Laddar...
Nymans Ur 1851

Första Omegan!

Diskussion i 'Vintage' startad av KMS, 4 juli 2013.

 1. KMS
  Trådstartare

  KMS X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.123
  Från:
  GBG
  Äntligen damp den ner!

  Har letat ett tag nu, gått bet på ett par auktioner. Min första Omega!

  Så här i efterhand känns det riktigt bra att det tog lite tid och att man hann samla på sig en hel del info om klockan. Var säkert med och budade på ett tiotal auktioner varav några inte var äkta eller ihopsatta av olika delar. Hade känns rätt snopet att köpt en klocka som visat sig vara fake eller franken.

  Nu hittade jag en säljare i Tyskland som beskrev den som ”funktionstüchtig, nicht mehr die Schönste” typ: funktionell, men inte den snyggaste. Dock har jag sett sämre klockor än denna som har kallats för NOS eller Mint osv. Så det känns som lite av ett fynd faktiskt. Urtavlan är felfri, originalglas är på, originallänken är lite rasslig men bra för att vara 40 år gammal. Boetten har fått sig lite märken, men det hade jag räknat med, känns som det är lite av charmen också, gött att slippa var den som gör första repan…

  Vill inte rekommendera det, men om man säger så här skall man sälja klockor på Ebay så får man ett högre pris om man använder Paypal…:)

  Nu försöker jag alltid pejla av säljaren innan genom feedback osv och försöker gå på någon magkänsla hittills har det funkat! Men risken finns självklart att man står där utan skydd när man kör banköverföring. Jag hade nog inte tagit en sådan risk om det vart 5 siffriga belopp.

  Har lärt mig en hel del på vägen, hittat också en del säljare som har 100% feedback som jag hade vart osäker på. Det finns mycket konstigt därute frankens, redial sosv. Så ett bra tips är att göra sin läxa.

  Hann bara ta en bild med Iphonen ( Barnen skall sova både idag och igår:) ).

  [​IMG]
   
  Seikoman87, Camo00 och _jonte gillar detta.
 2. _jonte

  _jonte AT-AT driver

  Inlägg:
  5.535
  Galet cool modell de där Dynamic, grattis!
   
  KMS gillar detta.
 3. Camo00

  Camo00 AT-AT driver

  Inlägg:
  7.188
  Från:
  Malmö
  Skön klocka, grattis!! :)
   
  KMS gillar detta.
 4. Ariste

  Ariste Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.346
  Grattis till en finfin Dynamic, de är lika coola som Dunderklumpen och nu får du sätta fart och jaga in alla tavelvarianter med olika boettmaterial och med/utan datum...:)...du vet att du är fast!
   
  KMS gillar detta.
 5. KMS
  Trådstartare

  KMS X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.123
  Från:
  GBG
  Känns definitivt som man stapplat in på något som kan bli starkt vanebildande:). Har redan börjat snegla på Racing inspirerade tavlorna.

  Här är en bild ute i det gröna!

  [​IMG]
   
  Ariste gillar detta.
 6. calzone

  calzone Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.848
  Najs !, Grattis :D
   
  KMS gillar detta.