Laddar...
Erikson Urhandel

Frågor och funderingar på annonser utlagda på Köp & Sälj 2.1 - Uppdaterad!

Diskussion i 'Diskussion' startad av Leben, 11 februari 2018.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. Leben
  Trådstartare

  Leben Jim Admin Owner Premium

  Inlägg:
  13.430
  Klockvänner!
  De senaste dagarna har Admin stängt trådar som kommenterat annonser. Vi tyckte helt enkelt att de inte spred så trevlig stämning. Det finns dock ett bra syfte med trådarna, att exempelvis ge extra information eller belysa tveksamheter i upplagda objekt. Visa klockor har ju ägts av flera forumrävar i tidigare led som eventuellt kan upplysa om allt möjligt.

  Sandlådediskussionerna har framförallt uppkommit när det ska diskuteras priser. Igår tyckte vi som administrera forumet att det vore enklare att inte diskutera priser i denna tråd. Vi har dock mött relativt stark kritik av det beslutet. Således ändrar vi oss! Vi håller med att prisdiskussioner är bra i teorin samt att KS sitter på extremt mycket kunnande som eventuellt inte skulle komma fram.

  Därför provar vi återigen att få diskutera annonser, inklusive priser.

  Det kommer dock att kosta en del, som vissa förmodligen kommer tycka är jobbigt. Tråden kommer modereras hårt. Möjligen kommer någon inte uppskatta detta men sandlådedebatten och tangentbordsriddare i försvarsställning bidrar inte till positiv energi.

  Med hopp om ett (ännu) trevligare forum för klockdiskussioner.
  Vänligen
  Admin
   
 2. Eurenius

  Eurenius Den norrländska rörtången

  Inlägg:
  6.229
  Från:
  Höga Kusten
  .
   
  Senast ändrad: 13 februari 2018
 3. JB_XII

  JB_XII Brons

  Inlägg:
  1.150
  Från:
  Göteborg
  Då kan man alltid ta fler eller noggrannare frågor via PM.
  Jag tror att ”retur om ej som beskriven” skall tolkas som att du får returnera klockan om den avviker från det säljaren säger.
   
 4. BarbaBaba

  BarbaBaba Silver

  Inlägg:
  2.820
  Från:
  Stockholm
  När ni ändå gjorde om k&s "mallen" kunde det väl läggas till två alternativ för retur? JA, enligt överenskommelse, eller NEJ, ingen retur. Så skulle man slippa alla konstiga varianter till varför säljaren vill vägra retur... Kanske också ha en ruta för f2f eller frakt. Vissa vill ju absolut inte ha det ena eller andra medans andra är mer öppna, men det riskerar ju ofta att slarvas med information kring just frakt och kostnad av den.
   
  Remofflan, Airman, Rymdkatten och 1 annan gillar detta.
 5. Eurenius

  Eurenius Den norrländska rörtången

  Inlägg:
  6.229
  Från:
  Höga Kusten
  .
   
  Senast ändrad: 13 februari 2018
 6. Hook

  Hook Jeff Admin Owner Premium

  Inlägg:
  7.711
  Bra poäng, vi fixar till en fraktruta.
   
  Crane, Zalath, Remofflan och 10 andra gillar detta.
 7. frere

  frere Silver

  Inlägg:
  2.954
  Jag tycker att like-knappen (eller en vidareutvecklad funktion av liknande slag) borde kunna användas på ett smartare sätt i annonser. Typ "Jag tycker att klockan, priset och säljaren verkar bra, här sätter jag min kvalitetsstämpel!" istället för "Öh, kolla en guldrolex, nice!"

  Jag kör den linjen från och med nu. Om ni ser att jag gillar en annons så betyder det att jag skulle kunna tänka mig att köpa för aktuellt pris. Om fler hakar på så ordnar det sig.:)
   
  Grafton, Zandibar, Camo00 och 24 andra gillar detta.
 8. Moffan

  Moffan Brons

  Inlägg:
  1.052
  Typ som en "Approve" funktion?
   
  frere gillar detta.
 9. BarbaBaba

  BarbaBaba Silver

  Inlägg:
  2.820
  Från:
  Stockholm
  Jag förstår din tanke, men har samtidigt aldrig förstått varför man ska "gilla" en annons? Antingen vill man köpa eller så har man läst av nyfikenhet tänker jag. Och vad blir den slutliga effekten av att en annons har 50 "gillningar" men fortfarande är osåld? Men du tänker att en potentiell köpare även ska kolla vilka som har gillat annonsen, sedan göra sig en uppfattning om dessa personer är en garant för att det är en bra klocka till ett bra pris osv? Det kanske kan funka men känns väldigt knepigt. Om jag köper en klocka du satt din "kvalitetsstämpel" på och den visar sig vara hel kass, kan jag kontakta dig då och klaga? Eller ska man kontakta alla som gillat innan köp, via pm?
   
  Triumf, Crentus och URsinne gillar detta.
 10. URsinne

  URsinne Brons

  Inlägg:
  1.485
  I teorin kanske bra. I verkligheten blir det kanhända samma trubbiga instrument som gilla i övrigt. De man känner och är "kompis" med får fler "rekommendationer" per automatik och inte nödvändigtvis i relation till objekts kvalitet och prisvärdhet.
   
  bjrn gillar detta.
 11. frere

  frere Silver

  Inlägg:
  2.954
  50 gillningar och osåld betyder i dagsläget "nischad klocka, svårsåld på KS" eller "fin klocka, men för dyr". Med ett approve-system skulle det oftare betyda det förstnämnda. Och ja, jag menar att det kan vara bra att kolla vilka (alltså vilka personer, snarare än hur många) som gillar en annons, särskilt på vintage.

  Klagomål hanteras förstås mellan köpare och säljare, oklart vad det ens har med saken att göra. Om du vinner en auktion och klockan visar sig vara kass tar du ju det med auktionsfirman/säljaren, inte med tvåan bara för att hen också gillade klockan och var nästan lika sugen på att köpa den.
  Så kan det bli. Självklart köper jag hellre av en kompis än av någon helt nyregistrerad och det kan säkert medföra en lägre tröskel för "approve". Vi får se helt enkelt.
   
  Galaxy, eriksson850 och PJW gillar detta.
 12. Kleiz

  Kleiz Brons

  Inlägg:
  1.384
  Vet inte om jag är OT i tråden nu, ber om ursäkt i så fall.
  Visst, gillar idén och det påminner om rep-power som finns på ett några av de större foran i världen. Fungerar helt OK, man kan rösta upp/ner ett inlägg. Det har dock sina uppenbara för-/nackdelar. En av dem är väl att det är lätt att downranka någons inlägg, men också att personer med "onlinestatus" får hög rep. Om det sedan beror på att de eg. är kunniga WIS:ar eller om det beror på något annat låter jag vara osagt.

  Med tanke på hur KS växer så blir det ju problematiskt med ett underförstått approval-system i form av likes, hur ska varje nybörjare här veta att en like är en approval? (och inte bara "snygg rolex, du får en like")
   
  Senast ändrad: 11 februari 2018
  BOTL gillar detta.
 13. Clark Kent

  Clark Kent Diamant Premium

  Inlägg:
  7.279
  Topic:

  @kalles888

  https://klocksnack.se/threads/stor-klockrensning.87736/

  Med tanke på att du inte erbjuder retur och inte tänker bemöda dig med att skicka fler bilder, ens på begäran utan hänvisar till google om man vill se mer av klockorna så tycker jag snudd på att din annons ska raderas med tanke på den urusla bildkvalitén på vissa av bilderna. Som upplagt för besvikna köpare.

  EDIT: @Oscar900218 ´s inlägg två poster ner var en mycket bättre beskrivning än min på problemet. Hoppas på fler bilder eller att du kan tänka om och skicka till de som är intresserade :)
   
  Senast ändrad: 12 februari 2018
  Crane, paradis, Oscar900218 och 4 andra gillar detta.
 14. Oscar900218

  Oscar900218 Tantal

  Inlägg:
  686
  Från:
  Bästkusten
  @kalles888
  Åtminstone så borde du lägga upp fler bilder. Oftast räcker det inte för en köpare att se en suddig mobilbild utan gärna mer utförligt som exempel, länk, lås och boett. Förstår att man ibland är ute efter snabb och smidig affär men det här är samtidigt ett klockforum där man som medlem förväntas bidra, vi får trots allt annonsera gratis. Är man inte intresserad av det ovan så finns blocket och andra säljplatser. Med det sagt hoppas jag att du ändrar dig och känner att intresserade medlemmar förtjänar fler och bättre bilder :)
  Allt gott till dig!
   
  Surfarn, Swordthain, Kiddy och 3 andra gillar detta.
 15. Clark Kent

  Clark Kent Diamant Premium

  Inlägg:
  7.279
  Jag har varit lite stingslig ikväll. Tack får att du formulerade det mycket bättre än vad jag gjorde :)
   
  philip.eldh och bbits gillar detta.
 16. Oscar900218

  Oscar900218 Tantal

  Inlägg:
  686
  Från:
  Bästkusten
  Ja vi har alla våra dagar:D, tyckte inte att det var någon konstig formulering men ville bara förtydliga att det är flera medlemmar som reagerade på detta!
   
  bbits och Clark Kent gillar detta.
 17. kalles888

  kalles888 Titan

  Inlägg:
  202
  Det handlar inte om snabb affär utan mer smidig. Jag lägger ut 10st "kända" klockor där det finns 1000 tals bilder och information om på nätet. Jag kommer inte att skicka bilder till "fönster tittare" om du förstår vad jag menar. Har säkert gjort en 100tal affärer via KS och med gott resultat VARJE gång. Kika gärna min referenstråd. Jag har lagt en bild med beskrivning om skicket samt relevant info och vilka tillbehör som medföljer. Räcker inte det så med all respekt kika vidare på nästa annons eller kom och titta på klockan/klockor f2f :)
   
  Crentus, Npd och Oscar900218 gillar detta.
 18. kalles888

  kalles888 Titan

  Inlägg:
  202
  Håller med om en sak och det är returen. Därav är den ändrad.
   
  M.L. gillar detta.
 19. kalles888

  kalles888 Titan

  Inlägg:
  202
  Nu borde alla vara nöjda, full retur om man är missnöjd med skicket.
   
  bbits och DrSbaitso gillar detta.
 20. URsinne

  URsinne Brons

  Inlägg:
  1.485
  Ja... det konstigaste är väl att det faktiskt finns de intressenter som inte verkar vilja veta nåt om klockan de köper också. Som inte orkar läsa en text med info eller rent av uppfattar det som suspekt att det redogörs för klockans skick ordentligt, i en "wall of text". Du får inrikta dig på dem för de finns, eller strikt f2f. Men det tar ju också tid iofs.
  Själv är jag alltmer försiktig med sådana intressenter, även om jag inte kan säga jag haft några direkt dåliga erfarenheter utan det brukat gått bra. Till betydande del av egenintresse om inte annat. Överraskningar är inget positivt för någon part i de här sammanhangen. Ibland kan de vara svårare att undvika än man tror.
   
 21. Oscar900218

  Oscar900218 Tantal

  Inlägg:
  686
  Från:
  Bästkusten
  Ja men då så, önskar dig lycka till i vart fall:)
   
  kalles888 gillar detta.
 22. Clark Kent

  Clark Kent Diamant Premium

  Inlägg:
  7.279
 23. snoozarn

  snoozarn Diamant Premium

  Inlägg:
  6.388
  Från:
  Stockholm
  DrSbaitso och aleks gillar detta.
 24. Maxer

  Maxer Titan

  Inlägg:
  151
  bbits, snoozarn och DrSbaitso gillar detta.
 25. Leben
  Trådstartare

  Leben Jim Admin Owner Premium

  Inlägg:
  13.430
  limbotimbo, Omega87, Hugii och 4 andra gillar detta.
 26. galácticon

  galácticon Guld Premium

  Inlägg:
  4.222
 27. Leben
  Trådstartare

  Leben Jim Admin Owner Premium

  Inlägg:
  13.430
  Jag också :)
   
  galácticon gillar detta.
 28. Npd

  Npd Tantal Friends Of KS

  Inlägg:
  453
  Från:
  Örebro
 29. mouqvist

  mouqvist Brons

  Inlägg:
  1.405
  Från:
  Sörmlands huvudstad!
  Strindberg och Leben gillar detta.
 30. Leben
  Trådstartare

  Leben Jim Admin Owner Premium

  Inlägg:
  13.430
  Funderade på att ta bort ditt inlägg ovan för att skoja till det :)
   
  engst, Triumf, bjrn och 11 andra gillar detta.
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
Mollstedt