Laddar...
Erikson Urhandel

Har fått två klockor, vad är det för modell?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Facegravy, 16 mars 2014.

 1. Facegravy
  Trådstartare

  Facegravy Rebel soldier

  Inlägg:
  161
  Hej. Fick ärva två klockor. Den ena är en Tissot Seastar. Den andra är en certina. Jag undrar vilken modell det är, själv har jag inte hittat någonting om den.

  [​IMG]
   
 2. Rozzy

  Rozzy E-3PO

  Inlägg:
  5.983
  Från:
  Stockholm
  Svårt att säga, står det inget på baksidan? Det är väl dock tyvärr ingen speciellt eftertraktad modell är jag rädd. Kvarts (batteriklocka) från åttiotalet? Bandet är inte original utan senare påsatt och kallas perlon. Det mest spännande är väl placeringen av kronan (att den sitter kl 4) på en åttkantig klocka. Det normala hade nog att ha kronan kl 3.
  Ett tips är att lägga in denna fråga på "Vintage"-avdelningen där det finns ett antal Certina-fanboys som kanske kan berätta mer.

  Tissot Seastaren låter mer intressant, är det en mekanisk klocka?

  Lycka till mer efterforskningen!
   
 3. Jens

  Jens Greedo

  Inlägg:
  3.083
  Från:
  Mordor
  Som sagt kolla upp ref nr. Dock tror jag att du inte kommer hitta så mkt mer info om klockan.
  Värd max en femhundring


  J
   
 4. Facegravy
  Trådstartare

  Facegravy Rebel soldier

  Inlägg:
  161
  Tack ska fråga i vintagedelen också. Är inte så intresserad utav värdet, har fått den efter min far, som i sin tur fick den av min mor och hon fick den som present på sin arbetsplats. Men jag har inte hittat något nummer på bakisdan. Är mest intresserad vad det är för modell helt enkelt.

  Seastaren är mekanisk, den är efter min morfar och är väldigt välanvänd. Tänkte köpa armband till båda klockorna och börja använda dem. Gillar tanken att använda något som gått ifrån en generation till en annan. Även om grejerna är lite slitna.
   
Mårtenssons ur Brookfield