• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Frågor kopplade till värdering av Ω Seamaster 300m Chronograph

Stormgaard

Breitling
Hejsan!

Jag undrar rent generellt hur årsmodellen påverkar priset på klockor. Ifall man jämför två ur, som ser likadana ut rent utseendemässigt, men har två olika årsmodeller är det då service-historiken som styr värdet? eller har årsmodellen en inverkan på värdet den med?

Om man till exempel jämför dessa två klockor:

Klocka 1 från 2007 servats 2013; således för 16 500: https://klocksnack.se/threads/omega-seamaster-diver-chrono-sv-såld-

Klocka 2 från 2011 med okänd servicehistorik; till salu för 21 000: https://klocksnack.se/threads/omega-seamaster-2011.49468/

Då klocka nummer 1 är redan såld, så funderar jag på att köpa klocka nummer 2. Men eftersom servicehistoriken är okänd på en så pass ny klocka, kan man då antaga att den inte varit på service ännu? Eller hur vanligt är det att servicehistoriken är okänd? Borde man som köpare räkna med en eventuell service i total-kalkylen då?

Och till sist. Vad är ett lämpligt pris för en Omega Seamaster 300m med Chronograf från 2007 eller senare? med/utan service gjort nyligen.
 

Kejsaren

Audemars
Om servicehistoriken är okänd bör man nog kalkylera in service på >5 år gamla automatare. Samma sak gäller om den "servades av förra ägaren men inga papper finns".

Det kan även skilja på olika urverk mellan samma modell av olika år. Kolla det med.

Generellt betingar nog ett nyare ur ett högre pris.
 

JohnDoe

Rolex
En 2011 lär nog inte vara servad. Osannolikt att någon lagt drygt 5k på en service på en 2011 när serviceintervallet är 5 år dvs nu.
 

JohnDoe

Rolex
Det varierar rätt mycket. Bäst är nog att kolla med aktuell urmakare. Några veckor minst iaf.
 

Nicbex

Audemars
Det beror ju på hur klockan mår och går. Går den fint är det ju ingen panik med servicen även om den är runt 5 år gammal.
 

Songer

Omega
Kolla hur den går hos en urmakare.
Om den håller tiden som om den vore ny så föreligger det inget servicebehov. Dock kan AD rekommendera dig ändå. De är trots allt säljare.
 
Topp