Laddar...
Nymans Ur 1851

Första klockköp (Longines Conquest?)

Diskussion i 'Diskussion' startad av Arkivet, 8 september 2014.

 1. Arkivet
  Trådstartare

  Arkivet Ewok

  Inlägg:
  5
  Har gått i tankarna att köpa min första klocka ett tag nu och har märkt hur snabbt intresset och budgeten förändras. Helt ny inom ämnet har tidigare varit helt ointresserad av klockor, så alla tips och råd är välkommna.

  Sportklocka, dykare och stållänk verkar inte vara något som intresserar mig, men uppfattat som det mest populära på forumet. Dressare är det som lockar, även fast jag är född sent 80-tal och inte ska ha klockan tillsammans med kostym.

  Min första riktiga tanke på klocka var en Davosa.
  Se min trådstart med svalt intresse: https://klocksnack.se/threads/första-klockköpet-davosa-classic-roman.26522/
  (bild stulen helt oblygt efter sökning på Google)
  [​IMG]

  Det är inte på grund av forumets svala intresse för Davosan som jag har sökt vidare och hittat andra klockor istället. Smaken har förändrats något och jag tror att en mindre klocka sitter bättre på min 16 cm handled.

  Fann en Longines Conquest Heritage i stål och tänkte att denna modell skulle vara riktigt fin med brunt band.
  Tänkt likt denna (stjäl igen en bild från Google)
  [​IMG]


  Har varit inne och testat klockan i butik och den satt perfekt på min hand.

  Efter lite sökningar på Ebay och Chrono24 upptäckte jag att det är möjligt att hitta ursprungsmodellen av Longines Conquest (ej Heritage) och det vore ganska roligt att ha en klocka från 1950-talet istället för nyproduktion (håller på att falla för vintageträsket).

  Nu har jag även fastnat för guldmodellen av Longines Conquest och då blir det genast svårare att hitta den perfekta klockan. Kan nog bli snyggt med brunt band se bild, (vid det här laget vet ni redan att jag tar alla bilder) bästa bilden jag kunde hitta just ny även om jag vill ha mörkare band
  [​IMG]

  Helguld som gäller annars kan jag lika gärna hålla mig till stål. Att hitta en Longines Conquest i helguld verkar inte vara det lättaste när man är lite otålig och vill ha en klocka att sätta på handen.

  Har sökt på Chrono24 ett tag nu och det är inte mycket som kommer upp. Finns bland annat denna: http://www.chrono24.se/longines/lon...id2867988.htm?id=2867988&picnum=0&tab=details
  Men visarna har inte kvar det självlysande (finns säkert ett bättre ord som ni gärna får lära mig), vilket verkar vara ganska vanligt på dessa äldre klockor.

  Har även funnit denna klocka som har fångat mitt intresse http://www.chrono24.se/longines/18k...t--id2860237.htm?id=2860237&picnum=0&tab=pics
  Budgeten har skjutit iväg vilket är okej, ska jag ska skaffa en klocka så kan det lika gärna vara en som jag är nöjd med istället för att byta om ett halvår. Men att titta på en ny klocka från 1951 för att jag inte hittar ett bättre alternativ känns fel. Den borde egentligen ligga i en samlarlåda eller användas då och då, jag är ute efter min första klocka och således en vardagsklocka att bära varje dag.

  Nyproduktionen Longines Conquest Heritage finns också i helguld och är riktigt snygg.
  http://www.chrono24.se/longines/conquest-date--id2893954.htm
  http://www.chrono24.se/longines/conquest--id2798851.htm?id=2798851&picnum=2&tab=details

  Där är utbudet genast större och priset lägre. Kanske även är bra att köpa en nyproduktionen Heritage istället för vintage, vilket bör innebära mindre servicebehov. Men vintage lockar.

  Vad ska jag göra?
  Kommer uppdatera tråden om tankar och förhoppningsvis i slutändan ett klockköp.
   
 2. Joakim Svensson

  Joakim Svensson X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.567
  Från:
  Småland
  Om jag någonsin känner ett behov av en dressare, vilket jag förmodligen aldrig kommer göra.. så skulle jag köpt en Longines Heritage 1935! Helball!
  [​IMG]
   
 3. KMS

  KMS X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.114
  Från:
  GBG
  Vintage är i min bok betydligt roligare, även om nytt kan vara enklare och bekvämare. Det finns en uppsjö av sjyssta dressare från såväl Longines som Omega, JLC, IWC osv. Speciellt om du kan tänka dig priser för 20-25K.
   
 4. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  15.091
  Inget dressur...
   
  Arkivet gillar detta.
 5. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  15.091
  Vintage är mycket charmigare och borde kosta närmare 10' än 20'. Har sett en del på ebay. Om du gillar dessa kan du även kolla på de tidiga Omega Seamasters som har snarlik boett.
   
  Arkivet gillar detta.
 6. Joakim Svensson

  Joakim Svensson X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.567
  Från:
  Småland
  Fast..?
   
 7. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  15.091
  ...vad?
   
 8. Joakim Svensson

  Joakim Svensson X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.567
  Från:
  Småland
  Flygur då? ... För mig blir det ett dressur i vilket fall
   
 9. Andsan

  Andsan Y-Wing pilot

  Inlägg:
  894
  Från:
  Täby
  Om du siktar på en äldre Conquest så bör du vara vaksam på att många har ommålade tavlor. Du visar en på bild i tråden samt länkar till en på Chrono 24. Båda är ommålade :( Men om du inte störs av det så kan det vara något, men jag skulle avstå. Urverken är bra i dessa. 19 AS och 19ASD och 290, 291 och 294 är samtliga pålitliga trotjänare.

  Lycka till

  Anders
   
  Arkivet gillar detta.
 10. Arkivet
  Trådstartare

  Arkivet Ewok

  Inlägg:
  5
  Närmare 10 000 kr verkar vara svårt att hitta i den modellen jag har tittat på, åtminstone om det ska vara kalender också. Men jag får forsätta leta. Tack för tipset om Omega Seamaster jag har tittat en del på dem, fina men Conquesten är ännu finare.


  Bra tips att de är ommålade men inget som stör mig egentligen. Är mer ute efter en klocka med fin tavla än en med för mycket patina som blir "smutsig". Men om det sänker värdet så är det givetvis värt att veta innan köp. Finns det någon bra sida med info om urverken du nämner? Sitter det bättre urverk i gamla Conquesten kontra nya?

  Kommer nog fråga dig om tips direkt om jag hittar en intressant klocka innan köp. Du verkar ha bra koll och smak på vintage Longines. Det var efter jag såg din tråd med samlingen som suget på en i guld kom istället för stål.
   
  Andsan gillar detta.
 11. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  15.091
  Hur många auktionsresultat har du hittat?

  Det är då denna boettyp jag syftade på:
  [​IMG]
   
  Sjobedan och Andsan gillar detta.
 12. Andsan

  Andsan Y-Wing pilot

  Inlägg:
  894
  Från:
  Täby
  Sitter det bättre urverk i gamla Conquesten kontra nya?

  Kommer nog fråga dig om tips direkt om jag hittar en intressant klocka innan köp. Du verkar ha bra koll och smak på vintage Longines. Det var efter jag såg din tråd med samlingen som suget på en i guld kom istället för stål.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Dennis (Ulackfocus) är den jag tror kan väldigt mycket om Longines.
  Han har hjälpt mig flera gånger när jag behövt hjälp.
  Om de gamla verken är bättre än de nya (ETA) det vet jag inte men jag har stort förtroende för de gamla.
  Bifogar en "värdefull" länk

  Naturligtvis bistår jag med hjälp, i den mån jag kan hjälpa till. Det är bara att skicka ett PM

  http://omegaforums.net/threads/longines-vintage-automatics.411/

  /Anders
   
Mårtenssons ur Brookfield