Laddar...
Erikson Urhandel

Födelseårsklocka till kidsen?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Rock_N_Ron, 23 november 2012.

 1. Rock_N_Ron
  Trådstartare

  Rock_N_Ron Tie Fighter pilot

  Halloj,

  Har barn födda -04 (dotter) samt -06 (son) & har skämtsamt lovat dom varsin fin klocka när dom tar studenten om sisådär 10-12 år. Det roliga är att båda (framför allt den 8-åriga dottern) inte släpper det hela... :cool:

  Visst vore det kul med varsin födelseårsklocka till dom. TIll grabben får det väl bli en klassisk stål-Submariner på länk, det är ju aldrig fel. Men till dottern vet i f-n... :?:

  Frågan är oxå om man ska köpa dom redan nu & stoppa i ett bankfack, eller om man ska avvakta tills det börjar bli dags? Vad händer med priserna på dessa, tro? En klocka som nu är 6-8 år gammal borde ju kosta mer än samma klocka 18 år gammal om 10-12 år, eller?!? Väntar jag slipper jag även en service eller två under tiden, eller hur?

  Hur hade ni gjort?
  Förslag på klocka till dotter´n?
   
 2. fredrik

  fredrik Rebel soldier

  Inlägg:
  143
  Kanske bättre då att köpa en NOS klocka som är 6-8 år. De flesta klockor ligger väl lägst just runt 10 år (?).
  Inget fel att köra en Submariner på en tjej tycker jag. Skall man ha en mindre klocka gillar jag JLCs klassiska Reverso.
   
 3. MKRGG

  MKRGG Koprolog

  Inlägg:
  5.216
  Från:
  chokladfabriken
  Re: Sv: Födelseårsklocka till kidsen?

  Jag tänkte på exakt samma sak i morse precis innan klockan ringde. Mina söner (-04 och -07) gillar båda min 16613 och vill ha sådana. Kom aldrig riktigt fram till något avslut i funderingarna då klockan ringde. Jag bordlägger frågan i något tiotal år tror jag.
   
 4. Pleximannen

  Pleximannen Stormtrooper

  Inlägg:
  359
  Några lösa tankar:

  Om du vill ha födelseårsklockor, köp nu. Att hitta fina ex om 10-12 år är knappast lättare. Åtminstone om du vill ha NOS.

  Priserna går generellt sett upp snabbare än inflationen över lag så det finns ju en viss logik i att köpa nu. Tror behöver du serva två gånger under tiden - snarare så att du gör en service innan du lämnar över klockorna men i övrigt tar de väl ingen skada av att ligga still oservade (?).

  Om du ändå inte köper födelseårsklockor så kan du på sätt och vis lika gärna vänta till de har vuxit upp och ge dem den klocka de då vill ha. Det kan ju hända att de vill ha nåt helt annat den dagen än just Submariner etc. Tänk tillbaka på 90-talet när guld/stål-Breitling var hett... men det kanske inte skulle vara förstavalet idag liksom.
   
 5. hans

  hans Petrus Kenicius

  Inlägg:
  495
  Från:
  Väster om hEden
  En tanke som slår mig är att mina intressen som vuxen inte sammanfaller med mina föräldrars. Det är lätt att man som barn blir motsatsen till sina föräldrar ibland. Vad jag menar är att du kanske kommer vara ute i ogjort ärende. "Hur i h-vete kan du tänka på klockor när miljoner människor svälter"-reaktionen (eller liknande) kan ju uppstå när barnet kanske ska ha klockan runt de tjugo. :? Eller inte, och de tycker du är den mest omtänksamme fader som på denna jorden finnes. :)
   
 6. max

  max Dancing Queen

  Inlägg:
  2.203
  Från:
  Kungsholmen
  Har du tänkt dig prisklassen runt sub till dottern så vidhåller jag att rolex yatch master är den finaste allroundklockan till en tjej.


  Skulle ju säga att det är lättare att hitta en födelseårsklocka nu än om 10år. Så håll ett öga på annonsmarknaderna och köp när du hittar det perfekta objektet. Skönt att slippa ha brådis också istället för att försöka sista året och få panik över att det inte dyker upp något perfekt.

  Lycka till!
   
 7. Rock_N_Ron
  Trådstartare

  Rock_N_Ron Tie Fighter pilot

  Tack för många klocka svar.

  Tror jag avvaktar några år & ser hur det blir... Kanske hålla liet vakande öga över köp & sälj etc.
  "Behöver" ju inte vara födelseårsklocka, men på sitt sätt är det en rätt kul företeelse.

  Jag köpte mig ju en Heuer fr. - 72 till mig själv i 40-årspresent tidigare i år. Nu letar jag efter en Rolex 5513 fr. - 72 oxå, em inbillar mig att de sjunker lite i pris nästa år när det inte är "jämnt" år, typ...
   
 8. Rock_N_Ron
  Trådstartare

  Rock_N_Ron Tie Fighter pilot

  Vad är det du säger, männska?!? Att jag kommer att nära en socialist/trädkramare vid min barm?!? ;)
  Hemska tanke...

  Å andra sidan finns det väl ett talesätt som lyder nå´t sån´t här: "Är man inte röd när man är ung, så har man inget hjärta. Och blir man inte blå när man blir äldre, så har man ingen hjärna..." :p
   
 9. hans

  hans Petrus Kenicius

  Inlägg:
  495
  Från:
  Väster om hEden
  Man vet aldrig! Men som du säger, ju äldre man blir desto konservativare blir man. Kanske lagom att de får en klocka på 40-årsdagen. :)
   
Mårtenssons ur Brookfield