Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

En påse upphittat blandat gammelmögel

Diskussion i 'Vintage' startad av denjohan, 17 augusti 2014.

 1. denjohan
  Trådstartare

  denjohan AT-ST driver

  En kompis till mig köpte i somras en sommarstuga av ett dödsbo med inventarier och hela middevitten. Under utrensningen modell större (de har hitintills slängt 25 kubik, och är fortfarande inte riktigt klara) så hittade hon en påse med gamla klockor. Hon frågade mig om jag kunde ta dessa och kolla upp vad det var för något och om det på något sätt gick att avyttra detta för att i alla fall bidra till containerkostnaderna (hon har inga som helst förhoppningar om att göra storkovan). Nu har jag äntligen fått dessa hem till mig, och jag började kolla upp vad det rörde sig om. Nu visade det sig att det här är lite äldre prylar än vad jag normalt sysslar med (jag är en sjuttiotalskille), så jag tänkte slänga ut här och se om någon vet mer om dessa och om det möjligen är någon som har en idé om detta på något sätt kan betinga något värde. Alla klockorna utom en satt på bokstavligen mögligt läder, så alla band utom ett fick gå i soporna. Alla har 18 mm luggar.

  Så, here we go:
  bild 1.JPG

  Nummer 1: Asu Marin Funto, manuell, skulle gissa sent 40-tal/tidigt 50-tal. 33mm ex krona, subsekund, stål. Hyggligt skick på boetten, risigt glas, går ej. Gissningsvis av intet värde, men skulle kunna bli lite fin med service.

  bild 5.JPG

  Nummer 2: Grand Prix Election Waterproof. Manuell, kanske 50-tal. 30 mm ex krona, subsekund, stål. Hyggligt skick på boett och glas, verkar ticka på ungefär som den ska. Jag gillar den här, den skulle kunna bli riktigt cool i rätt händer.

  bild 3.JPG

  Nummer 3: Novus. Manuell, gissar på 60-tal. 35 mm ex krona, stål. Fin grå sunbursttavla, subsekund. Incablocverk. Hyggligt skick på boett och glas, går men fortar sig en-två minuter per timme. Sitter på en gigantiskt stor stretchlänk. Snygg dressare men med servicebehov.

  bild 2.JPG

  Nummer 4: Super Olmeda. Manuell, kanske sent 60-tal, tidigt 70-tal. 35 mm ex krona, subsekund, stål och mässing. Hyggligt skick på boett och glas, verkar funka som den ska. Kanske inte riktigt min tekopp, men någon annan kanske går igång på den här.

  omega.JPG

  Nummer 5: Omega Seamaster. Manuell, gissningsvis tidigt 60-tal. 33 mm ex krona, tror det är guld på stål. Bra skick på boett och glas, saknar dessvärre krona just nu, men jag tänkte införskaffa en och se om jag får igång den här. Snygg baksida, dock dessvärre med gravyr. Jag får hem boettöppnare i morgon, ska öppna och kolla i vilket skick verket är då.

  Det var det hela. Tråden är fri att kommentera.
   
  Fixoflex, Kettil, Icaras och 6 andra gillar detta.
 2. KMS

  KMS X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.116
  Från:
  GBG
  Omegan var ju fin! Förvånansvärt bra skick eller?
  Kul med lite gamla påsar!
   
 3. denjohan
  Trådstartare

  denjohan AT-ST driver


  Jo, faktiskt. Bortsett från kronan då så var den helt felfri. Den gamle ägaren måste ha skött den väl. Dock hade han den på ett grovt läderbund, kanske det sista valet i världen om du frågar mig.
   
 4. Mrsheepshooter

  Mrsheepshooter AT-ST driver

  Inlägg:
  1.114
  Från:
  Stockholm.
  Schysst Omega!
   
 5. InFeFe

  InFeFe Y-Wing pilot

  Inlägg:
  628
  Som tidigare sagt såg Omegan trevlig ut :)
   
 6. marconimotet

  marconimotet AT-ST driver

  Inlägg:
  1.264
  Snyggt! Utöver Omegan tycker jag att Super Olmeda ser asball ut!
   
  denjohan gillar detta.
 7. MacRulez4ever

  MacRulez4ever Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.164
  Super olmedan va riktigt kaxig ;)
   
 8. Minuteman

  Minuteman X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.185
  Kul blandpåse mögelgodis!
   
 9. Kejsaren

  Kejsaren Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.569
  Från:
  Malmö/Lund. Typ
  Roligt med gammalt mögel. Jag önskar att jag hittat ett liknande paket när jag tömde vår sommarstuga... men inget roligt hittades...
   
 10. denjohan
  Trådstartare

  denjohan AT-ST driver

  Omegan öppnad. En Ref 136.005 med serienummer som daterar den till ca 1963, verkar stämma. Otroligt fint skick invändigt, den såg ut att ha lämnat fabriken igår.
   
 11. denjohan
  Trådstartare

  denjohan AT-ST driver

  eriksson850 gillar detta.
 12. denjohan
  Trådstartare

  denjohan AT-ST driver

  Tre av fyra klockor har gått än så länge, kvar finns nummer ett (som i ärlighetens namn milt sagt är, som det brukar heta, "för den händige"). Kanske något för McGyver att sätta tänderna i?
   
  Minuteman gillar detta.
 13. denjohan
  Trådstartare

  denjohan AT-ST driver

  Kom igen nu, ingen som hugger på nummer ett? Jag skickar den till vem som helst som lovar att göra ett seriöst försök att skaka liv i den. Ni behöver inte ens skicka till BCF, jag langar in en liten slant i ert ställe.