Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Hjälp med en Breitling Premier 788

Diskussion i 'Vintage' startad av Samarin, 26 januari 2016.

 1. Samarin
  Trådstartare

  Samarin Ewok

  Inlägg:
  34
  Jag funderar på att väcka liv i min gamla Breitling och insåg att jag faktiskt inte vet något om den. Internet gav inte någon vidare information, så jag tänkte höra om det finns några Breitling-entusiaster här på forumet som kan hjälpa mig. Jag hittade klockan på en mekanisk verkstad där den använts för att klocka ackord tills den blev utkonkurrerad av ett modernt digitalt tidtagarur. Klockan hängde med mig i runt femton år i ur och skur tills den åkte rejält i golvet på grund av brott på remmen. Jag undrar om någon kan hjälpa mig med åldern på klockan och om det är värt att väcka liv i den, vilket enligt uppgift kommer att kosta upp emot tio tusen.
  Ber på förhand ursäkt för de skakiga fotona och hur dåligt klockan är rengjord. Fram.jpg Bak.jpg
   
  frere, LongCon, theargonaut och 2 andra gillar detta.
 2. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  15.117
  Ger mig på att svara lite diffust. Först av allt är det en härlig historia du har! Om du sökt lite förstår du att det är ett riktigt kvalitetsur du har där. Fin rejäl boett i rostfritt som även är vattenskyddad, precis vad vi nördar gillar! Breitling är/var lite underskattat när det kommer till kronografer men det är orättvist då de är en viktig del av utvecklingen. Värdemässigt har dessa börjat stiga, har tyvärr ingen direkt koll på exakt denna referens men det går åt rätt håll och är helt klart värd att serva. Nu vet jag inte vad som är det största problemet med den idag förutom det vi kan se? Att sätta fast den lösa visaren, byta ut glaset och ersätta tryckknappen är relativt enkelt. Gäller att hitta en vettig urmakare som inte kostar huggorm. Ser ingen större vinning med att tex försöka skicka till Breitling, vet inte ens om de servar dessa gamla ur längre. Lycka till i alla fall och tack för att du delar med dig, uret ser ut att vara i riktigt bra skick faktiskt, saknas bara lite kärlek och pengar så är det ett toppur igen!
   
  LongCon, theargonaut och Samarin gillar detta.
 3. Samarin
  Trådstartare

  Samarin Ewok

  Inlägg:
  34
  Tack för hjälpen!
  Enligt Antikurmakaren i Malmö ska verket vara fuktfritt och i ganska gott skick, vilket i sig är anmärkningsvärt då klockan mig veterligen aldrig någonsin blivit servad.