Laddar...
Erikson Urhandel

Från Omega SMP till Certina DS Diver, vad hände??

Diskussion i 'Diskussion' startad av Pojken från Götet, 10 mars 2015.

 1. Pojken från Götet
  Trådstartare

  Pojken från Götet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  637
  Det hela började runt årsskiftet. Klockintresserad var jag redan innan men inte som nu. Jag tänkte, nu fyller jag 18 om tre månader nu är det på tiden att skaffa sig en riktigt klocka. Jag började kolla runt, i början hade jag inte riktigt koll på vilken budget jag hade. Tänkte ju önska mig klockan av mina föräldrar men allt för dyr kunde den inte vara så jag satte en gräns på 30 000 kr.

  Min dröm var att ha en Omega PO men eftersom jag hade siktet inställt på en ny klocka så var det inte riktigt möjligt i det läget. Jag surfade runt, dag och natt. Tillslut hittade jag hit och det var tur för här finns det människor som verkligen vill hjälpa till. Läste igenom 100 tals trådar, läste på forum från utlandet, googlade verkligen skanna av hela internet. Jag var bestämd för att det skulle vara en dykarklocka med länk. Jag kunde inte så många tillverkare innan jag hittade hit men väl här upptäckte jag Tudor. Blackbay är ju helt fantastik, både i blått och i rött. Men eftersom jag trots allt gillar Omega så var smp:en något att kolla in med. Jag traskade iväg till Bergströms här i Göteborg för att testa. Tudoren perfekt tyckte jag, den sitter bra och ser snygg ut. Omegan den är fin med gillar inte länken och har lite svårt för visarna.

  När det väl började komma på tal hemma om 18års present så kom jag med mitt förslag, det möttes direkt av motgång. Ingen tyckte jag var riktigt klok när jag presenterade mina två kandidater, SMP och Blackbay. Mycket tråkigt tyckte jag själv men så var det. Började tänka lite på hur mycket jag själv kan lägga som arbetslös 18 åring. Jag kom fram till att en Omega SMP från gråhandlare ryms inom min egen budget. Detta beslut kom jag fram till Ca 3 veckor innan min födelsedag. Jag var nu inställd på denna fina Omegan. Min far han tyckte att om jag själv väljer att lägga de pengarna på en klocka så får jag göra det, man han rådde mig att tänka efter. Mor min blev väldigt irriterad på mig. Min flickvän tyckte jag var helt dum i huvudet och förstod inte alls klockintresset. Men envis som jag är så skulle jag allt ha en. Hittade ny i Sverige för 25 000. Den skulle jag ha. Nu var det bara att vänta tills 18års dagen så jag kunde ta ut mina pengar.

  Men veckan innan så funderar jag på vad jag egentligen gillar på Omega smp. Länken hade jag försökt gilla mer, tänkte att man vänjer sig säkert. Men sen kom tankarna krypandes, om man inte får något jobb i sommar, då blir det inte mycket kvar att leva på. Skall jag verkligen köpa något som jag inte 100% älskar? Det blev några sömnlösa nätter där man låg och grubblade över detta. Min tjej och jag pratade och hon delade samma uppfattning som mig. Framtida lägenhetsköp, resepengar osv. allt sånt var kört om jag köpte denna Omegan.

  Dagen kom jag fyllde 18. Dagen efter strosade jag till banken och gjorde mitt uttag. Men känslan i kroppen var inte lycka, utan mer oro. Var jag verkligen så säker på detta? Jag tar någon dag och tänker, det skadar inte. Men tillslut så bestämde jag med. Nä jag tror inte jag kommer tycka Omegan är det perfekta köpet. Både för att jag inte var helt såld på klockan och för att en pank sommar inte är kul.

  Jag tänkte, nu är jag 18. Jag kommer leva länge till, under mitt liv vill jag äga flertal klockor. Jag kommer kunna köpa dyrare klockor när jag har klarat av allt annat. Man behöver inte gå in och fräsa på med det värsta först. Tyvärr brukar jag ofta göra det och ibland slår det tillbaka. Det hade det nog gjort denna gången med. Ögonen öppnades istället för en Certina DS Action Diver. Inte alls samma prestige i märket men som klocka tycker jag allt den riktigt fin. Tycker till och med att den är snyggare än Omega SMP. Säger inte att Certina håller högre kvalité än Omega för det tror jag inte men den känns absolut som en bra klocka. Så i Fredags förra veckan klickade jag hem en den. Idag kom smset med att den fanns att hämta ut.

  Det blev alltså efter många om och men en Certina DS Action Diver.
  Den mäter 43mm.
  Urverk: Certina 2824-2 (basverk ETA) med 25 juveler, 28800 vph.
  Gångreserv: 40 timmar.
  Vattenskyddad, 200m

  Visa bifogad bild 118464

  Visa bifogad bild 118465 Visa bifogad bild 118466 Visa bifogad bild 118467 IMG_0472.JPG IMG_0466.JPG IMG_0477.JPG
  IMG_0480.JPG
  Jag är extremt nöjd med min första riktiga klocka. Men nu har jag verkligen hamnat i detta träsk. Så redan imorgon kommer en till :rolleyes:. Tack för ni läste hoppas ni uppskatta min text. Ursäktar eventuella stavfel eller liknade.
  // Fabian
   
  Namaste, Andyrew, Molle och 48 andra gillar detta.
 2. Hebbe

  Hebbe Ki-Adi-Mundi

  Inlägg:
  5.786
  Baserat på din berättelse så tycker jag du gjorde helt rätt. Certinan är fin. Grattis :)
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 3. jabla

  jabla Sarlacc

  Inlägg:
  27.858
  Från:
  Helsingborg
  Grattis till en fin klocka! tycker du gjorde ett moget val.
   
  Erik1, Icaras och Pojken från Götet gillar detta.
 4. Ale

  Ale Stormtrooper

  Inlägg:
  370
  Verkligen helt rätt val. 18 år, jag tycker finns föräldrar och flickvän gjorde helt rätt som avstyrde också. Om du lär dig att vara ansvarsfull med pengar så kommer den där riktigt efterlängtade klockan såsmåningom, och utan att du behöver gå pank för det.

  Förresten är den där finare än Tudor BB i mitt tycke, som är alldeles för klumpig med sina höga polerade sidor utan kurvad övergång mot bandhornen och med den märkliga färgade ringen runt kronan...
   
 5. Joakim

  Joakim X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.996
  Snyggt och klokt val
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 6. Rookien

  Rookien Y-Wing pilot

  Inlägg:
  844
  Från:
  Stockholm
  Snygg, bra val & grattis!
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 7. Syven

  Syven Y-Wing pilot

  Inlägg:
  924
  Helt klart en fin klocka, Grattis till den!

  När man läser Hur du tänkt så kan jag inte annat än gratulera till det med!
  Om du fastnar i klocksvängen har du ju all tid i världen för att testa olika modeller. Ta det långsamt, resan är ju en del av målet;)
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 8. Spindel

  Spindel Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.141
  Rätt val!

  Om du som arbetslös prioriterar att köpa en "lyxklocka" ska du fan ha stryk. Vänta till du skaffar en fast inkomst då kan du börja ägna dig åt att lägga pengarna du har över varje månad på va fan du vill.

  Inget fel att ha ett intresse men tänkefter gällande dina prioriteringar, annars är det Lyxfällan utan att passera gå som gäller.
   
  Equilibrium, Tobias Eriksson, jhm och 4 andra gillar detta.
 9. Jonte73

  Jonte73 Tie Fighter pilot

  Liite ängsligt men moget val av dig, bravo.
  Certinan är ett mycket bra val som första klocka, den blir du nog nöjd med .
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 10. wadstroem

  wadstroem Stormtrooper

  Inlägg:
  240
  Från:
  Stockholm
  Kul att läsa. Jag var själv 18 år när jag köpte min Omega Seamaster för lite drygt 2 år sedan, men tankegångarna var liknande dina. Jag sneglade på den Certina som du köpte. Jag ogillade, precis som du, länken till Omegan och den summa pengar som det rörde sig om var allt annat än lockande som nybliven 18-åring. Men det var någonting speciellt med klockan, och jag kom till slut fram till att även länken hade sin charm.

  Idag är det troligtvis den klocka som jag aldrig kommer sälja eller byta bort.

  [​IMG]

  Men jag vill ändå gratulera till ett bra val - Certinas Action Diver ger mycket klocka för pengarna, och är ett optimalt val om man vill ha en diver i den prisklassen. I framtiden skulle jag dock tro att också du köper dig en Omega SMP, till slut ;)
   
  Nicbex och Pojken från Götet gillar detta.
 11. xBjörne

  xBjörne X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.526
  Klokt beslut!
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 12. StarMan

  StarMan AT-AT driver

  Inlägg:
  6.265
  Grattis till en bra förstaklocka och till ett klokt beslut!
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 13. Pojken från Götet
  Trådstartare

  Pojken från Götet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  637
  Tack så mycket alla!! Spindel kan glädja dig med att jag fick jobb igår faktiskt. Men det kunde jag inte veta innan ;)
   
  Spindel gillar detta.
 14. snoozarn

  snoozarn AT-AT driver

  Inlägg:
  5.105
  Från:
  Stockholm
  Stort grattis till en bra klocka! Bra val. Ligger lite i det andra säger men jag skulle säga skit i vad andra säger och tycker när klockintresset väl eskalerar ;) köpte en Seiko 5 när jag fyllde 19, en PO vid 20 och nu en SubC när jag fyllde 21. Kör på bara!
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 15. Ponlarsson

  Ponlarsson AT-ST driver

  Inlägg:
  1.120
  Från:
  Tidaholm
  Snyggt, bra och klokt val. Grattis!
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 16. Icaras

  Icaras X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  De skånska skogarna
  Klokt! Om det ska vara en SMP så får det bli tidiga 2000-talare eller 90-talare, mycket snyggare länk på dessa :). Grattis till en riktig klocka!
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 17. Konsul

  Konsul Stormtrooper

  Inlägg:
  304
  Från:
  Stockholm
  Har en blå som jag älskar. Grym prestanda för pengarna! image.jpg
   
 18. Scaramanga

  Scaramanga Rebel Commander

  Inlägg:
  8.186
  Från:
  Höga Kusten
  Grattis till både klocka och smartness [emoji2]
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 19. Andy7750

  Andy7750 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.038
  Från:
  Västkusten
  Skön berättelse :) snygg klocka och ett klokt och moget val.

  /Andy7750
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 20. Sullstrom

  Sullstrom AT-ST driver

  Inlägg:
  1.404
  Från:
  Västerås
  Stort grattis till klockan! En av de bästa instegsklockorna tycker jag. Bara skaffa ett extrakneg så växer klockbudgeten snabbare än du anar ;)
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 21. morrism

  morrism Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.465
  Grattis, vissa har det bra. Själv fick jag en flaska cava och en örfil när jag fyllde 18
   
  marcusdaytona, steffe, Hassler och 4 andra gillar detta.
 22. Björklund

  Björklund Y-Wing pilot

  Inlägg:
  562
  Klokt! Du kommer kunna köpa många klockor längre fram!
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 23. Ako

  Ako X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.207
  Från:
  Malmö
  Jättefin , bra köp .
  När jag var 18 så sportade jag en omega pie-pan .
   
  Icaras och Pojken från Götet gillar detta.
 24. john b

  john b X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.612
  Jag tycker som övriga, klokt val som kommer leda till stora saker framöver.
  Kanske inte garanterat klockrelaterade. Men ändå. Ett vuxet och moget beslut.
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 25. tim ur länk

  tim ur länk X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.745
  Grattis gubben!
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 26. Pojken från Götet
  Trådstartare

  Pojken från Götet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  637
  Tack för alla fina kommentarer!
   
 27. Mcgregor

  Mcgregor X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.531
  Bra val. Man ska inte köpa något för sådana stora summor utan att vara säker! Grattis till 18 år och en fin klocka
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 28. wlk

  wlk Rebel soldier

  Inlägg:
  54
  Ett klokt val. Omegan kommer vänta på dig när du är i en bättre plats i livet. :)
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 29. Peddjy

  Peddjy Stormtrooper

  Inlägg:
  378
  Från:
  Västerbotten
  Va trevligt! Tycker Certinan är grym och det är mycket för pengarna!
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 30. Fifflio

  Fifflio Y-Wing pilot

  Inlägg:
  907
  Från:
  Örebro
  Stort grattis till en fin klocka ! Har själv haft en och jag tyckte verkligen om den!
   
  Pojken från Götet gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield