Laddar...
Erikson Urhandel

Handla hos Gassan Schiphol

Diskussion i 'Diskussion' startad av pederr, 29 maj 2013.

 1. pederr
  Trådstartare

  pederr Stormtrooper

  Inlägg:
  314
  Från:
  Norrland
  Hej, funderar på att köpa en 'Månklocka' då jag passerar Schiphol nu i juni. jag har varit i kontakt med dem och fått ett helt ok pris. Den skulle även gå att reservera så att man kan vara säker på att den finns inne då man kommer. Vad finns för erfarenheter av att handla där?

  Ha det gott!
  Peder
   
 2. ZQT

  ZQT The Banker

  Inlägg:
  8.417
  urinvånaren gillar detta.
 3. pederr
  Trådstartare

  pederr Stormtrooper

  Inlägg:
  314
  Från:
  Norrland
  Asplund gillar detta.
 4. ThomasG

  ThomasG Rebel soldier

  Inlägg:
  80
  Jag är på jakt efter en 116710BLNR, och då jag reser till Holland 1-2 gånger per månad så har jag sedan ett antal månader tillbaka hoppats på att få tag i den hos Gassan Schipole. De har aldrig haft den inne när jag varit där och alltid sagt att det är bara hoppas på nästa gång. I fredags då jag var förbi sa en säljare jag ej pratat med tidigare att de endast haft modellen 2 gånger, och att den då sålts samma dag den kommit in. Om så är fallet så känns det ju inte så sannolikt att jag ska få tag på den där. För er som reser till Holland så vet ni att service inte är holländarnas starka sida, så jag litar inte på informationen jag får av dem. Någon som har sett 116710BLNR på Schiphol? Eller någon som vet något om hur/när den fördelas till olika återförsäljaren (den är ju inte helt lätt att få tag i Sthlm heller menar jag).
   
 5. Ernesto

  Ernesto AT-AT driver

  Inlägg:
  6.389
  M021 gillar detta.
 6. M021

  M021 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.262
  Va där i fredags och de hade ingen i europa terminalen, brukar du gå över till rolex butiken? Där har dom det bredaste urvalet, butikerna har förmodligen stäng när jag landar ikväll men flyger igen om 2 v ska kika då, men som sagt, störts chans har du i den "longhaul" terminalen!
   
 7. k0nkas

  k0nkas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.923
  Finns två nästan nya på köp och sälj, men du kanske vill ha helt nytt?
   
 8. ThomasG

  ThomasG Rebel soldier

  Inlägg:
  80
  Nej, jag har bara tittat hos Gassan. Var ligger Rolexbutiken? Då det är Stockholm-Amsterdam jag pendlar så kommer jag väl inte åt någon annan terminal?
   
 9. ThomasG

  ThomasG Rebel soldier

  Inlägg:
  80
  Om de väl får in den på Schiphol så kostar den där lite drygt €6000, vilket gör att jag i första hand har tänkt mig det alternativet. Men jag har ju inte lust att vänta hur länge som helst, så visst håller jag även koll på köp&sälj!
   
 10. Porsan

  Porsan Capitão de mar e guerra

  Inlägg:
  4.067
  Från:
  De sju haven...
 11. M021

  M021 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.262
  Gå över till F gate delen så har du rolex butiken där men även Gassan 2 och 3, där finns bredare urval av omega, jlc, iwc, köpte själv min Ap där, tror även VC finns i liten utsträckning.

  Inga problem att gå över dit trots Stockholm flight, sålänge Su har tid. Säg till passkontrollen att du ska kolla klockor, enda du bör ha i åtanke är säkerhetskontrollen på väg tillbaka, men flyger du 1-2 ggr i månaden har du sky priority och då slipper du kön.

  Gmt-ll. C kostade 5700 senast jag kollade..!
   
 12. k0nkas

  k0nkas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.923
  BLNR är lite dyrare..!
   
 13. naggge

  naggge AT-ST driver

  Inlägg:
  1.267
  €5702 för att vara petig men det är för LN, inte BLNR ;)

  Edit: Tvåa på bollen...
   
 14. ThomasG

  ThomasG Rebel soldier

  Inlägg:
  80
  Tack för tipset, ska kolla där!

  BLNR ligger på €6074
   
 15. ThomasG

  ThomasG Rebel soldier

  Inlägg:
  80
  Porsan gillar detta.
 16. BOTL

  BOTL Y-Wing pilot

  Inlägg:
  810
  Från:
  Gefle
  Har någon en aktuell prislista med Rolex därifrån?
   
 17. timel3ss

  timel3ss Ewok

  Inlägg:
  23
  Instämmer i BOTLs fundering. Kommer siffran €6074 för BLNR från en prislista, eller är det ett offertpris? Vore intressant att veta om detta prisförhållande jmf med svenska listpriser gäller övriga rollar också.
   
 18. M021

  M021 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.262
  generellt 15%, lägre på många rollar jämfört med t ex Omega. Det svåra är timingen. kan vara lördagsgofis dagen efter leverans, eller TT daytona och lady datejust i multum om du kommer några dagar innan leverans. Finns dock fortfarande prutmån på många listpriser.
   
  timel3ss gillar detta.
 19. ThomasG

  ThomasG Rebel soldier

  Inlägg:
  80
  €6074 var deras listpris förra året, alltså innan Rolex senaste prishöjning. Gassan har i år haft en prishöjning motsvarande övriga ADs, vet ej deras nuvarande listpris på BLNR, men gissar runt €6800. Dock så ska man ha en jäkla tur om man ska få tag i en BLNR där. Jag är på Schiphol ca 1 gång i månaden och har sett den en gång, förra året - ca 1 månad efter jag köpte den i Sverige. De attraktiva stålrolexerna säljer de normalt samma dag som de får in dem.
   
  timel3ss gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield