Laddar...
Nymans Ur 1851

Förbannade klockforum....

Diskussion i 'Diskussion' startad av berg35, 20 november 2012.

 1. berg35
  Trådstartare

  berg35 Rebel soldier

  Inlägg:
  182
  ...allt de gör är att försvårar mitt liv.

  Mitt klockintresse började på allvar med en Breitling...host..host..kopia..host..host.
  Ganska snart ramlade jag in på WUS och dess breitlingforum där jag spenderade ohälsosamt mycket tid i något år även om jag inte ägde någon riktig Breitling....

  Jag insåg ganska snart att jag inte kunde gå omkring med en kopia på armen och ramlade över Bernhardt Industries som företaget hette då och skaffade mig min Bernhardt Globemaster. Efter detta hittade jag till TTT och även där spenderades det orimligt mycket tid. Senare efter det att TTT bytt plattform hittade jag KS och nu har jag ännu ett forum att spendera ohälsosamt mycket tid på.....

  Jag har hela tiden sett mig som en blivande Breitlingägare och att min Oris Titan Diver Chronograph bara var ett steg på vägen mot en Blackbird, Skyracer, Steelfish eller Navitimer World.

  Givetvis har jag upptäckt andra klockor med tiden som jag gärna skulle se mig själv som ägare till Sinn U1, Longines Legend Diver, som jag snart ska få testa via passaround, och många fler som jag inte kommer på just nu men alla dessa har jag sett som ett steg mot min kommande Breitling.

  Men på senare tid har något hänt. I takt med att Breitlings design avdelning jobbat sig ifrån de klassiska modellerna mot mer modern mode design eller hur man ska uttrycka sig så har helt andra märken börjat pocka på uppmärksamhet.

  Bremont var bland de första med en egen men ändå i mitt tycke ganska klassisk design med sina ALT1-C och ALT1-WT Worldtimer. Jag läste en artikel om Gerald Genta och genast fastnade jag för IWC Ingeneur 3227-01, AP Royal Oak och Royal Oak Offshore. Särskilt AP har varit ett märke som jag inte gillat tidigare men nu har en ROO glidit upp och blivit en tydlig kandidat till Titeln "Graal".

  Efter detta skriver Masterkiller en guide för att köpa sin första Panerai.... Jag har alltid tyckt att de ser lite speciella ut men inte ska väl jag ha en sådan......eller varför inte.....

  Vad händer sen? Jo, den där förb*nnade Porsan skriver en recension om en Jaeger-LeCoultre Master Memovox Compressor och mitt liv börjar allt mer ruckas i sina grundvalar. Detta är definitivt ett märke som jag aldrig ens funderat på tidigare.

  Vart ska detta sluta? Jag har inte råd att köpa alla, och om jag skulle försöka mig på att beta av dem en efter en skulle frugan spärra in mig och kasta nyckeln så lång hon kan.

  Jag menar hur väljer man mellan dessa? Bilder ärligt googlade eller lånade ifrån KS.
  [​IMG]
  [​IMG][​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 2. easy rider

  easy rider Dead Man Walking

  Inlägg:
  5.895
  AP:n skulle jag kunna bli inspärrad för att få äga!
   
 3. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.630
  Från:
  Jymden
  Bremont, men med svart urtavla ;)
  [​IMG]
   
 4. leben

  leben Oola

  Inlägg:
  7.855
  Royal Oak är fantastisk!
   
 5. Jääävla masterkiller...

  Utav klockorna du visade så är AP Divern given för mig, även om jag vurmar för Panerai så tycker jag att bas modellerna är mycket snyggare än dom dyrare mer komplicerade varianterna....

  [​IMG]
   
 6. RicVin

  RicVin Gamorrean Guard

  Inlägg:
  10.837
  Ledsen att göra dig besviken men det går inte att välja en av dem för evigt! Men du kan säkerligen välja en av dem ÅT GÅNGEN ;-)

  sen kan jag bara hålla med dig i din inledning. FY FAAN FÖR ALLA KLOCKFORUM OCH VÄLSKRIVNA RECENSIONER!!! Tänk vad lyckligt ovetande man var innan man hittade hit, och vad kontot var fullt med pengar... :cool:
   
 7. max

  max Dancing Queen

  Inlägg:
  2.203
  Från:
  Kungsholmen
  Jo det är ett satans gift det här.

  Själv försöker jag sikta mot en låda med 4st riktiga klockor att täcka mina standardbehov med. Alltså några avslappnade klockor och nån dress (typ jlc thin moon eller AP ro eller liknande). Detta då jag inser att jag aldrig kommer hitta en klocka som jag känner att jag kan ha till alla kläder och situationer utan kommer behöva runt 4 + lite skräpseikos osv som inte räknas :D

  Sorry nu har jag sabbat visionen av att gå mot en klocka men vägen ditåt beror ju väldigt mkt på hur mkt du kan avsätta och hur du klarar dig under tiden.
  Kan du lägga undan 20k/år till klockor och fortf bara har en fake-bratte så skulle jag ju inte vänta på att ha råd med en ap roo utan satsa på kvalitétsur under tiden och sen om du känner för det sälja av och köpa drömmen då tiden är mogen. Att gå med en junkklocka i ett gäng år för att man sparar är ingen höjdare.

  Spara bilder på alla snygga klockor i en mapp och titta igenom ibland för jag har märkt att vad man gillar sviktar ganska mkt.
  Köper du bra klockor till ett vettigt pris så går det ju vanligtvis att flippa tämligen smidigt och utan katastrofala förluster.
   
 8. berg35
  Trådstartare

  berg35 Rebel soldier

  Inlägg:
  182
  Som tur är är ju fake-bratten slängd i soporna sedan länge. För närvarande är det Oris Titan Diver Chronograph och Seiko Orange Monster som slåss om handledstid.....så jag ska inte klaga....sämre klockor kan man ju ha......fast det finns ju bättre också. ;)
   
 9. Fryken

  Fryken Kamrern

  Inlägg:
  3.355
  Från:
  STOCKHOLM
  Du låter som jag. Byter mål konstant. Spencer kommer snart börja skälla på dig för att du inte nämnt Rolex. :D

  För mig varierar det emellanåt lite för mycket, men det jag hela tiden kommer tillbaka till är att jag ska ha en Rolex. Varför vet jag inte. Jag tror att det kan vara KS som Rolex-hjärntvättar oss som hänger för mycket här. 16570, 16613, 16710, 16713, 216570, 116610, 116710, 116613 eller 116713. Bwaaah, det finns för mycket man vill ha!
   
 10. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.002


  Satt faktiskt och funderade på exakt det :D
   
 11. berg35
  Trådstartare

  berg35 Rebel soldier

  Inlägg:
  182
  Jag undrade just hur länge det skulle dröja.

  Jag är nog beredd att hålla med men samtidigt om jag inte är felunderrättad den som ligger högst i pris... :cry:
   
 12. Porsan

  Porsan Capitão de mar e guerra

  Inlägg:
  4.066
  Från:
  De sju haven...
  Ja visst är den trevlig Memovoxen :D kvalite och klass!!
   
 13. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.850
  Den där är ju min, och jag har bestämt att jag kan tänka mig att fundera på att skiljas från den.

  Anledning till att det ligger till på det viset illustreras av din post, det finns minst tre andra klockor som jag måste ha inom kort, och resurserna är begränsade. :D

  Ge mig ett bud så ska jag ta det i beaktande.
   
 14. berg35
  Trådstartare

  berg35 Rebel soldier

  Inlägg:
  182
  Hur mycket jag än skulle vilja så har jag inte resurserna just nu.....
   
 15. Kson

  Kson AT-AT driver

  Inlägg:
  5.258
  Inga dåliga klockor som du tar upp : ) Börjar man drömma om klockor man vill ha är det svårt att titta på något annat! Just nu är det Rolex för min del har inte köpt ännu men snart så!!
   
 16. berg35
  Trådstartare

  berg35 Rebel soldier

  Inlägg:
  182
  Det är det som är mitt problem. Ju mer jag läser och sätter mig in i saker och ting ju dyrare prisklass hamnar önskeklockorna i.... Jag har ju inte ens nämnt att jag helt plötsligt börjar tycka att PP nautilus ser helt ok ut. :roll:

  För att göra mitt "problem" ännu större så har vi ganska nyligen byggt hus och som många vet är det blir ekonomin ganska begränsad i och med husbygge vilket gör att budgeten för klockköp ligger nästintill på negativ nivå just nu. :(
  Nu snackar vi verkligen ilandsproblem... ;)
   
 17. Sitter i EXAKT samma sits!
   
 18. Peter K

  Peter K Y-Wing pilot

  Inlägg:
  964
  Från:
  Väsby
  Det är nog lika för oss alla.
  Den där Bremont med ljus tavla längre upp i tråden skapar ju till exempel ett ha begär.
  Annars kan ju ett sätt att bestämma sig för en viss typ av klockar göra att man kanske kan hålla sig till färre alster i klocklådan. Eller inte!! :lol:
   
Mårtenssons ur Brookfield