Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Glycine Airman eller O&W Early Bird?

Diskussion i 'Vintage' startad av Anno 1685, 25 juli 2015.

 1. Anno 1685
  Trådstartare

  Anno 1685 Rebel soldier

  Inlägg:
  89
  Från:
  Uppsala
  Hej alla!
  Jag har på senare tid gått och fått ett ohälsosamt intresse för vintage 24 timmars-klockor, dock utan att ha ägt någon. Därför ber jag nu er om råd och dåd.
  De jag har fastnat för är Glycines Airman (eller airman special) 50/-60/-70-tal och Ollech & Wajs "Early bird". Är det någon av er som har erfarenhet av dessa klockor? Något särskilt att tänka på? Jag är hyfsat påläst om airman, men i övrigt? Är verken stabila? Finns det några andra intressanta vintage 24-timmarsur därute som jag har missat (förutom de ryska som jag redan har i radarn)? Gärna med 12-on-top, vilket iofs dessa inte har...
  Jag hittade en Early bird på amerikanska bukten som har en helt fantastiskt blekt bezel, men vad tror ni om priset ($1150) med tanke på moms och servicebehov?

  Tacksam för all input!
  /Anno 1685
  O&W early bird.jpeg
   
  Grafton och theargonaut gillar detta.
 2. Jens

  Jens Greedo

  Inlägg:
  3.083
  Från:
  Mordor
  Vi pingar @Denke ang Airman tycker jag.


  J
   
  Anno 1685 gillar detta.
 3. Anno 1685
  Trådstartare

  Anno 1685 Rebel soldier

  Inlägg:
  89
  Från:
  Uppsala
  Liten självbump... :) Ingen som har erfarenhet av Early bird? Vad gäller Airman har det ju gått två riktigt fina på köp&sälj, bland annat den fånigt läckra som @Denke sålde i februari, men det har varit ont om dem sedan dess... Att man alltid kommer på vad man vill ha efter att alla bra redan sålts... ;)
   
 4. Patrik J

  Patrik J AT-ST driver

  Inlägg:
  1.299
  Från:
  Schtaaan
  Jag har haft en Early Bird som jag flippade rätt snabbt. Coolare på bild än IRL. Kändes lite vekt byggd och dessutom hade mina trötta gamla ögon svårt att läsa av den.
  early.jpg
   
  Grafton, Anno 1685 och Scaramanga gillar detta.
 5. naggge

  naggge AT-ST driver

  Inlägg:
  1.267
  Har ingen erfarenhet av klockorna du nämner men jag ägde för några år sen en väldigt fin Ollech & Wajs Aviation "Cosmonaut" med 24 h visning som jag slänger in här som tips.
  Mycket trevlig och (i alla fall då) prisvärd klocka. Sålde min för 8 000 kr har jag för mig. Säkerligen lite dyrare idag.
  Finns mer att läsa om historien och kopplingen till Navitimern här: http://forums.watchuseek.com/f53/ollech-wajs-aviation-chronographs-breitling-heritage-4822.html

  [​IMG]
   
  Grafton och Anno 1685 gillar detta.
 6. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  15.112
  Jag tycker Early bird ser billig ut och inte särskilt välbyggd ut. Misstänker att vridringen är i ett stycke aluminium, ingen trevligt känsla i dem. Hade tveklöst valt en Airman då det är en riktig välbyggd klassiker.
   
  Grafton gillar detta.
 7. Anno 1685
  Trådstartare

  Anno 1685 Rebel soldier

  Inlägg:
  89
  Från:
  Uppsala
  Intressant. Airmannen har varit min ingång till det här, men när jag såg Early birden, började jag fundera över alternativ.

  Najs. Den är dock lite för Breitlig för mig, även om 24h-visningen gör den lite mer spännande.
   
 8. Anno 1685
  Trådstartare

  Anno 1685 Rebel soldier

  Inlägg:
  89
  Från:
  Uppsala
  Bra att veta. :) Sen jag ställde frågan har jag sett andra som också ser den som svårläst. Det lutar allt mer åt Airman om ingen kommer med något superalternativ...
   
  Aurum och Patrik J gillar detta.