Laddar...
Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Heuer 844

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av PR1973, 12 december 2014.

 1. PR1973
  Trådstartare

  PR1973 Gullan

  Inlägg:
  1.366
  Från:
  Stockholm
  En klassisk Heuer 844 säljes. Ett tidigt ex. med fyrsiffrigt serienummer 19XX. Torde vara från första året, 1979. Mycket ovanligt utförande med katedral timvisare och lollipop sekundvisare. Omärkt urtavla (vanligen är de annars märkta med antingen Made in France eller Made in Swiss) vilket också är förhållandevis ovanligt men kan ses i den franska broschyren från -79 nedan. Verket är ett FE (France Ebauche) 4611A vilket är det verk som användes så länge Monnin tillverkade klockorna åt Heuer, när Heuer tog över tillverkningen gick man över till en ETA urverk.

  Boetten är i fint skick men har troligen blivit polerad någon gång. Glaset är helt perfekt. Urtavlan är i fint skick men har en lätt skuggning/fläck mellan kl 10 och 11, gick inte att få med på foto och är inget man tänker på till vardags. Lumen på urtavlan är halvdåligt centrerad på en del ställen men troligen original. Har sett ett antal urtavlor med i princip exakt samma felplacering. Lumen i visarna är tyvärr inte original och dåligt matchad mot urtavlan, men det går ju att åtgärda hyfsat lätt. I övrigt låter jag bilderna tala för sig själv, är det något ni undrar över så fixar jag bilder på det. Har inte trycktestat den men med fräscha packningar så ska den utan tvekan vara badbar.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Pris: 9500 kr vilket givetvis inkluderar rek frakt. 500 kr av priset går direkt till BCF.

  Returer går bra så länge vi är överens om det och klockan skickas tillbaka i samma skick och inom ett par dagar efter att köparen mottagit den.
   
  WilhelmV, Denke, Criss Cross och 1 annan gillar detta.
Payson