Laddar...
Nymans Ur 1851

Fungerar en sådan här som glaspress?

Diskussion i 'Hemslöjd, modd och fix' startad av mrt4, 16 november 2014.

 1. mrt4
  Trådstartare

  mrt4 Stormtrooper

  Inlägg:
  270
 2. rogart-63

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  6.000
  Från:
  Vettet.
  En så har jag köpt nyligen .Har bara pressat i ett sapphire glas och det gick kanon . Satte den undre delen i ett skruvstycke .Så blev allt lite stadigare . Kanske skulle behövas lite fler puckar med det finns ju där ute på bukten . Tryckte även ut det gamla med samma tång .
   
 3. mrt4
  Trådstartare

  mrt4 Stormtrooper

  Inlägg:
  270
  Tack rogart!

  Mvh Robin
   
 4. alexndr

  alexndr AT-ST driver

  Inlägg:
  1.156
  Från:
  Stockholm
  Jag har inte testat just den här varianten men det finns billigare och stabilare pressar (som inte kräver skruvstycke) på eBay. Dessutom tycker jag att plastpuckar är en fördel.
   
 5. McGyver

  McGyver X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.613
  Från:
  Lund
  rogart-63 gillar detta.
 6. rogart-63

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  6.000
  Från:
  Vettet.
  Man skulle kanske ha en blandning av olika puckar ? Aluminium/Mässing till boetten och plast att pressa mot glaset med ? Köpte en från Ebay .Kostade en hundring ungefär och levererades på 1,5 vecka .
  http://www.ebay.com/itm/181136930904?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT Ilknar den på Kjell och company .
   
 7. Minuteman

  Minuteman X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.185
  Har mer eller mindre exakt den där modellen, men kvalitén visade sig vara sådär. I alla fall när jag försökte pressa i ett klockglas som var lite för stort :)
  [​IMG]
   
 8. McGyver

  McGyver X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.613
  Från:
  Lund

  Fast den där bilden skvallrar om att en för stor "puck" (vad heter de på svenska??) har använts => den har inte legat mot glasets kanter utan största trycket har blivit i mitten - därav sprickan i form av ett kors i glaset. "Pucken" har en ingjuten mässingshylsa som inte ser ut att vara i nivå med den omgivande plasten - för hårt tryck i mitten = jepp, den spricka du har nu!
  Kvaliteten lämnar säkert en del övrigt att önska men visar även vikten av att välja rätt diameter - been there, done that -läropengar! ;)
   
  eriksson850 gillar detta.
 9. Erikmelin

  Erikmelin Ewok

  Inlägg:
  43
  Lånar tråden här lite. Tack för tipset om Kjelle! Köpte en sådan press för att få ihop en envis boett men funderar på att fixa ett gammalt glas också, inte har du något tips på glas-försäljare?
   
 10. Minuteman

  Minuteman X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.185
  Njaaa, din analys är nog inte helt korrekt :)

  Sprickan i glaset uppstod först när jag använde lite för mycket kraft på glastången, och pucken sprack, med konsekvensen att metallhylsan frigjordes och trycktes rakt in i glaset :(

  Givetvis lite klantigt att trycka för hårt, men sannolikt även en kombination av att pucken var av lite undermålig kvalitét.

  Dessutom visade det sig när jag provmätte att glaset hade aningen fel dimension...
   
  Gummo gillar detta.
 11. mrt4
  Trådstartare

  mrt4 Stormtrooper

  Inlägg:
  270
  Hej på er, roligt med lite action i tråden!

  Ska springa förbi Kjelle om någon dag eller 2 och köpa pressen.

  Har en gammal seiko 5a i trevligt skick med en liten spricka i glaset, ska beställa ett nytt från ofrei och göra ett försök. Ska nog vara taktisk och beställa 2 glas för säkerhets skull :)

  Mvh Robin