Laddar...
Nymans Ur 1851

För lång tudor-länk

Diskussion i 'Diskussion' startad av EmilL, 12 november 2012.

 1. EmilL
  Trådstartare

  EmilL Rebel soldier

  Inlägg:
  54
  Från:
  Göteborg
  Hej!

  Jag har stött på ett rätt oväntat problem. Köpte för ett tag sedan en Tudor 79090 av SWECO på TTT, och varit otroligt nöjd med den med ett enda undantag. Länken som satt på klockan var en vikt tudor-länk med ref 9315, och ändlänkar med ref 380b. Eftersom jag har har otroligt klena handleder så behövde jag korta länken för att den skulle passa, och jag utgick ifrån att det inte skulle vara något problem alls. Jag lämnade in länken på Bergströms i gbg, och de konstaterade att det kommer se konstigt ut om man plocka bort länk-delar från den eftersom den är avsmalnande. De beskrev att det kommer bli ett "hopp" i länkbredd som kommer se konstigt ut.


  Och här hur jag med hjälp av paint antar att den skulle se ut om jag kortade den.  Hur går jag till väga nu? Går det få tag på tudor/rolex-länk som är "rak" och därmed kan anpassas till mina handleder? Kan man korta länken på annat vis utan att förstöra den för alla framtida ägare? Här har ni förresten vad jag får "stå ut med" så länge ;)  Tack för förhand!
  Emil
   

  Bifogade filer:

 2. McGyver

  McGyver X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.635
  Från:
  Lund
  Jag har ingen aning om hur länken är uppbyggd, så ursäkta om det låter idiotiskt!

  Går inte den sista länkbiten (den som ser ut som ett I/i) att ta bort och istället fästes den V-formade länkbiten direkt i låset?

  Är hålet för litet i den V-formade länkbiten borde det ju gå att borra upp hålet så att det passar sprinten (om du kan hitta en ny länkbit att ersätta din "borrade" med vid behov)

  /Roger
   
 3. vaniljglass

  vaniljglass Nisse på lagret

  Inlägg:
  9.829
  Från:
  Göteborg
  Jag vet inte hur tunna handleder du har... men mina ligger på 16,5 cm och jag kortar en oysterlänk med 1 bit på vardera sida. Och det ser kanon ut :)
   
 4. Singular

  Singular Företag Forumsponsor

  Inlägg:
  2.193
  Bara att korta.
   
 5. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  35.501
  Från:
  Jymden
  "Jag lämnade in länken på Bergströms i gbg, och de konstaterade att det kommer se konstigt ut om man plocka bort länk-delar från den eftersom den är avsmalnande. "

  Udda. Jag har kortat massvis med länkar som är avsmalnande utan att det sett konstigt ut. Att en länk avsmalnar är ju ändå det vanligaste. Ta gärna en länk på vardera sida och då självklart de länkbitar som "motsvarar" varandra, så att säga.

  En länk avsmalnar ju oftast 2, eller 4 millimeter från luggarna till låset, så det säger ju sig självt att "hoppet" som uppstår om man tar bort en länk på vardera sina, inte kommer ge något konstigt hopp.
   
 6. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  15.497
  Så länge det bara är ett steg mellan länkaran ser det helt ok ut. Blir det mer syns det, men å andra sidan är det bara att köra. Processen är reversibel.
   
 7. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  7.258
  Se bara till att de tagit alla raka länkar innan de går på de som blir större. Har du smala handleder så är ju enda lösningen att faktiskt korta länken och den är för lång på kortaste inställningen. Det går också att förlänga länken senare även om det är lite av ett helvete att mecka med vikta länkbitar.
   
 8. Seamus

  Seamus Ewok

  Inlägg:
  4
 9. Bruset

  Bruset Stormtrooper

  Inlägg:
  482
  Från:
  GBG
  Håller med Per. Det är väl vanligtvis bara de ca 3-4 länkbitar närmast boetten som är avsmalnande, resterande är väl raka? Dock ser det ju ut på bilden som att samtliga är avsmalnande. Hur ser det ut på andra sidan/andra delen så att säga?
   
 10. EmilL
  Trådstartare

  EmilL Rebel soldier

  Inlägg:
  54
  Från:
  Göteborg
  Får nog förtydliga att länken är av någon anledning längre på ena sidan än andra. Därför blir jag tvungen att ta två länkbitar på samma sida. På Bergströms sa de att om det bara var en bit att plocka, så hade det inte varit något problem. Nu rörde det sig ju om två, och därför var de mer tveksamma till om resultatet skulle bli bra.
   
 11. EmilL
  Trådstartare

  EmilL Rebel soldier

  Inlägg:
  54
  Från:
  Göteborg
  Jag gillar tänket. Jag kör helt enkelt, och återkommer med resultatet!
   
 12. EmilL
  Trådstartare

  EmilL Rebel soldier

  Inlägg:
  54
  Från:
  Göteborg
  Och här kommer resultatet! Jag är mer nöjd än väntat, och känner att det är nog bara är jag som lägger märke till det.
  Tack så hemskt mycket för hjälpen!

  MVH
  Emil
   

  Bifogade filer:

 13. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  7.258
  Kanon! Subbar trivs på länk. :)
   
 14. easy rider

  easy rider Dead Man Walking

  Inlägg:
  5.893
  Det blev ju bra! Håller med föregående talare, subbar trivs bäst på länk!
   
Mårtenssons ur Brookfield