Laddar...
Nymans Ur 1851

Geneve Seal och Patek Philipe

Diskussion i 'Diskussion' startad av Isodor, 10 april 2014.

 1. Isodor
  Trådstartare

  Isodor Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.233
  Från:
  sthlm
 2. Whedda

  Whedda AT-ST driver

  Inlägg:
  1.409
  Vad jag förstått så var det inte för att man inte klarade kraven utan för att man själv ställde HÖGRE krav än Geneva Seal och C.O.S.C.

  Pateks krav på såväl finish som tidhållning är närmast absurt höga! Vill minnas att de tillåter ca +/- 1 sek per dygn...
   
  Aquaracer2 och ROB-1832 gillar detta.
 3. Isodor
  Trådstartare

  Isodor Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.233
  Från:
  sthlm
  "Of course all watches will continue to respect the exact standards of fit and finish that have always existed at Patek Philippe such as to meet a timing rate of -3/+2 seconds per day for watches with mechanical movements of more than 20 mm in diameter"

  Från min länk.

  Såg även att det var 2009 de slutade/blev av med geneve seal.
   
 4. Whedda

  Whedda AT-ST driver

  Inlägg:
  1.409
  Skall kolla i mina manualer jag fick med klockan när jag kommer hem..Tror det står vilka krav som ställs på de olika verken.
   
 5. Guillbert

  Guillbert X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.973
 6. Whedda

  Whedda AT-ST driver

  Inlägg:
  1.409
  Jag har iallafall väldigt svårt att se att de skulle blivit av med det pga att de inte kunde leva upp till Geneva Seal då de är en av de kommersiella tillverkarna med överlägset högst nivå.

  Om vi tar AP till exempel så har de inga av dessa krav på sina Royal Oaks vilket är väldigt märkligt när man tillhör den heliga "treenheten".
   
  Omen och Isodor gillar detta.
 7. Guillbert

  Guillbert X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.973
 8. Guillbert

  Guillbert X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.973

  När jag läser om det (PP seal) så är det tydligt att de vill ta ytterligare steg för att säkra sin otroligt höga standard.
   
  Whedda gillar detta.
 9. k0nkas

  k0nkas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.919
  Så har jag också förstått det.
   
  Guillbert och Ministern gillar detta.
 10. China

  China Guest

  Patek Philippe har sedan länge haft en striktare intern standard än Geneva Seal (Poinçon de Genève), så det var nog en logisk utveckling att stärka sitt varumärke ytterligare. En faktor som säkert påverkade beslutet är att det droppar in nya tillverkare, och att Geneva Seal som länge förknippats med just Patek, blivit mindre exklusivt när allt fler använder sigillet. I samband med skiftet tog man också ett beslut om att erbjuda "livstids" service för alla klockor Patek tillverkat, ett klart trendbrott. Om inte annat så visar den nya servicepolicyn styrkan och den höga kompetens som finns hos Patek Philippe.
   
  eriksson850, Bojke, Karatekid och 11 andra gillar detta.
 11. Teknikfreak

  Teknikfreak Stormtrooper

  Inlägg:
  200
  Någon som har koll på hur mycket Patek Philippe omsätter på världsmarknaden.
   
 12. Isodor
  Trådstartare

  Isodor Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.233
  Från:
  sthlm
  Tack för svar!
   
 13. Genta

  Genta Y-Wing pilot

  Inlägg:
  574
  PP Seal är väl en slags produktspecifikation som beskriver vad som levereras. För inte är väl det någon oberoende part som certifierar att man lever upp till kraven?
   
 14. China

  China Guest

  Helt riktigt, det är Patek själva som står för kvalitetskontrollen. Skall man vara lite kritisk så är det ingen oberoende certifiering, men å andra sidan är Patek Philippe erkända inom haute horlogerie sedan urminnes tider. Utan att nämna några av konkurrenterna, så tror jag inte att många t.ex. skulle kunna gå från "Swiss made" till ett eget sigill, utan att bli väldigt ifrågasatta.
   
  paradis och Ministern gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield