Laddar...
Nymans Ur 1851

Förstagångsköpare behöver hjälp - Rolex 16600

Diskussion i 'Diskussion' startad av bobby, 14 januari 2014.

 1. bobby
  Trådstartare

  bobby Friends of KS

  Inlägg:
  20
  För inte allt för länge sedan var tiden inne att registrera sig på detta forum. Innan jag gjorde det har jag under en rätt lång tid följt diskussioner här och tagit del av den beundransvärda kunskap som finns här. Anledningen till att jag reggat mig är att sparkontot nu tillåter inköp av min drömklocka, en full set Rolex Sea Dweller 16600 utan lugghål, och jag på så sätt känner att kanske även jag kan bidra med något framöver.

  Men innan jag kan bidra sträcker jag ut en hand för att få hjälp med vad som kanske kommer att bli affären jag längtat efter så länge. Fick kontakt med en kille via en annons på Blocket som låg uppe i slutet av förra året. Han ville sälja sin SD men fick inget napp. Jag undrade om han kunde höra av sig till mig efter årsskiftet om klockan inte sålde för att jag då hade finansiering klar och kanske var intresserad.

  Den såldes aldrig på Blocket (begärde 40') och han erbjuder mig nu att köpa den. Vi har ännu inte diskuterat priset.

  Över till klockan. Det är en D-serie uttagen 2006 hos AD i Sverige. Den har använts dagligen och aldrig blivit servad. Allt som ingick vid köp följer med. På bilderna syns det att den varit med ett tag, frågan är hur denna står sig mot andra 16600 från samma tid och som kostar kring 40' (+\– 5'), och framförallt, ser den ut att vara äkta? Har begärt bilder på serienummer i dokumentationen och på själva klockan för att se om de matchar. Förhoppningsvis löser detta sig under veckan men jag passar på redan nu att ställa frågan om någon direkt kan säga att den inte är äkta.

  Kortfattat: Är denna 16600 ett bra alternativ som full set i prisintervallet kring 40'?

  Bifogar de bilder jag har och hoppas att någon vänlig själ är villig att hjälpa mig i denna oerhört roliga men samtidigt skrämmande stund!

  /Robert

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Donkii gillar detta.
 2. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.709
  Från:
  Östersund
  Välkommen till forumet först och främst!
  Tycker du gör helt rätt i att ställa frågan här innan du slår till då det igår dök upp en tråd om en herre i utlandet som hade köpt en Rolle, "to god to be true", visade sig att den var fake.

  Tycker inte det ser ut att vara något fuffens med klockan, dock har den som du redan varit inne på en del bruksspår. Tänker framförallt på de osköna jacken vid bandhornet. Personligen skulle jag nog avvakta något för nog tror jag det går att hitta bättre exemplar för dem pengarna, speciellt då denna är oservad och det har som sagt nu gått 8år sedan den plockades ut så det är dags för att skicka in den på service. Vad den kostar beror lite på om något måste bytas, tror nog att flera här inne kan ge dig en fingervisning om vad en service kostar. Fantastiskt roligt att och samtidigt pirrigt att köpa sin första klocka i detta prissegment.

  Återigen, välkommen hit!
   
  bobby gillar detta.
 3. bobby
  Trådstartare

  bobby Friends of KS

  Inlägg:
  20
  Tack, både för välkomnande och synpunkter!
   
 4. vaniljglass

  vaniljglass Nisse på lagret

  Inlägg:
  9.547
  Från:
  Göteborg
  Fina "nyare" serier av 16600 kostar i regel en bit över 40.
   
  bobby gillar detta.
 5. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.709
  Från:
  Östersund

  Det har du iofs rätt i. Vad tror du en service av klockan kan kosta ca.
   
  bobby gillar detta.
 6. bobby
  Trådstartare

  bobby Friends of KS

  Inlägg:
  20
  Tror ni jag är helt ute och cyklar när jag budgeterat 6' för service? Förstår att det kan dra iväg långt över detta om det vill sig illa men budgeten baseras på att den "håller tiden bra" idag. Vet dock ej exakt hur mycket den avviker per dag.
   
 7. vaniljglass

  vaniljglass Nisse på lagret

  Inlägg:
  9.547
  Från:
  Göteborg
  Är klockan oservad (skillnad på oservad och okänd historik) så kan det vara bra att budgetera med en service. Kolla med Rob vad det skulle kosta ungefär. Mer än 6k tror jag inte det kostar, så länge det inte behöver bytas massa delar i verket.
   
  bobby gillar detta.
 8. bobby
  Trådstartare

  bobby Friends of KS

  Inlägg:
  20
  Den har aldrig blivit servad. Har försökt få en budgetoffert från Bergströms i Uppsala utan framgång. Tack för tipset om Rob E, hoppas på bättre lycka där.
   
 9. 4cie

  4cie X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.878
  Tycker att du borde avvakta. Även om du budgeterar 6000:- för service så är du helt plötsligt uppe i 46000:-
  För de pengarna får du faktiskt en Sea Dweller 16600 som är i väsentligt bättre skick.
  De ytliga reporna går ju att få polerade vid service, men jacken i bandhornen och stretchen i länken är en annan femma.

  Jag skulle avvakta och om det nu är en 16600 du vill ha så skulle jag rekommendera att du är beredd att lägga till någon tusing och köper ett finare exemplar. Det dyker emellanåt upp rätt fina exemplar för mellan 40-45k:-
   
  bobby gillar detta.
 10. Boris Balkan

  Boris Balkan Fark you!

  Inlägg:
  2.993
  Min SUB är hos Rob E på service (översyn). Kostnaden är 5300 kr och då ingår (om nödvändigt) byte av Krona, kronhals, packningar, fjäder, rotoraxel, bandstift i stål samt ev. löpverkshjul,
  fjäderhus och hake. Om andra delar behöver bytas tillkommer kostnad för dom.

  Angående om du ska köpa klockan på bilderna då skulle jag hoppa över den. Du kan med tålamod hitta ett bättre deal här på forumet (men var försiktig och gör affär med någon med mycket referenser).
   
  bobby gillar detta.
 11. bobby
  Trådstartare

  bobby Friends of KS

  Inlägg:
  20
  Har letat ett tag och jag tycker att 16600 från 2005 och senare i bra estetisk skick med dokumentation brukar ligga från 45' och uppåt. Min tanke är inte att ge 40' för denna utan att landa någonstans där när jag även bekostat en service.

  Trodde att jacket i bandhornet kunde poleras bort. Tror du att den operationen skulle ta bort allt för mycket material från bandhornet och förstöra formen?
   
 12. bobby
  Trådstartare

  bobby Friends of KS

  Inlägg:
  20
  Tack för att du delar med dig av denna info och synpunkt om eventuellt köp!
   
  Boris Balkan gillar detta.
 13. 4cie

  4cie X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.878

  Kort sagt så skulle en polering av bandhornen för att få bort jacken ta bort allt för mycket material och på så sätt förstöra formen på hornen.
  40k ink service är väl egentligen inget dåligt pris.
  Huruvida man sedan kan leva med det övriga skicket på klockan är individuellt.
  Stretchen i länken och jacken i bandhornen är de som är svårast att få till. Det går förvisso att köpa begagnade länkar som är i bra skick (men då tappar man poängen med denna klocka) och bandhornen är snarare omöjliga att få snygga utan att förstöra formen på hornen.
   
  bobby gillar detta.
 14. morrism

  morrism Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.465
  Betala för en översyn av klockan innan du köper den, gå med säljaren till Rob och be om en översyn, så kan de kolla ev. servicebehov, öppnar de klockan och den är helt förstörd inuti så kan du avstå affären eller pruta ner med kostnaden för service, om de säger att den är fin så har du gjort en bra affär och du kan sova lugnt.
   
  bobby gillar detta.
 15. bobby
  Trådstartare

  bobby Friends of KS

  Inlägg:
  20
  Bra synpunkt. Tyvärr kommer en eventuell affär göras upp i Malmö, men förmodligen kan samma sak göras på Bergströms där. Även om jag själv hade föredragit Rob.
   
 16. Compiss

  Compiss Rebel Commander

  Inlägg:
  10.502
  Från:
  Kina
  Hej bobby och varm välkommen in i värmen :)

  Det är en underbar modell du är ute efter, och kul att den inte görs längre. Det tycker ja i vart fall. Klockan du visar på bilden tycker jag ser rätt sliten ut och ja tror att du kan få mer klocka för pengarna om du förstår vad jag menar. Om ni talar om 40000kr plus en service.

  Du får nog räkna med 40-45 för en bra dweller fullset och utan ett påträngande behov av service.
  Personligen skulle jag kika på en av de senare modellerna med lugholes, bara för det är riktigt skönt att ha. Vill du ha någon lume kvar så tror jag det var år 2000 de har luminova istället för tritium.

  Lite info om servicepriserna på sea dweller:
  Rob E 5500kr
  Nymans ur 4600kr
  Dessa två är AD, men det finns andra som servar för 3-3500kr, dock ej ad.

  Mitt råd är att avvakta men jag vet att det inte är kul då man hittat "sin" klocka:)

  Min:
  [​IMG]
   
  bobby gillar detta.
 17. Sond

  Sond AT-AT driver

  Inlägg:
  5.601

  Det ser ut att vara lite för djupt för att en enkel polering kan hantera de där skadorna. Och om du läser lite här ser du att många strävar efter att hitta klockor med boetter som är helt opolerade.
   
  bobby gillar detta.
 18. Compiss

  Compiss Rebel Commander

  Inlägg:
  10.502
  Från:
  Kina
  Även jag tror att märkena är för djupa för att kunna poleras bort. Det är ju inte slipning vi talar om ;)
   
  bobby gillar detta.
 19. leben

  leben Oola

  Inlägg:
  7.809
  Beror väl lite på vad du är för person? Exempelvis Ricrob mår ju dåligt över varje liten repa och ding, för min del stör det inte lika mycket, om vi nu pratat beggad klocka som kommer användas dagligen.

  Om du kan få den för 40 inklusive service från AD tycker jag att du gjort en ok affär. Finns väl en anledning att den inte såldes på Blocket för den pengen...

  Kom ihåg att du får tips ovan av entusiaster som många av oss är sjukt petiga :) Känn efter om du kan leva med märkena på bandhornet. Kommer du tänka på det dagligen ska du köpa en annan klocka.

  Lycka till och välkommen.
   
  bobby, Jensab och Sond gillar detta.
 20. Sond

  Sond AT-AT driver

  Inlägg:
  5.601
  Läste lite noggrannare nu. Om vi pratar om 40' inkl service kan det vara en bra affär. Men som leben skrev så beror det på hur du kommer trivas med antingen kraftig polering eller tydliga märken på bandhornen.
   
  bobby och leben gillar detta.
 21. Mr Chance

  Mr Chance Captain Phasma

  Inlägg:
  8.152
  40k inkl service verkar ok tycker jag. När det gäller bruksspår - det är en SD (en toolwatch) vi snackar om, ingen dressare, och för mig hör dingar o repor till en sån klocka.

  Tycker inte det är någon anmärkningsvärd stretch i länken men stör det dig kan Michael Young i Hon Kong fixa det för en dryg tusenlapp.
   
  bobby gillar detta.
 22. vincent76

  vincent76 Rebel soldier

  Inlägg:
  105
  Från:
  Malmö
  Är det den som varit till salu i Malmö i slutet av förra året?
  Isåfall har jag varit och tittat på den.
   
  bobby gillar detta.
 23. Zed

  Zed Swissera Forumsponsor

  Inlägg:
  3.022
  Från:
  Göteborg
  Jag hade inte köpt just det exet. Den ser misshandlad ut och gudarna vet hur verket mår när klockan blivit dingad runt på det sättet. Visst, 40k inkl. service vore ett kanonpris men det är icke troligt att säljaren går med på det.

  Jag hade lagt till en femma och köpt en kanonfin. Ryktet går att en mint SD kommer att dyka upp till salu inom kort. Inte hos mig dock. :)
   
  bobby och Omen gillar detta.
 24. 16610

  16610 Rebel Commander

  Inlägg:
  11.360
  Ha inte för bråttom...
   
  bobby gillar detta.
 25. Da_Ni

  Da_Ni Stormtrooper

  Inlägg:
  273
  Från:
  Stockholm

  Jag har för mig att man kan se skillnaden på att en med luminova har texten "SWISS MADE" eller bara "SWISS" kl. 6 och att en med tritium har texten "SWISS<T<25" kl. 6.

  40 inkl. service är väl ok men som leben sa så känn efter om du kan leva med märkena på bandhornet. Personligen hade jag inte kunnat det, så jag hade letat vidare.
   
  bobby gillar detta.
 26. Boris Balkan

  Boris Balkan Fark you!

  Inlägg:
  2.993
  På en så ny klocka vill man personligen orsaka jacken och reporna. :pirate:
   
  bobby, mace och 4cie gillar detta.
 27. 4cie

  4cie X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.878

  Håller med till fullo!
  Det blir "mina" repor och klockan blir på ett nördigt sätt mer personlig :angel:
   
  plexan, bobby och mace gillar detta.
 28. Jensab

  Jensab Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.113
  Från:
  Stockholm
  Hej, kan du bidra med någon egen åsikt om klockan, hur kändes den?
  /j
   
  bobby gillar detta.
 29. vincent76

  vincent76 Rebel soldier

  Inlägg:
  105
  Från:
  Malmö
  Den var i ett hemskt skick med tanke på att den var uttagen 2006.
  Mycket märken i boetten samt väldigt repig länk och mycket smuts kring packningen till kronan.
   
  bobby, Boris Balkan, Omen och 1 annan gillar detta.
 30. Jensab

  Jensab Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.113
  Från:
  Stockholm
  Usch!
  Vänta in ett bättre ex.
  /j
   
  bobby gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield