver inte alltid innebära något positivt. Man kan ju tex säga "han är bra på att döda", men det betyder ju inte att man tycker att det är något positivt att mörda utan snarare att man är skicklig på det man företar sig (vilket mkt väl kan vara ngt "dåligt").
   
  Jens och DoberMan gillar detta.
 23. Robi74
  Trådstartare

  Robi74 Rebel soldier

  Inlägg:
  189
 24. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.851
  Då har du en märklig uppfattning om vad medurs respektive moturs betyder, men för att förtydliga så skruvar du på ett modernt Rolex-verk kronan "uppåt" för att visarna ska snurra "framåt", alltså precis motsatsen till ett äldre Rolex-verk eller ett ETA-verk.

  (Och framför allt, klockarna som fejkarfanskapet bygger kommer att ha visare som snurrar åt fel håll när man vrider på kronan, oavsett håll eller terminologi.)
   
 25. Robi74
  Trådstartare

  Robi74 Rebel soldier

  Inlägg:
  189
  Sorry för många drinkar igår, jag blandar ihop allt :)
   
 26. Andrew

  Andrew Y-Wing pilot

  Inlägg:
  551
  Från:
  Danmark typ
  Varför finns bland annat denna bild som du postat här tidigare även på ett forum för nötter som gillar kopior? Jag hamnade på den sidan när jag googlade på ditt användarnamn robi74 + replica.
  Användarnamnet där är Zeleni Kukuruz och bilderna postades på det andra forumet den tionde dvs innan de lades ut här i tisdags. Jag vill inte länka till sidorna då jag inte tror att det uppskattas av moderatorerna här.

  Jag vill egentligen inte börja tjafsa här men det känns om att din trovärdighet i ämnet och din initiala mening med din trådstart här går att ifrågasätta om det verkligen är så att du tillbringar tid även på dessa forum.
  [​IMG]
   
  Norrlänningen gillar detta.
 27. Robi74
  Trådstartare

  Robi74 Rebel soldier

  Inlägg:
  189
  Visst är jag uppdaterad på vad som händer där ute :) det borde du oxå vara! Är det ett brott att att vara det? Ju mer jag vet om kopior desto bättre sover jag, det är en massa kunskap som man kan lära sig hur man spottar en fejk!
   
 28. Andrew

  Andrew Y-Wing pilot

  Inlägg:
  551
  Från:
  Danmark typ
  Det här börjar bli lite konstigt...
  Jag hittade också en diskussion på ett annat skitforum när jag googlade namnet Zeleni Kukuruz. Då dök det upp en tråd på fem sidor som handlar om att denna användare, som uppenbart är identisk med vår Robi74, varit aktiv länge på forumet men användaren ska nyligen ha blivit avstängd för att ha hotat att avslöja en massa skit om vad som händer i kopia-världen.

  Googla "Zeleni Kukuruz banned" och se själv...

  What´s going on?
   
 29. Robi74
  Trådstartare

  Robi74 Rebel soldier

  Inlägg:
  189
  Fortsätt du att googla så kanske du oxå lär dig något bra!

  Jag postade det här för att visa vad som säljs där ute och vad som folk blir blåsta på! Ingen annan menning! Gäller inte bara rolex utan panerai, ap, omega osv.

  Men det du just nu postat bryter väl om något mot forums reglerna? :) dvs att leda fold till dom där skit forumen!
   
 30. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.851
  Så du hänger på fejkforum och anses av flera medlemmar på dessa forum vara någon som bidrar med värdefull input? Varför?

  Jag tyckte fejkinlägget på din Pepsi var osmakligt, men valde att inte kommentera då jag hoppades att det bara berodde på okunskap. Så var uppenbarligen inte fallet.
   
  China gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield